26 oktober 2020

Det är verkligen på tiden

 

Det sägs att Trump har en lista över de personer han planerar att avskeda efter valet.

Om Trump blir omvald kommer han att omedelbart avskeda FBI-direktören Christopher Wray och man förväntar sig också att han kommer att ersätta CIA-direktören Gina Haspel och försvarsminister Mark Esper, enligt Axios.
    Listan över de han planerar att byta ut är mycket längre, men det här är Trumps prioriteringar och han startar med Wray.

Wray och Haspel föraktas och misstros nästan universellt i Trumps inre krets. Han borde redan ha sparkat båda, sa en tjänsteman, om det inte vore för den "politiska huvudvärken" att agera före nov. 3.

Varför det är viktigt: 

En vinst, oavsett marginalen, kommer att uppmuntra Trump och säga honom att han kan avskeda vem som helst som han ser som hindrar honom från att genomföra önskad politik och gå efter de som upplevs som fiender.


Trump undertecknade förra veckan en verkställande order som kritiserades eftersom man sade att det var ett sätt att politisera offentlig förvaltning. En administrationstjänsteman sa att ordern "är en viktig sak",  som kommer att göra det lättare för presidenter att bli av med karriär-politiker.
     Det kan skaka om byråkrater inom andra avdelningar. 

Presidenten har till exempel aldrig varit imponerad av utbildningssekreterare Betsy DeVos. Men det är inte lika brådskande som att ersätta Wray eller Haspel.


     Traditionellt har man haft en förväntan på underrättelseverksamheten och brottsbekämpningen att de ska har en högre grad av oberoende och vara separerade från politik.

Trump är arg över att Wray inte inledde en formell utredning om Hunter Bidens utländska affärsförbindelser - och inte rensade ut fler tjänstemän som Trump tror missbrukade makten när de  undersökte hans 2016-kampanjs band till Ryssland.


Synet på Haspel i West Wing är att hon fortfarande ser sitt jobb som "att manipulera människor och resultat, som hon måste ha gjort när hon arbetade på fältet,"sa en källa med direkt kunskap om de interna konversationerna. " Det är skapat många misstankar om hennes motiv. "

     Trump är också frustrerad över att Haspel motsatte sig avklassificeringen av dokument som skulle hjälpa justitieministeriets Durham-rapport.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.