16 januari 2019

Inte alla gillar henne


Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D., N.Y.), som avlade eden för första gången för mindre än två veckor sedan, kritiseras redan av några Dem.senatorer, som säger att hennes åsikter inte representerar deras väljare.

Under de senaste två veckorna har Ocasio-Cortez anklagat Immigration and Customs Enforcement, eller ICE, för att de “dödar” människor,  kritiserat media och fakta-kontrollanter för deras rapportering av henne och föreslagit en skatt på 70 procent för “de rika”. 
De mer moderata Dems. är oroliga över att partiet antar dessa och andra kontroversiella positioner som sitt partiprogram och säger att det kommer att skada deras chanser för omval nästa gång.

Demokrater måste vinna minst tre platser år 2020 för att få kontroll över Senaten, så de kommer att försöka vinna i mitten-politiska stater som Alabama, Colorado, New Hampshire, Iowa och North Carolina.

Några av “mitten- frågorna” som  Dems. föredrar att fokusera på i de staterna är att hjälpa veteraner, sänka kostnaderna för hälso- och sjukvården samt göra nagot åt det federala underskottet, men Ocasio-Cortez inriktar sig på andra frågor, enligt vissa lagstiftare.


15 januari 2019

Snyft, Snyft


The Atlanta Journal-Constitition  (i folkmun kallad The Atlanta Urinal and Constipation ) har börjat skriva snyfthistorier om de stackars fattiga statsanställda som lider under den partiella avstängningen.   

Oj, oj oj! . I ett av reportagen måste frun ta ett jobb som servitris, eftersom hennes man inte fick sin lönecheck.

Under tiden festar Dimocrats i Puerto Rico med skådespelarna från pjäsen Hamilton. Bryr de sig inte om dessa svältande anställda som är på väg att förlora sina hem, eftersom de inte kommer att kunna betala sina lån?

Dessa fattiga nedtryckta statsanställda får faktiskt en betald semester trots att det kan dröja ett tag tills de får betalt.  Congress har redan röstat för att ge dem hela lönen när avstängningen avslutas. Den tid de inte jobbade kommer inte att räknas som semester.
Jag tycker inte synd om dem. 

Statsanställda (jag vägrar att kalla dem arbetare) får mer betalt än privatanställda.  Deras fördelar är också bättre.
Denna avstängning kommer så småningom att vara över och deras liv kommer att återgå till det normala.  Om de verkligen vill gå tillbaka till jobbet, borde de öva påtryckning på Dimocrats - som de flesta av dem röstade på -  för att ge Trump pengarna till sin mur.  I en federal budget är 5 miljarder dollar en struntsumma. Lärarna strejkar i Los Angeles


Cenk Uygur, skapare av The Young Turks,(vänstervriden radioshow)  tog till Twitter för att visa sitt missnöje:

Skådespelare James Woods svarade:

Vänster-multikultisar styr och bestämmer i L.A. så hur troligt är det, att de skulle “torrlägga den kommunala skolan?”
  Naturligtvis vet vi att det är omöjligt redan innan vi tittar på fakta. 

Här är de senaste Census Bureau-uppgifterna:

Från 2015 till 2016 ökade skolfinansieringen med 9,8 procent i Kalifornien - det största ökningen  i någon stat i landet och tre gånger det nationella medeltalet.
   Om vi tittar på en femårsperiod, från 2011 till 2016, har skolfinansiering ökat med 26 procent i Kalifornien, mer än dubbelt så mycket som det nationella medeltalet.
Bryan Caplan påpekar att när amerikanska vuxna tillfrågas om de mest elementära fakta i historia, regering och vetenskap, kan de knappt svara på hälften av frågorna.
Om man knappt kan svara på hälften av de mest grundläggande frågorna, vad säger det om kunskap?

Om Walmart hade ansvar för undervisningen i landet och skötte det lika dåligt, skulle vi höra talas om det varje dag!
Men när den statliga skolan misslyckas med det mest väsentliga beror det på att de stackars barnen inte får tillräckligt med pengar.!
Titta på Japan, som spenderar en tredjedel av vad vi gör, och har fler barn i klasserna och ett mycket bättre resultat.

I vanlig ordning vill Facket höja lönerna mer än vad distriktet är villigt att ge dem - tillsammans med mer personal och lägre delningstal vad gäller antalet elever i klasserna.
De säger att distriktet sitter på 1,86 miljarder dollar i reserver, men tar inte i beaktande att man står inför cirka 15 miljarder dollar i oförutsedda pensions- och hälsovårdsförsäkringar för anställda och pensionärer.

Så teoretiskt kan de få en höjning, men det flyttar bara fram det finanspolitiska problemet - i vanlig ordning.

Statsanställda ska inte ha fackföreningar


14 januari 2019

Democrats jobbar hårt på solbrännan

White House press-sekreterare Sarah Huckabee Sanders kritiserar Dem.-politiker för att de flyger till Puerto Rico för ett politisk möte och semester under regerings-avstängningen.

Bilder på bl.a. New Jersey Senator Bob Menendez har figurerat på nätet när han, iklädd badbyxor,  deltar i ett möte för en politisk kommitté som stöder Congressional Hispanic Caucus .


Presidenten har sagt offentligt att han har "absolut rätt att förklara att detta är ett katastroftillstånd”  men att han håller ut i hopp om att en överenskommelse kan göras med Congress.

13 januari 2019

Första Dagen


Onsdagen var en stor dag i Washington. De nyvalda kongressmedlemmarna avlade eden och kontrollen av The House of Representatives övergick från Republican till Democrats

Vanligtvis är detta en process som går på rutin, men det hände en del saker i onsdags som bör uppmärksammas, speciellt om man hoppas på kompromisser från den nya Congress.

Senator Kyrsten Sinema (D-AZ) vägrade att lägga handen på Bibeln och använde i stället en lagbok. Jag vet inte vilken lagbok, men vilken bok hon än valde kommer Bibelns ord att överleva den.

Rep. Rashida Tlaib (D-MI) avlade sin ed på vad hon kallade Jefferson's Koran.
Hon sade," Några av våra grundare visste mer om islam än vissa medlemmar av Congress."
     Jefferson fick en översättning av Koranen för att bättre förstå de islamiska Barbary Pirates, som han senare skulle kriga mot.  Men hon har nog rätt i att grundarna förstod vad många inte gör idag -   nämligen att Islam är ett dödligt hot mot friheten.

Men vänta, det finns mer.
Världskartan på väggen i Rep. Tlaibs kontor har en papperslapp med namnet "Palestina" klistrad över staten Israel.
Rep. Tlaib är inte den enda nyvalda medlem som är fientligt inställd mot Israel.
Rep. Ilhan Omar (D-MN) ljög för sina väljare om ansträngningar att bojkotta och straffa Israel.
Valet av dessa två muslimska kvinnor, tillsammans med den socialistiska Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), har hyllats av media och den kulturella eliten som "framtidsvågen”.

Rep. Jennifer Wexton (D-VA) hängde upp en transgenderflagga utanför sitt kontor. (Ja, de har en flagga.)

Rep. Steve Cohen (D-TN) introducerade en konstitutionell ändring för att avskaffa Electoral College.

Rep. Brad Sherman (D-CA) presenterade anklagelser mot president Trump.

Nancy Pelosi ville ju inte vara sämre - hon är den första kvinnan som valts till talman två gånger och den första propositionen hon fick igenom sent på kvällen var ett tillägg som ger ytterligare 12 miljarder dollar i utländskt bistånd till flera länder och mer pengar för att främja aborter utomlands, men inte en dime för bättre gränssäkerhet för att skydda amerikanska medborgare.

 Och det, mina vänner, var bara EN DAG i det nya Democrat House

Muren byggs så sakteliga

Följande video har producerats i ett försök att bemöta massiva mängder av felinformation kring USAs södra gräns och behovet av en säkerhetsmur.
12 januari 2019

Socialism slutar alltid i elände


Varje försök till socialism har misslyckats.  Venezuela är bara det senaste landet som har försökt att införa ett socialistiskt paradis, och som nu oundvikligen faller samman inför våra ögon. Socialism och kommunism har orsakat 100 miljoner människors död under de senaste 100 åren.

För några decennier sedan hade Venezuela massiva oljereserver och ett överflöd av andra resurser. Det hade en utmärkt levnadsstandard. Idag har venezuelanerna ingen mat, ingen medicin, och landet drivs med korruption och rädsla. Den svältande befolkning lider och många försöker desperat att fly från paradiset.
  Armén, med stöd av president Maduro, patrullerar gatorna redo att skjuta eller spöa upp de som protesterar.  Maduro och militären svälter inte.

Socialismen kan bara överleva genom korruption och hot. Det är ett system skräddarsytt för korruption.

Trots det faktum att varje socialistiskt paradis på jorden har förvandlats till ett helvete,  kräver många amerikanska politiker och deras anhängare socialism för Amerika.

Senatorerna Bernie Sanders, Elizabeth Warren och Kamala Harris är stolta socialister och prisar systemet högljutt. Yngre nykomlingar, som den socialistiska superstjärnan Alexandria Ocasio-Cortez (AOC kallad numera),  Beto O’Rourke  och Andrew Gillum sjunger med i kören.


Vända kappan…

Hur kan man få collegestudenter att säga att uttalanden gjorda av Chuck Schumer, Barack Obama och Hillary Clinton är  "splittrande", "hatfulla", "negativa”, "chauvinistiska" och “förnedrande”?

Enkelt: Påstå att det är Trump som säger vad Democrat-politiker tidigare sagt om gränssäkerhet.Sanningen om all den politiska galenskap som pågår just nu är att det handlar inte om invandring.
Det handlar inte om Trump. Det handlar inte om skatter. Det handlar inte om muren eller abort.
Det handlar om att hålla fast vid makten och en plats vid det offentliga grötfatet.

Ingen, så vitt jag vet,  har hotat den maktbalansen så mycket som president Trump gör.