11 oktober 2020

Bidens väljare ska inte veta någonting

Biden har upprepade gånger vägrat att svara på om han kommer att "pack the Supreme Court" om han vinner valet. I Las Vegas förklarade han att väljarna inte förtjänar att få veta om regeringssystemet kommer att överleva om han blir vald.

Prat om "packing the court" har blommat upp,  sedan president Donald Trump nominerade Amy Coney Barrett som ersättare för Ruth Bader Ginsburg. Om Barrett accepteras skulle det (teoretiskt) flytta domstolens ideologiska balans från 5-4 konservativa till 6-3 konservativa. 

Det finns nio domare i domstolen, men ingenting i konstitutionen säger att den måste begränsas till nio. 

 Idén om court-packing introducerades först av president Franklin D. Roosevelt.  Han föreslog 1937 att lägga till en domare till Supreme Court för varje domare över 70 år. Maximalt kunde det bli ytterligare sex domare. Federal Judicial Center säger att idén kritiserades allmänt och antogs aldrig.     

    Att "pack the court" nu genom att lägga till fyra socialist-domare, skulle flytta det till en 7-6 delning som kan komma att gynna demokrater.  Men nästa gång en republikansk president och kongress tar över, kan de besluta att lägga till fler domare och göra samma sak. 

Vad Trump gör nu, som demokraterna motsätter sig, är att utföra sin konstitutionella plikt genom att fylla en ledig plats i domstolen. 

Joe Biden har tidigare gjort det klart att han kommer att avskaffa vårt regeringssystem om han tar makten. 

   En domstol reducerad till ett politiskt verktyg skulle göra lagstiftningen onödig. Precis som med abort och homosexuella äktenskap skulle vi direkt styras av en icke vald junta.  Underförstått är antagandet att den partiska domstolen kommer att hitta nya "rättigheter" i konstitutionen, som garanterar resultatet av alla framtida val.

 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.