12 november 2018

Veterans Day i dag


Det finns mer än 2,8 miljoner veteraner i USA från krigen i Afghanistan och Irak.
Det överväldigande antalet har återvänt hem från från strider eller utplaceringar och går tillbaka till sina liv, familjer och karriärer.
Men många av dem återvänder också fysiskt, mentalt och känslomässigt skadade och de har problem att hitta sin plats i samhället.

Förra veckan gick en före detta marin in i en bar, slängde rökbomber och öppnade eld och dödade 11 personer  innan han sköt sig själv. Mördaren, Ian David Long, 29, var en veteran från Afghanistan.
I januari 2017 flög Esteban Santiago från Alaska till Fort Lauderdale och sköt fem personer på flygplatsen. Santiago hade deltagit i strider i Irak.

Enligt statistik från 2014 uppskattar man att cirka 460 000 (diagnostiserad och odiagnostiserad) av dem som återvänder, lider av PTSD (Post-Traumatic Stress Syndrome) 
 En senare studie visade att 6 procent av veteranerna från dessa krig hade PTSD och 27 procent led av alkoholmissbruk och 2 procent behandlades för drogmissbruk.

Naturligtvis är de inte potentiella massmördare, även om de bär på effekterna och ärren av sina krigsupplevelser men vi ska också komma ihåg att oändligt många inte återvänder och
förutom de skadade och förlorade liven har krigen kostat trillioner dollar och lett till en mängd frihets-berövande lagar.

Amerika har krigat  i Afghanistan i 17 år och i Irak i 15 ... eller 28 om ma räknar från det första Gulfkriget som faktiskt fortfarande pågår. 
Dessutom är USA involverat i en massa krig i flera andra länder - ibland genom ordinarie militär, ibland genom CIA och ibland genom hyrda soldater både statligt godkända och inte.
 Vi har inte längre militär  (och / eller militära entreprenörer) som kämpar och dör bara i Afghanistan och Irak, de är - eller har nyligen varit - i Pakistan, Libyen, Syrien, Jemen, Somalia och Algeriet. Och det är ett konstant sabelskrammel vad gäller Iran, Nordkorea och Ryssland.

Både i går och idag (11-12 november) hyllas militära veteraner med parader och andra aktiviteter. Många tal hålls för att hedra veteranerna som har "kämpat för att försvara våra friheter".

Men de har inte kämpat för att försvara våra friheter. De har kämpat för imperium, för oljekällor och rörledningar.  De kämpar för att säkerställa Saudiarabiens och Israels herravälde. De kämpar för bankirer, globalister och militärindustrin.
Det kan inte finnas någon militärbudget utan upplevda fiender.

Vi borde hedra våra militära veteraner genom att se till att vi inte skapar fler av dem, om inte USA verkligen hotas och attackeras av en utländsk makt.
Låt oss hedra våra veteraner på rätt sätt ... genom att kalla hem dem alla. Omedelbart!


11 november 2018

Broward County, Florida urartar till en “Banan-republik”

Stalin sade: “Det är inte de som röstar som räknas. Det är de som räknar rösterna”.

I Broward County räknar Brenda Snipes rösterna. Rep. Matt Gaetz (R-FL) förklarar vad det betyder:

Godbitar från veckan som gått

Vi tog åtminstone tillbaka The House”, säger Democrats . “Nu kan vi börja göra framsteg igen och det första steget är att göra Nancy Pelosi till Speaker igen! Vem är bättre på  framsteg än en 78-årig multimillionär !?

Beto O'Rourke, Stacey Abrams, Andrew Gillum, Bill Nelson, Heidi Heitkamp, Claire McCaskill och Phil Breseden.  Alla hade hjälp av “major-league” kändisar under de senaste veckorna före valet och  alla förlorade.  Det är nästan så att man kan tro att Hollywoods normer inte överensstämmer med resten av landets.

Stacy Abrams förlorade här i Georgia, trots hjälp från miljardären och media mogulen Oprah Winfrey, som vågade sig ut ur sitt palats för att förkunna att: "Vi som kvinnor måste hålla ihop och rösta för våra värderingar!"

OK, men jag undrar lite över Oprahs idé om "kvinnors värderingar”när hon gullar med Harvey Weinstein.

Lite fakta:
Av de fem Democrat-senatorer som ställde upp för omval i avgörande stater,  förlorade alla fyra som hade röstat emot nomineringen av domare Brett Kavanaugh, medan "ja”-röstaren Joe Manchin (D-WV) behöll sitt jobb.

Naturligtvis behövde Vänster en syndabock för sitt dåliga resultat. Så varför inte “Vita Kvinnor”. 
Flera socialistiska  pratkvarnar hävdade att vita kvinnor som röstade på Republicans - som i Florida -   är "bevis" på "rasistisk patriarki”.

"Vissa kvinnor köper inte vårt budskap om hat och uppdelning. Istället för att presentera ett övertygande argument borde vi kalla dem dumma rasister. Det kommer att få dem att ändra sig "

Bland de nya invånarna i The House hittar vi en av de första babykommunisterna som fötts utom fångenskap, Alexandria Ocasio-Cortez!  Hon planerar att införa lagar för nya skattefinansierade rättigheter som gör i stort sett allting “gratis".

Och slutligen måste jag gratulera vinnaren i 36: e valdistriktet i Nevada State Assembly, bordellägaren Dennis Hof,  som varit död i tre veckor.
När de säger “Det som händer i Vegas stannar i Vegas", skämtar de inte.

Vad kan man säga till hans motståndare?  “Du har valt fel karriär om väljarna föredrar en död hallick över dig.”


10 november 2018

Vad skulle Vänstern säga om Clarence Thomas bröt 3 revben?

De skulle hurra och skåla på varje cocktailparty på både öst- och västkusten men när Ruth Bader Ginsburg ramlar, förväntas vi önska henne ett snabbt tillfrisknande.

Jag försöker inte vara sarkastisk. Naturligtvis vill jag inte henne något ont,  men jag hoppas att hon ser denna händelse som en ursäkt att pensionera sig från Supreme Court.
SCOTUS-Domarna tillsätt på livstid och jag hoppas att denna skada får henne att ompröva "livslång”.
Att Ginsburg inser att vad som än finns kvar är kort.

Hon är den äldsta domaren bland minst 140.   Således borde det vara dags att släppa taget. Hur många fler State of the Union-tal kan hon sova sig igenom?
Man kan undra om hon kan hålla sig vaken under SCOTUS överläggningar?

Så vad betyder egentligen 3 brutna revben och det sägs också att hon ramlat tidigare och brutit några?
Varför ramlade hon?

Det finns säkert många förklaringar - jag är ingen läkare - men en anledning är naturligtvis ålder och 85 är rätt gammalt.
Jag tror att Ginsburgs hälsa kommer att försämras efter ett fall som detta.  Människokroppen är utformad så att den bara varar en begränsad tid och RBG lever på lånad tid.

 Dems. kallar valet en “Halvtids -seger” men det ser ut som festen blir kortlivad.
 .Senast jag kollade, är det Senaten som godkänner SCOTUS-domare och som vi vet är det Republicans som kontrollerar Senaten.

Lördagsgodis

09 november 2018

Åldersdiskriminering


Det tas för givet att bara för att vi föddes ett visst år är det klart hur gammal vi är.

Emile Ratelband från Holland protesterar mot denna förutfattade mening och leder en kamp för valfri åldersgräns. Han menar att det sorterar under medborgerliga rättigheter:

 Den holländska pensionären ber en domstol i sin hemstad Arnhem, sydost om Amsterdam, att ändra hans födelsebevis så att det sägs att han föddes den 11 mars 1969, i stället för den 11 mars 1949.
Ratelband säger att han känner sig mer som 49 än 69. Det är allmänt ju allmänt känt att man är så gammal som man känner sig, eller hur?

Varför inte. Vi föds till ett visst kön också, men det hindrar inte människor från att få sitt kön lagligt ändrat. Så varför kan vi inte ändra vårt födelsedatum?

En anledning till att Ratelband vill att hans ålder ska ändras lagligt, är att det kommer att förbättra hans kärleksliv.

     "Om du är 69 på Tinder, är du föråldrad," säger Ratelband, som har sju barn och nu är utan partner.
Hans vänner uppmanar honom att ändra sin ålder på dating apps. "Men jag vill inte ljuga," säger han. "Om du ljuger måste du komma ihåg allt du säger."

Om regeringen ljuger för oss kan vi upprepa lögnerna och de blir sanna eftersom Regeringen är gud och kan direkt manipulera verkligheten  (t.ex. genom att kontrollera klimatet genom skatter och förordningar,  genom att göra män till kvinnor och genom att skapa kön som inte existerar)

Domstolen kommer att fatta beslut inom några veckor.

Om den biologiska verkligheten inte gäller för transsexuella, borde den inte gälla för Ratelband heller - eller för tonåringar, som kommer att hänvisa till Ratelband när de identifiera sig gamla nog att köpa alkohol.

Detta bör också hjälpa oss att spara pengar på livförsäkring. Transsexuellt vansinne har redan använts i Kanada för att få billigare bilförsäkring.

Bernie Sanders spelar ut ras-kortet igen


Bernie Sanders skyller valförlusterna i Florida och Geogia på att “white folks” tycker det är “obehagligt” att rösta på svarta och syftar på Andrew Gollum och Stacy Adams.

"Jag tror att du vet att det finns många vita människor där ute som inte nödvändigtvis är rasister men som tycker att det är olustigt att för första gången i sina liv rösta på  en afroamerikan", sa Sanders till The Daily Beast. ”Jag tror att det blir mycket lättare för dem nästa gång att göra det.” 

Gillum erkände i tisdagskväll att han förlorade till republican Ron DeSantis i Florida; Democrats har inte vunnit ett guvernörsval  i staten sedan 1994.

Republican Brian Kemp förklarade att han vann över Abrams här i Georgia. Han har en betydande ledning, men  Ms. Abrams har ännu inte erkänt nederlaget, eftersom hon har desperata förhoppningar om att man kan "hitta" fler röster som kan placera Kemp under 50 procent-strecket och därmed tvinga fram ett omval.

Trumps nya regler


Trump-administrationen tillkännagav i torsdags att den som korsar gränsen illegalt förlorar rätten att ansöka om asyl.

Man förväntar sig också att president Donald Trump kommer att underteckna en proklamation i dag som säger att bara de som presenterar sig vid officiella gränsstationer kan göra anspråk på asyl.
Den nya regeln, utfärdad av Department of Homeland Security and Department of Justice,  träder i kraft när presidenten undertecknar proklamationen.

Migranter som korsar gränsen olagligt kommer att anhållas och utvisas.