12 augusti 2020

Sverige i Rampljuset

Översättning från Maalamalama

Nyligen har västerländska medier gjort sitt bästa för att publicera en mängd artiklar om folkhälsokatastrofen i Sveriges “ingen lockdown-politik”  för att medvetet diskreditera, vad de flesta människors anser som den enda vetenskapligt baserade strategin för Covid19,  som någon nation genomfört i världen.
Sedan slutet av juli har det förekommit många helt falska och vilseledande berättelser om bristerna i Sveriges politik och de svenska tjänstemännens val att inte tyranniskt stänga ner företag i Sverige, och för att  föreslå att bara  den äldre känsliga befolkningen isolerar sig själva och för att möjliggöra fullständig normalisering av livet under rådande förhållanden.

Naturligtvis hade kritiken av att framställa livet som helt normal i Sverige vissa fördelar.
Det mest normaliserade beteendet inträffade i Stockholm, och även om inga företag beordrades att stänga, valde några mer försiktiga, konservativa företagare att frivilligt stänga biografer och skidorter  och BNP i Sverige förväntas fortfarande minska med 4%.
Fortfarande är en 4% årlig minskning av BNP 1000 gånger bättre än den årliga takten på en 32,9% minskning av BNP-prognosen i Amerika under det senaste kvartalet.

    Om de mest mänskliga interaktionerna sker i Stockholm, den tätaste befolkade staden i Sverige med en central befolkning på 1,5 miljoner och en storstadsbefolkning på över 2,4 miljoner, skulle detta faktum tjäna som ett starkare bevis, inte ett svagare bevis på,  att deras no-lockdown, normala förhållande var en framgång.

  Denna logiska, vetenskapligt baserade och humanitära strategi kontrasterade starkt med den totalitära, misantropiska härskande klassens inställning för att begränsa alla rörelser, inklusive för fullt friska människor med starka immunsystem, och lagstiftning om obligatoriska stanna-hemma -order för stora delar av hela nationer;  befallningar som FN hävdar kan medföra att 260 miljoner människor dör av svält vid årets slut, vilket om det händer skulle göra statsledarna skyldiga till folkmord i en skala som skulle göra Hitler, Mao och Mussolinis motbjudande folkmords-prestationer till rena barnleken.

Artikelförfattaren har skapat ett par diagram där han tagit data från webbplatserna för US Centers for Disease Control och Folkhälsomyndigheten, i Sverige och den falska västerländska massmediaberättelsen om Sveriges krossas ögonblickligen.


Läs hela artikeln här!

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Säkert alldeles korrekt uppfattning om åtgärdernas genomförande.
Men "statistiken" kring kinesvirusets verkningar tror jag inte på överhuvudtaget. SCB plus andra myndigheters redovisning är ju deras vapen för att i möjligaste mån manipulera politikerna och därmed tvångsåtgärder mot befolkningen. Den socialistiska redovisningen ifrån Nya Zeeland är väl det värsta exemplet. Inga dödsfall, innevånare dör inte överhuvudtaget. Fantastiskt land.

Anonym sa...

@ Berit,
jag tror verkligen att Sverige har handlat helt rätt och COVID-19 är praktiskt tagert över i Sverige nu. Ändå finns det idioter, som springer omkring och hävdar att alla människor (NU?) skall bära ansiktsmask överallt, som rektorn för Karolinska Institutet och infektionsprofessorn Björn Olsén. Det är nu de unga skall bli smittade, medan de är välfyllda av D-vitamin av allt solande. Stora delar av läkarkåren hänger inte med i den vetenskapliga utvecklingen. Om man skall följa denna så måste man gå in på alternativa bloggar. Det är sorgligt. Tyvärr!!!
Det enda jag har emot dessa grafer är att jag inte får dem att stämma. Annars var det rätt, tror jag.
/SB

Berit sa...

Så gott som alla här omkring har ansiktsmask när de handlar. De tar den av och på mellan olika affärer, tar i dörrhandtag, bilratten, kläderna, ansiktet….stoppar masken i fickan, väskan eller låter den hänga runt halsen…Om den masken samlat upp virus och bakterier, vilket det är meningen at den ska göra, eller hur? - verkar det mer riskfyllt att använda mask än att vara utan.

Ianric Ivarsson sa...

Dödstal per miljon invånare idag:
Sverige 571, USA 512.
Jag vet inte hur den undre grafen gjordes, men den är fel. Väldigt fel. Jag misstänker att den visar absoluta tal, istället för relativa. Och då blir det ju ca 33 ggr fel.

Berit sa...

Han påstår at han tagit uppgifterna från US Centers for Disease Control och Folkhälsomyndigheten, jag har inte kollat men de borde ju vara pålitliga källor

Berit sa...

Här är en intressant artikel
https://www.primarydoctor.org/is-there-a-pandemic

A pandemic that commands the attention of the public, and action by the medical field, is one that sickens many people, overwhelms healthcare resources, and raises the total death rate above that of a typical year or season.  The COVID-19 era that began in early 2020 has received much attention in the United States for deaths that have occurred during this time.   Has COVID-19 resulted in more deaths (known as “excess deaths”) than would have happened in a typical year? 

Ianric Ivarsson sa...

Siffrorna är säkert korrekta, men de är inte per capita. Det säger ju sig självt att USA har fler dödsfall med 330 miljoner invånare jämfört med Sveriges 10 miljoner invånare. Det tyder på att artikelförfattaren antingen är ohederlig eller inkompetent. (Hur lyckas man missa ett fel på faktor 33?) Faktum kvarstår att dödlighet per capita än så länge är högre i Sverige än i USA. Tillgänglig statistik finns överskådligt samlad här:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Berit sa...

Ianric , kan du kommentera på Maalamalamas sida och påpekat detta?

https://maalamalama.com/wordpress/the-public-health-disaster-of-swedens-no-lockdown-policy-/04/08/skwealthacademy

Ianric Ivarsson sa...

Jag försökte kommentera på Maalamalamas sida, men det gick inte. Jag kollade ca dussinet artiklar en månad bakåt och det finns inga kommentarer till någon av dem. Jag antar att författaren föredrar att inte bli motsagd, sidan känns inte särskilt seriös utan snarare konspirationsteoretisk.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.