18 oktober 2020

Kalla fötter i Silikon Valley

från Lars Hedegaard i översättning Den socialistiska propagandan har tagits över av de rikaste kapitalisterna i världen
Som president Trump sa vid ett massmöte i Georgia igår, kämpar  han inte bara mot Joe Biden utan mot korrupta medier och Big Tech. Det vill säga de företag som låtsas vara neutrala men undertrycker åsikter  eller upplysningar som undergräver deras socialistiska planer.

Socialism? kommer många att utropa. Var det inte fråga om att arbetarna organiserade sig för att försvara sig mot kapitalisternas exploatering? Säkerställa dåliga demokratiska rättigheter, jämlikhet inför lagen, yttrandefrihet? Det visade sig vara en populär politik under hela 1900-talet, och nu har socialistisk propaganda tagits över av de rikaste kapitalisterna i världen som ett sätt att bli ännu rikare.

De mest kraftfulla monopolen hatar Donald Trump för att han inte kan köpas

De mest kraftfulla monopolen, den värld han känner, hatar Donald Trump för att de inte kan köpa honom.  Hans America First-politik leder till stigande löner för amerikanska arbetare. Hans handelspolitik har inneburit att den inte är så inbjudande att exportera jobb till utländska låglöneländer.
   I fyra år har stora företagsmedier försökt undergräva Trump-presidentskapet med lögner om ryska och ukrainska konspirationer, medan Hillary Clinton och Joe Bidens korrupta son, Hunter Biden, har sålt inflytande till regimerna i Ryssland och Kina för miljarder. Biden har fått 10 procent. av bytet.
För att dölja den värsta korruptionen i USA: s historia vägrar vanliga medier att rapportera det. Facebook och Twitter tar bort inlägg som nämner brott.

En tvångsupplösning av Big Techs lögnfabriker

Men nu kan det vara över, eftersom två monopol har sammankallats av senaten för att förklara deras skamlösa förtryck av yttrandefriheten. Om de inte ger en bra förklaring kan det sluta med att de förlorar sitt speciella skydd enligt Sektion 230, vilket befriar dem från redaktionellt ansvar,  eftersom de hävdar att de är neutrala plattformar som inte tar politisk ställning. Vilket är en uppenbar en lögn.
Twitters chef har nu börjat säga att det kan ha varit fel att undertrycka Trump-vänliga åsikter och information. Vad han verkligen fruktar är att en eventuell republikansk seger i valet den 3 november kan leda till en tvingad upplösning av Big Techs lögnfabriker.
I detta sammanhang undrar jag hur Danmarks socialistiska enhetsmedier kommer att reagera om deras hjälte, Joe Biden, skulle förlora valet. Kommer de att ge oss ytterligare fyra år av konspirationsteorier, eller kommer de att bli skakade över faran att väljarna inte längre kommer att finansiera deras bidrag?


Lars Hedegaard: Trump - populism för alla pengar

Jag kommer snart att tillbringa halva dagen och natten med att lyssna på president Trumps tal vid många möten.
Man kan inte riktigt kalla honom en stor retoriker i stil med Churchill, Cicero eller Pericles. Det är som om hans hjärna är snabbare än hans ord. Ofta startar han ett tankebana utan att slutföra den, för medan han är igång kommer han plötsligt att tänka på något annat. Det är inte heller för att han säger något nytt. Hans politiska program är nu känt.

Trumps fiender är makteliten - det vill säga människor som kan försvara sig själva.

Han använder vanliga ord som "ass", "bullshit" och "for hell". Han kallar familjen Biden för ett kriminellt gäng. Han säger att demokraterna, media och Big Tech är en olja och att de arbetar för USA: s fiender.
Trumps genomslagskraft som talare beror på tre saker: hans energi, hans talang för humor och sarkasm och hans förmåga att kommunicera direkt med publiken, även om han talar till en publik på tiotusentals. Han har inte sin like.

Och det finns något annat: Till skillnad från andra populister som vi känner från historien vädjar han inte till människors lägsta instinkter, såsom hat mot svarta eller judar. Hans fiender är makteliten - det vill säga människor som kan försvara sig själva.
Trump är ett politiskt experiment som historiker kommer att notera varesig han vinner eller förlorar presidentvalet.

 Cicero:
En nation kan överleva sina dårar – och till och med sina hänsynslösa karriärister. Den kan emellertid inte överleva förräderi inifrån. En fiende vid den främre porten är inte så farlig då han är känd och håller sin flagga synlig för alla.

Men förrädaren rör sig fritt innanför stadsmuren, hans diskreta viskning smyger igenom alla gränder och kan till och med kännas i regeringsbyggnaderna. Förrädaren visar sig inte som sådan. Han talar i förtroende, har ett trovärdigt ansikte, använder välkända argument och vädjar till avund som ligger djupt i varje människas hjärta.

Förrädaren arbetar för att försvaga landets själ. Han smider ränkor om natten – i hemlighet och anonymt – tills grunden i nationen undergrävts. Han infekterar landets politiska organ tills de förlorar sin försvarskraft. Var inte rädd för en mördare. Frukta en förrädare. Han är den verkliga pesten! ” – Marcus Tullius Cicero, 106-43 före Kristus.


Tack Gerda!
 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

@ Gerda,
det är ju detta som de neokonservativa gjort så framgångsrikt - de arbetar inom det republikanska partiet trots att de egentligen är demokrater (=socialister, kommunister). Titta på Michael Bloomberg. Han koketterade länge som republikan eftersom detta gav honom och hans likar förmågan att behärska båda partierna alltmedan man låtasades gräla om olika saker: Teater !
Därför har det också varit så svårt för SD, när de bildade ett eget parti skilt från de övriga. De skulle ha nått mycket större framgångar om de istället gått in i varje parti. Så gör islamisterna.
När det gäller monopolkapitalisterna så är de inga kapitalister utan socialister eftersom de strävar efter totalkontroll och har detta gemensamt med kommunister och socialister.
Följaktligen så var det det amerikanska bankkapitalet som bekostade Marx och Engels levnadsomkostnader i skrivandet av "Kapitalet" och "Kommunistiska Manifestet" liksom Jakob Schiff från Federal Reserve bekostade den Ryska statskuppen 1917 med 20 miljoner dollar. Det är bara det att detta varit en hemlighet förut - bara känd av historiker. Nu börjar detta bli uppenbart även för vanliga människor.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.