01 oktober 2020

Berkeley förbjuder godis nära kassorna

 

Berkeley Kalifornien fortsätter att bana väg in i områden där de inte har att göra.  Resten av landet kommer att följa om demokraterna kommer i position att tvinga oss till det. Det är för vårt eget bästa!


 Berkeley har vunnit racet att vara den första staden i landet som förbjuder försäljning av "icke-godkänd mat" inom 25 foot från kassan i livsmedelsbutikerna.
 I stället har butiker fått order att  ”sälja mer näringsriktiga tilltugg och dryckesalternativ i sina kassaområden.”

Låt dem äta alfalfa-groddar, eller vad det än är som trendiga liberala byråkrater tror är bra för dem.

    Från och med mars 2021 kommer kakor, godis, chips och läskburkar inte längre att finnas nära kassaregistren.

Men det är fortfarande ett fritt land!  Livsmedelsaffärer tillåts placera sockerfritt tuggummi och mjölk nära kassan - tills stadens ledare inser att mjölk är rasistiskt.
Förordningen påverkar också läkemedelsbutiker som CVS och Walgreens.

Återigen utnyttjas Covid-viruset som en förevändning för regeringsintrång:

    Vice borgmästare Sophie Hahn säger att regeln är nödvändig eftersom pandemin har visat att personer med diabetes är mer mottagliga för COVID-19.

Några få miljoner regler till och vi kommer att vara totalt säkra.


2 Kommentarer:

elina sa...

Vi ligger före, eller ska jag säga vi låg före när godis placerades långt från kassor. Sedan har det avancerat mot kassan igen och är nu som förut, närmast. Jag tror inte diabetes gick ner men jag kan ha fel.
Norge har sockerskatt till glädje för gränshandel i Sverige. De små lokala affärerna är nu mera stora köpcenter och norrmännen shoppar läsk och godis.

Berit sa...

Ja jag har ett minne av den förordningen i Sverige. Så det gäller inte längre?
Apropå gränshandel så minns jag också hur vi åkte över gränsen till Norge för att handla matvaror där. Tror att det var framför allt mjöl och alkohol?
Någon som minns?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.