21 oktober 2020

Obama fick sin armé

 

Det var en ökänd replik från ett tal i Colorado Springs 2008:  En ”civil” armé, avskild från försvarsdepartementets befälhavare och helt lojal mot honom.

 Historien har visat att den upprepar sig. De romerska kejsarna hade sin praetorianska vakt.  Påvar har schweiziska vakter. Den ökända Schutzstaffel svor fullständig lydnad till Hitler. 

 Obama hittade sina villiga medhjälpare i gruppen Black Lives Matter som befinner sig längst till vänster i det amerikanska samhället. En annan grupp som gett sig ut på gatorna för att orsaka våld och kaos under de senaste åren har varit Antifaschistisch (eller Antifa). Det är en sidogren av Antifaschistische Aktion, skapad under tyska Weimarrepublikens senare dagar av medlemmar av det tyska kommunistpartiet, för att motsätta sig Hitlers Sturmabteilung (de så kallade ”Brownshirts”). 

Medan de nationella medierna fokuserade på att ifrågasätta president Trump (återigen) om White Supremacy vägrade Joe Biden att fördöma Antifa och han kallade gruppen ”en idé”, men hans web-politiska sida länkade till Antifas webbplats.

 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.