01 augusti 2020

Ingen karantän för de Väsentliga


De politiker från Washington DC. som var närvarande vid begravningen av Rep. John Lewis här i Atlanta är undantagna från District of Columbias stränga karantänregler. säger D.C. borgmästaren.
    D. C. borgmästare Muriel Bowsers karantänregler dikterar att alla som reser till ett "högriskområde" av "icke väsentliga" skäl måste placera sig själv i karantän i 14 dagar när de kommer tillbaka till DC. 
Georgia anses vara "hög risk”enligt borgmästaren.

Lewis, en långvarig medlem av Congress som var aktiv i medborgarrättsrörelse på 1950- och 1960-talet, dog den 17 juli och begravdes i Atlantas historiska Ebenezer-baptistkyrka.  Det var där som Obama visade sitt dåliga omdöme genom att göra begravningstalet till en politisk kampanj för Democrat Party.

   Bland de deltagande vid denna begravning var dussintals medlemmar av Congress inklusive Nancy Pelosi (D-Kalif.), senatorerna Kamala Harris (D-Kalif.) och Cory Booker (DN.J.), Maryland House Majority Leader Steny Hoyer (D-Md.) Och House Majority Whip Jim Clyburn (DS.C.).

Hela staten Georgia är bland de platser som anses vara "hög risk" enligt borgmästaren, men en taleskvinna för Bowser bekräftade att deltagarna i begravningen inte behöver följa borgmästarens karantänregler.
"Regeringens verksamhet är nödvändig, och USA: s huvudstad är undantagen från borgmästarens instruktioner,” sade press-sekreteraren på fredag, och begravningen ingick i  “regeringens verksamhet”.

Det extraordinära undantaget från Bowsers karantän-order är bara ett exempel på att kongressmedlemmar undantas från strikta koronavirus-bestämmelser i District of Columbia.

   Tidigare i juli bestämde Bowser att D.C.-invånare måste bära ansiktsmask när de var på offentliga platser, såväl inom-som utomhus,  när de troligtvis skulle vara tillsammans med andra människor "mer än en kort tid."

Men personer i distriktsregeringens rättsliga eller lagstiftande grenar var undantagna när dessa personer var i tjänst", liksom "alla anställda i den federala regeringen medan de är i  tjänst."

Trots att borgmästarens kontor inte kräver kongressmedlemmar att bära ansiktsmask införde Pelosi denna vecka ett maskmandat för representanthuset, strax efter att rep. Louie Gohmert (R-Texas) testat positivt för COVID-19.

Pelosi hotade med att avlägsna kongressmedlemmar och personal från The House om de inte följer mandatet och kallade underlåtenhet att bära mask "ett allvarligt brott mot ordningen.”


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju rätt fint när socialisterna själva avslöjar bluffen kring ”kines-viruset”.
Hoppas övriga Amerika förstår vansinnet!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.