03 oktober 2020

Skapa Offer

I den mycket viktiga delstaten Florida leder Trump bland "Latinos" i vissa omröstningar, (50-46 procent i en nyligen NBC-Marist). Nationellt får presidenten 41 procent i en Fox News-undersökning.

    En nyligen genomförd undersökning från Harvard / Harris visade att "Hispanic" ger presidenten höga betyg för hur han hanterar ekonomin och "stimulerar jobb."  Många liberaler har antagit att dessa väljare bara bryr sig om invandring,  men de placerar alltid ekonomin och utbildning först. 

 
   Mexiko-födda Gabriela Salcedo från Arizona uttryckte det i The Washington Post: "Det gör mig upprörd att regeringen stoppar in mig i ett fack och kallar mig en Latino eller en Hispanic kvinna eller en minoritetskvinna. Det fungerar inte för mig.  Jag är inte annorlunda än andra amerikaner när det gäller de saker som intresserar mig: att sätta mat på bordet och att ha ett jobb. "

Man kan undra var och hur vi fick det påhittade ordet "Hispanic"?
 Mexikanska amerikaner var bara "vita" i folkräkningen "en gång i tiden." De var stolta över att vara "amerikaner"och arbetade för assimilering.
Samma sak med amerikaner från Indien, som Nikki Haley och Bobby Jindal. I regeringens rapporter om socioekonomiska frågor var de "vita". 

Men Vänstern behövde röster, så de skapade en rörelse baserad på 1960-talets medborgarrörelse bland amerikanska svarta. 

Människor utan kulturella, sociala eller demografiska anknytningar klumpades ihop - Puerto Ricans, mexikaner, colombianer, honduraner -  kineser, kambodjaner, pakistanier - och organisationer som "La Raza" skapades för att övertyga dem om att de var offer och orättvist behandlade. Och det fungerade. 


   Idag kallar vi det identitetspolitik. De kallas alla, "People of Color "(POC) - även om en morförälder var tysk och den andra koreansk - för att övertyga dem om att de är offer. Jag kallar det ett brott.

  De hade lagen på sin sida förr. En federal tingsrätt avgjorde i Re Ricardo Rodríguez (1896) att mexikanska amerikaner skulle betraktas som vita medborgare.  Och så sent som 1947, bestämde domaren i ett annat federalt fall (Mendez mot Westminster) att segregering av mexikansk-amerikanska studenter i vårdskolor i Orange County stred mot författningen eftersom det innebar social nackdel. 

Vid den tiden var mexikanska amerikaner lika vita inför lagen som de var i sin egen uppskattning.
 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.