14 augusti 2020

Påståendet om ansiktsmaskers effektivitet går upp rök

En läkare har laddat upp en video som visar ansiktsmaskernas ineffektivitet, genom att blåsa rök genom sidorna på en mask.

Dr Ted Noel, en anestesiolog med 36 års erfarenhet, laddade nyligen upp en video som kontrasterar medias påstående att ansiktsmasker är den absoluta lösningen för att skydda sig från att sprida eller smittas av coronavirus.Genom att använda en e-cigarett demonstrerar Doktor Noel aerosol-partiklarnas förmåga att ta sig igenom olika ansiktsmasker.  Dessa inkluderar medicinska ansiktsmasker, tygmasker och skyddsmasker som har ett "högeffektivt filter"

5 Kommentarer:

robban sa...

dte huvudsakliga syftet är att folk ska hålla avstånd från folk med mask, som skydd räknat är det en marginell grej då de är mest till för att skydda andra människor mot din smitta. förövrigt så är nog smittspridningen inte så värst effektiv med tanke på hur mycket folk har varit ute och demonstrerat mot allt och inget

Argus sa...

"ANVÄND ANSIKTSMASK!" Jaha, vilken sort då?

Ansiktsmasker med ventil skyddar bäraren men inga andra. Då ska man vara klar med att alla behöver använda sådana och av rätt kvalitet, annars är det meningslöst. Annars är det falsk trygghet och skådebröd. Jag såg att något county tvingade personal att använda ansiktsmask när de videokonfererade även om de var ensamma. Det visar bara vänsterns "begåvning".

Anonym sa...

Den socialistiska argumentationskonsten är vad man på danska benämner ”FLORTYND”.
Men det har vi vetat länge.

Anonym sa...

Det måste ju vara en skattefinansierad socialistisk korrumperad politiker som förmedlar detta budskap annars går ju värden under, eller hur?
En läkare som beskriver hur det fungerar och förmodligen inte är socialist, FAKE NEWS!!!

Anonym sa...

Det märkliga i aegumentationen är ju att man anses visa ansvar gentemot sina medmänniskor om man bär ansiktsmask. Så huvudskälet har varit att skydda andra människor. Nu visar detta experiment att de effektivaste maskerna kan filtrera luften som kommer in via ett filter, men blåser ut utandningsluften rakt ut, dvs. har ingen skyddande effekt mot medmänniskor överhuvudtaget.
Om man andas in så måste ju luften komma in och när man andas ut så måste ju luften komma ut. Enklare än så kan det inte förklaras. När man någon gång på 1930-talet ville att operationspersonal skulle bära munskydd, så var detta utifrån en gissning hos förslagsställaren. Det fanns ingen som helst forskning på detta då. När denna forskning gjordes i Sverige någon gång på 1980-talet, så visade denna att munskydd inte hade någon som helst effekt på postoperativa infektioner, varför man då i Sverige slutade med munskydd. Det har nu tyvärr börjat komma tillbaka.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.