24 september 2020

Fy skäms! Driv inte med Greta

Brittiska Dockteater-serien Spitting Image kritiseras för att de gör sig lustiga över "den heliga Greta". Den brittiska satir-showen har fått mycket kritik online efter att ha visat en bild på en marionett som föreställer klimat-korsfararen Greta Thunberg. Vissa hävdar att man driver med hennes autism. 

Men inga episoder av showen har ännu visats så man kan ifrågasätta deras upprördheten. 

Showen var populär i 12 år innan den lades på hyllan 1996 och kommer att återvända nästa månad med nutida karaktärer. Varje marionett är grotesk men det är Greta-dockan som sociala media har fokuserat på.  Hennes autism gör att hon inte får förlöjligas, hävdade många. 

Den mest berömda politiska figuren genom tiderna, som figurerade i media varje dag under ett helt år kan aldrig kritiseras för hon är autistisk.

 Det är vad de alltid gör: De skapar dessa figurer för att driva en agenda, men den som förebrår dem hånas.  De gjorde detta med Barack Obama, där varje enskild person som ogillades hans politik och beslut kallades rasist. 

Här är trailern 

 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.