07 oktober 2020

Underrättelsetjänsten avklassificerar Brennans anteckningarNationell underrättelsetjänstens (DNI) direktör John Ratcliffe tog bort hemligstämpeln från de dokument som avslöjar att  fd. CIA-direktören John Brennan informerade president Obama om Hillary Clintons påstådda "plan" att dåvarande kandidat Donald Trump var involverad med  Ryssland,  som "ett sätt att distrahera allmänheten från hennes användning av en privat e-postserver ”inför presidentvalet 2016. 


Ratcliffe avklassificerade Brennans handskrivna anteckningar - som togs efter att han informerade Obama om den underrättelse som CIA fick - och ett CIA-memo, som avslöjade att tjänstemän hänvisade ärendet till FBI för potentiell utredningsåtgärd.

DNI överlämnade dokumenten till Representanthuset och Senatens underrättelsetjänst på tisdag eftermiddag.

"I dag, efter uppmaning från president Trump, avklassificerade jag ytterligare dokument som är relevanta för pågående översyn av Kongressen och utredningen", sa Ratcliffe i ett uttalande till Fox News tisdag.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.