30 september 2020

Den Första Debatten

President Trump hade en aldrig tidigare skådad debattutmaning på tisdagskvällen: Medan han var tvungen att debattera ensam,  hade hans motståndare stöd från moderatorn Chris Wallace. 

Kongressledamoten Tom Gosar sa det bäst: "Joe Biden var inte ens presidentens mest formidabla motståndare i Cleveland. "

Chris Wallace arbetar för Fox News större delen av året, men i går kväll hade han ett andra jobb för att hjälpa Joe Bidens presidentkampanj. Han gjorde det mestadels genom att aggressivt avbryta en diskussion när det verkade som Biden skulle spåra ut. 

   Varje gång Trump började få övertag eller när Biden målade in sig i ett hörn, var Wallace beredd att hoppa in, ta över ämnet eller försöka styra över till ett nytt ämne som Biden skulle kunna hantera bättre. 

 Kort sagt var Wallace-strategin att gå in och avbryta när Trump var överlägsen och hålla tyst när Biden körde med sina inlärda fraser gentemot Trump. Men Wallace avbröt inte. 

 Wallace riggade debatten gång på gång med partiska frågor för båda kandidaterna. En av hans första frågor till Joe Biden var bland de viktigaste under hela valdebatten:                             

" Håller Biden med demokrater som vill välja partiska medlemmar till Supreme Court, hindra förhören och på annat sätt rigga de nationella politiska skalorna för att ta bort kontroller ? " Biden vägrade att svara och skyllde på att det kan det bli en kampanjfråga, som om detta inte är en kampanj,  och Wallace lät honom slippa undan:

När en kandidat vägrar att svara på en central fråga i kampanjen är det den situation där en moderator bör vara aggressiv.  De är där för att få svar från kandidaterna. Men i stället gjorde Wallace ingenting. Han följde inte upp och efter ett kort käbbel mellan Biden och presidenten tvingade Wallace debatten till ett annat ämne. 

   Det fortsatte i samma stil hela kvällen. När de sedan kom in på upplopp, ignorerade Wallace först de massiva upploppen som förstört Minneapolis, Chicago och andra städer, och istället nämnde han Charlottesville, en mycket mindre incident för tre år sedan. Wallace serverade till och med en lögn om att Trump hänvisade till "vita supremacister" som "väldigt fina människor". Presidenten har aldrig gjort det men det spelade ingen roll. Wallace upprepade lögnen för att ge Biden en bra fråga. 

   När Wallace äntligen bestämde sig för att nämna upploppen som ruinerat så många amerikanska städer - upplopp som nästan uteslutande startats, begåtts, och försvarats av den amerikanska Vänstern - föreslog han absurt att det var högergrupper som "ökade våldet" i städer som Kenosha. 

Trots alla ansträngningar är det dock uppenbart att Media i Washington vet att Donald Trump vann debatten.  Beviset för det finns i deras reaktion efteråt.  Bokstavligen från det ögonblick som debatten avslutades började pratmakarna i de stora kabelnäten föra fram idén att de kommande två debatterna bör ställas in.

 

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Biden avslöjar sig rätt bra själv.

Anonym sa...

Fact Check: Biden Claims He Did Not Call Military Members ‘Stupid Bastards’https://www.breitbart.com/politics/2020/09/29/fact-check-biden-claims-he-did-not-call-military-members-stupid-bastards/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.