21 september 2020

Ett Slutprov för Trump, Senatrepublikaner och Amerikas Konservativa

 Ruth Bader Ginsburgs död har intensifierat kampen i Washington. Demokrater lovar att kämpa med allt de har för att förhindra att den platsen fylls före valet, men i slutändan är det inte så mycket de kan göra. Republikanerna kontrollerar White House och den amerikanska senaten, och därför har de makten att fylla platsen efter Ginsburg om de vill göra det.
Tyvärr finns det redan sprickor i republikansk solidaritet. Lisa Murkowski och Susan Collins har båda offentligt sagt att de inte kommer att stödja en bekräftelse före valdagen, och Mitt Romney är inte heller att lita på.

Om ytterligare två sviker skulle republikanerna hamna under de 50 röster som de behöver för att fastställa en kandidat.

Vi vet redan var demokraterna står i den här saken så jag tror att detta är ett test för president Trump, för republikanerna i USA: s senat och för Amerikas konservativa.
Vid det här laget borde de konservativa ha fullständig kontroll över Supreme Court eftersom 15 av de senaste 19 domarna har nominerats av republikanska presidenter, och om Ruth Bader Ginsburgs plats fylls av president Trump,  kommer det att bli 16 av de senaste 20.

Tyvärr har vi inte en konservativ Supreme Court just nu och domstolen har faktiskt varit mycket liberal/socialistisk  i mer än 50 år.

När en Dem.-president nominerar någon till domstolen ser de till att de inte gör några misstag.
Men republikanska presidenter har gång på gång nominerat ”konservativa” som har visat sig vara mycket liberala.


Ta tex. Neil Gorsuch.  Media kallade honom “mycket konservativ" när Trump nominerade honom, men han har röstat med Vänstern upprepade gånger.
Samma sak med Brett Kavanaugh.  När han nominerades kunde Media inte sluta prata om hur "konservativ" han var, och Vänstern motsatte sig helhjärtat hans nominering men han har också upprepade gånger röstat med liberalerna och  bevisat att han inte alls är socialt konservativ.


Så nu har president Trump en tredje möjlighet att nominera en medlem av Supreme Court, och detta är ett kritiskt test för honom.

Låt oss hoppas att våra ledare kommer att fatta rätt beslut, för det här är ett test som vi helt enkelt inte har råd att misslyckas med.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Klartext: https://www.foxnews.com/media/mark-levin-chuck-schumer-fascist-brownshirt-totalitarian

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.