26 september 2020

Sanningen om Breonna Taylors död

 


Såg ett reportage i Expressen som på ett skickligt sätt undviker att rapportera om vad som hände när polisen gjorde en razzia i Taylors hem, vilket föranleder mig att visa  American Thinker beskrivning om hur det verkligen gick till.

DemocratParty- kongressen,  media och folket på gatorna - har ljugit. Taylor var inte en helt oskyldig, som slaktades i sin säng av rasistisk polis.   Istället var hon offer för sina dåliga val vad gäller män: 

Hennes vänskap med en lokal narkotika-langare rättfärdigade raiden, och hennes pojkväns beslut att öppna eld mot polisen, som hade knackat och identifierat sig,  ledde till att hon sköts.
Hennes pojkvän Jamarcus Glover är en anklagad narkotikahandlare som tros vara en del av ett stort drog- och vapenhandels-gäng i Louisville.
Polisen hade placerat spårnings-utrustning på Glovers bil, som visade att han gjorde flera resor till hennes lägenhet, vilket ledde till att polisen trodde att hennes lägenhet var en plats för droger och pengar.
Breonna gjorde inte ett klokare val av pojkvän när det kom till Kenneth Walker. Han var anledningen till att polisen sköt Breonna.
Kentucky attorney general Daniel Cameron höll en presskonferens på onsdagen och förklarade alla juryns beslut. Vi har alla fått höra av media att polisen inte knackade och identifierade sig och att det motiverade Breonnas pojkvän Walker att skjuta mot polisen när de kom in i lägenheten, men det är fel.

AG. Cameron säger att det finns bevis för att officerare både knackade och meddelade sin närvaro innan de gick in i lägenheten. Det bekräftas av ett oberoende vittne i en lägenhet intill, så arresteringsordern förmedlades på riktigt sätt.
När Walker och Taylor inte öppnad dörren bröt sig officerarna in.  Sergeant Mattingly kom in, såg Walker med en pistol riktad mot honom och kände att han blev skjuten.  Det hände så snabbt. 

Walker bekräftade att han avfyrade det första skottet, och undersökningen visar att det var den kulan som sårade Mattingly.

Vid den tidpunkten öppnade alla officerare eld. De gjorde det för att en av deras egna hade skjutits och de visste alla att de befann sig i en skjut -eller bli skjuten-situation.

Video och många fler detaljer här


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
mycket informativt.
/SB

Unknown sa...

Kanonbra det du lägger ut!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.