02 oktober 2020

Politiker är värre än Virus

 


 Politiker har förstört mer än 13 miljoner jobb i år genom en mängd av förordningar som syftar till att bekämpa COVID-19-pandemin. Ändå dog mer än 200 000 amerikaner av coronaviruset, men anti-COVID-regeringen  gjorde förmodligen mycket mer skada än viruset. COVID-krisen har också visat hur lätt det är för politiker att skapa rädsla och tillskansa sig nästan fullständig makt.

I mars förkunnade Donald Trump att ”vi är i krig med en osynlig fiende.” Han förklarade också, ”Jag är en krigstid-president…. Det här är en annan typ av krig än vi någonsin har haft. ” 


Marylands guvernör, Larry Hogan, hävdade att "varje marylander kan bli en hjälte, bara genom att "stanna hemma" efter att han gett en order och hotat med 5000 dollar i böter och ett år i fängelse för alla som gick utomhus i strid med hans bestämmelser.

Nästan 40 procent av hushållen som tjänar mindre än 40 000 dollar per år, har någon som förlorat sitt jobb de senaste månaderna, enligt Federal Reserve.

    Disaster Distress Helpline, en federal hjälplinje under kriser, fick nästan 900 procent fler telefonsamtal i mars jämfört med för ett år sedan. En ny JAMA-psykiatri-analys varnade för att "stanna-hemma-ordern" och ökande arbetslöshet är en ”perfekt storm” för fler självmord.
 En hälsoorganisation i Kalifornien uppskattade nyligen att 75 000 amerikaner skulle kunna dö av "förtvivlan" till följd av pandemin, arbetslösheten och regeringens begränsningar.

Genom att påstå att de räddar liv har politiker tagit sig rätten att förstöra ett obegränsat antal försörjningsmöjligheter och bara bestämma att människors existens är helt fristående från deras jobb, bankkonton och hyresbetalningar.


Att tillåta regeringar att roffa åt sig gränslös makt på grundval av osäkra spekulationer och gissningar om infektionsspridning kommer att förstöra vår nation.
Det kommer att ta åratal innan vi vet hur mycket permanent skada som orsakats av politikernas panisksvar på pandemin.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

På pricken Berit, men jag tycker ändå politikers föraktet för medborgaren är värre än ett "kinesvirus"!

Berit sa...

Allt detta är byggt på förakt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.