08 augusti 2020

Trump har blivit en Keynesian socialist


Trump agerar som en socialist nu, som en Bernie Sanders som han kritiserar.  Han säger att han ska ta hand om folket.
Det är inte regeringens jobb - folk ska ta hand om sig själva.  Trump verkar inte förstå att regeringen inte har några pengar, och för att stötta folket behöver regeringen folkets pengar.
Vilka personer är det som ska underhålla andra människor? Han föreslår skattelättnader men hur ska han kunna dela ut mer pengar om skatterna minskas?

I ett SOTUs tal i början av sin presidentperiod sade Donals Trump att Amerika kommer aldrig att bli en socialistisk nation. “Vi är en kapitalistisk nation,  vi kommer aldrig att bli socialister.”
 Sedan agerar han som en generös socialist-slösare och glad i hågen annonserar ett kompanjonskap med Kodak för att “återuppliva” företaget.

Kodak uppfann kameran och film och Eastman Kodak tillsammans med Polaroid var bland NiftyFifty- bolagen på 60-talet tills Fuji konkurrerade ut dem. Digitalkameran som Kodak också uppfann , krossade sedan hela industrin.

Nu säger Trump att regeringen ska låna ut 765 miljoner dollar för att “återuppfinna” Kodak så att de kan ge sig in i läkemedelsindustrin. De ska tillverka viktiga medicinkomponenter, som det nu är brist på. Anledningen till att USA har brist på mediciner beror på att andra tillverkare har lämnat landet pga. höga skatter, regleringar,  lagar och försäkringar.

Kodak-lånet är socialism eller fascism, eller vad man vill kalla det -  inte kapitalism.
Den amerikanska regeringen står i massiv skuld, så den har inga pengar att låna ut.
Feds. kommer att trycka upp miljonerna.

Varför vänder sig Kodak till USAs regering för att låna pengar? Varför får de inte pengar från den privata sektorn?
Kodaks aktier var 2 dollar i mars och kom upp 60 dollar förra veckan men stabiliserades runt 21.  Varför kan de inte utfärda nya aktier för att finansiera denna nya verksamheten?

Om Kodak hade en livskraftig plan för en ny verksamhet borde man kunna finansiera den privat.  Kodak hade förmodligen inte en chans att få 765 miljoner från den privata sektorn därför att deras plan inte kommer att fungera och affärsmän i den privata sektorn ser det.
Så Trump beslutar att man ska trycka upp pengar som i själva verket blir en gåva.

Central planering fungerar inte. Lånet kommer sannolikt aldrig att återbetalas.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

@ Berit,
jag tror att du har helt fel. Federal Reserve ligger nu under Treasury Department och inte längre under privata bankers händer. När Treasury Department nu trycker upp papperspengar, så blir de inte längre skyldiga privata banker den nominella summan av lånet utan betalar bara tryckerikostnaden. Den amerikanska regeringen blir alltså skyldig sig själv dessa pengar. Inte så belastande. Det är visserligen så att MSM inte vill tala om vad Trump har åstadkommit med Fed (väck inte den björn som sover) utan hoppas att kunna ta tillbaka Fed till Rotschild och kompani efter valet - om Joe Biden vinner. Nu tror jag dock inte att Joe Biden vinner trots säkert försök till gigantiskt valfusk med mail-in ballots.
Trump har vunnit varje kamp mot Deep State - visserligen efter långvariga strider, men ändå. "Russian collusion", "impeachment", "pandemic shut downs" etc. På varje punkt har Dems förlorat. Och de kommer att förlora kampen om presidentposten också. De är helt enkelt för dåliga.
Jag tror att den amerikanska ekonomin efter valet med Trump kommer att blomstra - och bli ett exempel för hela världen. Han har visat hur man gör och kan resa sig och borsta av sig trots alla kort i rockärmen som globalisterna drar upp. Snart är "pandemin" ett minne blott och alla kommer att få klart för sig att det var ett virus som CIA tillsammans med Dr. Lieber från Harvard + dr. Fauci + Bill Gates skapade i Wuhan-labbet för att knäcka USA, världsekonomin och honom som stod i vägen för detta, Donald Trump.
/SB

Berit sa...

Så som jag har fattat det föreslår presidenten medlemmarna till Federal Reserves styrelse, som sedan ska godkännas av Senaten.
På våra sedlar står det fortfarande att det är en “federal reserve note” och Feds avgör hur många sedlar som trycks av Treasury Department varje år.
Tryckpressarna körs i full fart eftersom Federal Reserve skapar pengar “out of thin air “ i en aldrig tidigare skådad takt.
Någon måste betala för detta och vi kommer alla att få göra det
USA tryckte mer pengar i juni än under nationens första två århundraden.
Sedan köper Feds tillgångar från en finansiell institution och betalar för den med pengar som de helt enkelt skapat.
Någon måste betala för detta och vi kommer alla att få göra det. Faktum är att många människor kommer att ruineras av inflationskatten.
USAs ekonomi kommer att krascha oavsett vem som vinner valet.
Inflation är en skatt och det är den mest elakartade skatten eftersom den drabbar de mest sårbara.
Den slår hårt mot den lägre klassen, de arbetande fattiga, människor som har sparat sina pengar. Det förstör värdet på det som sparats och värdet på de löner som folk tjänar.
Bas-ekonomi visar tydligt att tillförseln av pengar orsakar inflation och minskar köpkraften.

Anonym sa...

@ Berit,
Så var det förut, men jag tror inte att det är så längre. På de sedlar som nu ges ut står det inte Federal Reserve Note även om sådana kommer att finnas kvar under en tid innan de inväxlats. Den sedel som nu ges ut är uppbackad av guld.
Jag kan naturligtvis inte på egen hand kontrollera detta på plats, såsom du kan göra, utan får förlita mig på det jag hittar på nätet, bl. a. X22Report, American Intelligence Media och flera andra sajter.
Vad Trump har gjort nu skulle kanske inte varit möjligt utan det "National Emergency State", som han nu befinner sig i vilket enligt konstitutionen har givit honom exceptionella befogenheter att styra över Fed.
/SB

Berit sa...

SB/ US. dollar har inte backats upp med guld sedan den 15 augusti 1971 och jag har inte sett de sedlar som du talar om. De pengar vi talar om består nu av nollor på datorerna. Före 71 var guld bara utväxlat i internationell handel.
Nationens skuld är nu 27 triljoner och det finns ingen möjlighet i världen att det kan betalas.
47 % av de skatter som dras in används för att betala räntan på lånen.

Anonym sa...

Berit,
jag har hämtat detta från detta avsnitt av X22Report, som jag dessutom gjort en liten sammanfattning av på svenska:

"Vad har Trump gjort nyligen? Han har fört Federal Reserve till Treasure Department. Till sin hjälp har han ”national emergency” och ”defense production act”, som ger honom extra befogenheter. Han har t. ex. fört mycket av sjukvårdsartikel produktionen tillbaka till USA, USMCA (handelsavtalet mellan Mexiko, USA och Kanada) har just börjat gälla. Han förföljer dessutom globalisternas världshandelsorganisationer.

Vad mera har han gjort? Consumer Financing Protection Bureau skapades av kongressen, Elisabeth Warren ledde denna och de skapade denna kvasi-konstitutionella hundvakts agentur för att nå in i bank- och finanssystemet under täckmantel av ”översikt” och kunde på så sätt dra ut fonder ur detta bank- och finanssystem genom att ”bötfälla” dessa institutioner.
Vart gick pengarna? Till Treasure Department ? Nej, inte alls. Detta var bara deras metod att ta fondpengar ur systemet och ”tvätta” dessa till sig själva. CFPB (Certified Financial Planner Board) har funnit att dessa istället går till vänsterrörelser för att finansiera deras politiska aktivism (läs Soros).
Detta var Elisabeth Warrens produkt (det är kanske därför hon är så rik) som ett resultat av Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act (H.R. 4173), ofta förkortad till Dodd-Frank Act, en federal lag i USA, som infördes genom president Barack Obamas godkännande den 21 juli 2010.

Elisabeth Warren genomförde sedan att chefen för detta verk skulle kunna agera helt utan insyn från kongressen. En federal domstol fann nyligen att ett sådant regelverk ger denne direktör alldeles för stor makt och är icke-konstitutionellt, vilket senare bekräftades av Högsta Domstolen som bestämde att konstitutionen ger presidenten rätt att avskeda denna chef. Men för övrigt fick denna organisation vara kvar och kan användas som ett utpressningsredskap mot organisationer inom detta finanssystem. Men presidenten kan nu avskeda och själv utse en ny chef. Och han kommer inte att utse en chef som går globalisternas ärenden.
Alla organisationer inom regeringen har tidigare korrumperats av bank- och finanssektorn för att vara beroende av att följa Federal Reserve elitens vilja. De har betalts av Fed, men detta kan inte ske öppet utan måste döljas. Man har därför skapat olika agenturer och olika program för att ”tvätta” dessa pengar.
Trump har alltså gått emot alla dessa, som trodde att de var skyddade eftersom det inte fanns någon insyn. Trump klär av alla dessa världshandelsorganisationer bit för bit och kan ändra hela det globaliststyrda systemet. Hela ekonomin kommer att bli enormt stark när man gjort sig av med denna tunga ryggsäck. Han avväpnar således hela systemet vilket de aldrig trodde var möjligt.

Alla dessa människor inom Federala banksystemet kommer att bli helt maktlösa. Trump kommer att skapa enormt mycket arbete med hjälp av Fiat-pengar (nu dock räntefria), som senare kommer att försvinna och ersättas av sundare valuta."

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=sh1Dt8Mph2E&feature=emb_logo

Berit sa...


X22Report verkar tro att om bara trycker upp (förfalskar) “pengar” och sprider dem omkring kan man rädda ekonomin viket strider mot allt jag lärt mig.
Det lilla jag vet kommer från Mises Institute Economic for Beginners
https://mises.org/economics-beginners

Anonym sa...

@ Berit,
om en tjuv under natten kom in i ditt hem och stal allt du ägde och sedan lånade ut dessa pengar till dig - som var helt utblottad och ovetandes om vem tjuven var - skulle du då betrakta dig som skuldsatt upp över öronen till denna tjuv, om du senare fick reda på hela händelseförloppet?

Du skriver: "Nationens skuld är nu 27 triljoner och det finns ingen möjlighet i världen att det kan betalas."

Det amerikanska folket är väl inte skyldig denna tjuv (=FED) en endaste penny. Enda anledningen till att det fortfarande betraktas som en skuld är att amerkanska folket inte vet hur det hela gått till - nämligen BEDRÄGERI ÖVER HELA LINJEN. Den dag det amerikanska folket får klart för sig hur detta gått till kan man dra ett streck över denna "skuld". Och det är detta som kommer att ske. Det rör sig om 13 familjer, som bedragit hela världen.
Om detta sedan går till domstol går det säkert att förklara för juryn. I genomsnitt är tryckerikostnaden för dollarsedlarna 1/2000-del av den nominella summan. Sedlarna trycks upp av Treasury Department som är underställd den amerikanska regeringen, som debiterar FED denna marginella tryckerikostnad.
Varför skuldsätter då FED den amerikanska regeringen och det amerikanska folket, för den nominella summan, som är 2000 gånger högre - och inte alls svarar mot de utgifter de haft? Svaret är: bedrägeri. Och detta går att förklara för vilken domstol som helst. Bedrägeri, bedrägeri, bedrägeri.

I februari 2014 gjordes denna profetia av Kim Clement (som för övrigt profeterade om Trumps presidentskap 2007, 2009, 2011 och 2014):

"Och Gud säger: ”De som motsätter sig honom kommer att bli chockerade av hur han besegrar jätten. Den gigantiska skulden, den jätte som kommit, Goliats bröder som stod och i uppsluppen glädje iakttog Amerika. Vi kommer att göra dig till en krympling, du kommer att förlora din kredit. Men Gud sade: se upp, jag sade tjugo tusen! Bry er inte om Wall Street men var observanta ! [Den 14 december 2016 stod det i The Economist följande: SOME time soon, the Dow Jones Industrial Average seems likely to break through the 20,000 barrier, an event that will be greeted with banner headlines and a sign that capitalism is flourishing again. Och den 26 januari 2017 gick Wall Street just över strecket 20.000 år 2017]. De kommer att säga: Vad har du för plan för denna jätte? (skuldberget ?) Och han skall ta en enkel sten, kom ihåg namnet (Roger Stone? min anm.). Och han håller upp den och de skrattar åt honom. Men planen är så briljant, säger Herren. Den kan endast ha givits av mig. Come on ! [Trump kommer att smula sönder detta skuldberg]"
Trump kommer alltså att smula sönder detta skuldberg och detta sker just nu.
Mises Institute Economic for Beginners kommer att visa sig ha haft helt fel. Vilket de antagligen är glada för.
/SB

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

Här är en artikel av Ron Paul som behandlar mycket av det du berör

https://www.fitsnews.com/2020/07/14/ron-paul-will-the-federal-reserve-cause-the-next-riots/

Anonym sa...

@ Berit,
jag uppskattar verkligen Ron Paul för mycket - hans intelligens, hederlighet, kunskap och inte minst mod. Men det som han säger i det stycke du refererar till går ju inte på något sätt utöver det som skrevs om Federal Reserve för några år sedan på din blogg:
https://everykindapeople.blogspot.com/2014/06/sa-har-fungerar-federal-reserve-del-1.html#comment-form
Detta gäller i allmänhet. Men det gäller inte alltid. Det är ungefär som en politiker som på varje fråga om hur man skall lösa en fråga mekaniskt svarar att man nu "tillsatt mera resurser". Eller en företagsledare som på frågan hur man skall öka lönsamheten mekaniskt svarar att man "måste skära i utgifterna". Ibland måste man göra mera än så - och kanske till och med något helt annat eller något tvärtemot. Detta beror på problemets art och omständigheterna.
I denna fråga tror jag att Ron Paul tänker alldeles för mekaniskt och ger ungefär det svar som Paul Ryan skulle kunna ge - "skära i utgifterna". Jag tror att Donald Trump är en mycket mera kreativ person och är både mycket missuppfattad och underskattad.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.