15 september 2019

Ett ändlöst krig


President Trump meddelade i måndags att hans planerade kontroversiella fredssamtal med Afghanerna hade ”dött”.
Förklaringen var att Taliban hade fortsatt sin terroroffensiv mot amerikansk personal och allierade - speciellt en amerikansk soldat i en bilbombning förra veckan.

Förhandlingarna är döda", sade Trump till reportrar på gräsmattan vid White House. “Vad mig beträffar är de döda."

Han sade också att Taliban-tjänstemän hade spridit ryktet att de gjort ett "stort misstag" genom att gå  emot honom.
“De trodde att de var tvungna att döda människor för att placera sig själva i en lite bättre förhandlingsposition," sade Trump.

"När jag hörde att de dödade en av våra soldater och 12 andra oskyldiga människor, sa jag "Det finns ingen möjlighet att mötas på den grunden. Det finns ingen möjlighet att jag kan träffa dem.  De gjorde ett misstag. Och de säger också att de begått ett stort misstag. De säger högt och tydligt att de gjorde ett stort misstag. "

Strax efter att Trump meddelade att direkta fredssamtal verkligen var omöjliga och erkände att ett hemligt möte hade planerats med talibanledarna på Camp David , började administrationen omedelbart måla upp en rosig bild av USA: s längsta krig - som nu närmar sig två decennier.

Pompeo sade på Meet The Press: “Ni ska veta att vi under de senaste tio dagarna har dödat över  1000 Talibaner.  Och även om detta inte är ett utmattnings-krig, vill jag att det amerikanska folket ska veta att president Trump skonar inte Talibanerna .
”Många av dem ligger i sina gravar, men tror mig - v kommer att fortsätta att straffa, vi kommer att fortsätta att angripa, vi kommer att fortsätta att slåss. Vi kommer att fortsätta att skydda det amerikanska folket, ”sade han.

Men vad är sanningen?

En karta gjord av FDD: s Long War Journal (och som ni kan se här ), visar den chockerande verkligheten att bara något mindre än hälften av Afghanistans befolkning står under den amerikansk-stödda nationella regeringens kontroll (bara 48%) och det efter över arton år av krig och otaliga amerikanska offer i blod och pengar.
Och den största delen av landet anses fortfarande vara "ifrågasatt”.

Trumps instinkt att dra sig tillbaka från den afghanska gungflyn är korrekt  - som det var i Syrien innan Deep State slog tillbaka mot honom.

Låt oss spekulera. Om vi tar hem alla soldater nu kommer åtminstone inga fler amerikaner att dö där, och inga fler skattedollar spenderade på ett meningslöst krig.


14 september 2019

Lördagsgodis

13 september 2019

Global Klimatstrejk

Jeff Bezos har en del underliga idéer men han har byggt upp det framgångsrika företaget Amazon,  så han kan inte vara en fullständig idiot.

 Arbetssökanden bör ha sina CV redo för Amazon planerar att anställa 30 000 personer i sex städer och 10000 fler bör också göra sig klara nästa vecka för så många amazon-anställda säger att de ska strejka nästa vecka för att protestera mot företag som orsakar den Globala Klimatförändringen. 

Så sent som förra året organiserade sig en grupp arbetare inom Amazon för att påverka  företagsledningen att radikalt minska sina koldioxidutsläpp.
I måndags  tillkännagav de en ny åtgärd:  Den  20 september kommer Amazon-arbetare runt om i världen att lämna  sina arbetsplatser för att gå med i Global Climate Strike. Hittills har mer än 1 000 arbetare lovat att delta.
 Arrangörerna har tre krav. (1) De vill att företaget ska förbinda sig att ha noll utsläpp år 2030, (2) att inte ha några avtal med fossila bränsleföretag och att (3) inte spendera pengar för att finansiera klimatförnekande lobbyister och politiker.

Kraven är idiotiska nog att komma från Democrat-partiets egen bok.

Amazon levererar cirka 1 600 000 paket per dag. Om de inte får släppa ut någon ofarlig koldioxid kommer antalet att sjunka  till noll. Dessa klimat-knäppisar vill såga av grenen de sitter på .

Att behandla energiföretag som om de var skurkar är vansinnigt. 
 De är ansvariga för att lamporna lyser,  för att vi ska kunna resa dit vi vill, och för att Amazon kan anställa människor.
Det är därför Bernie Sanders vill att dessa kapitalister ska kastas i fängelse.Det tredje kravet gör det hela ännu mer vansinnigt. Vem avgör vem som kvalificerar sig som ”klimatförnekare”?
Om jag säger att skatterna måste höjas 70% annars går världen under på onsdag - gör det mig till en klimatförnekare därför att någon på CNN påstår att skatterna måste höjas 80% annars kommer världen att gå under senast på tisdag?

Jag hoppas att Amazon visar lite förnuft och avskedar alla som försöker mobba företaget genom att inte komma  till arbetet.


12 september 2019

Ilhan Omars 9/11: “Det var några som gjorde någonting”

 Nicholas Haros, Jr. förlorade sin mamma Frances i attacken mot World Trade Center, 11 September 2011.
 Han tar därför Ilhan Omars avvisande kommentarer om attacken personliget.  När han talade vid Minneshögtiden vid Ground Zero igår,  riktade han en del av sina kommentarer direkt till Omar (video nedan).
Media överlag,  som New York Post, NBC News och FOX News och många fler,  rapporterade om Haros kommentarer; Omar är en nationell skam!

USA Today återgav dem här, tillsammans med ett ”klargörande” uttalande som kom från Omars kontor. Till och med CNN återgav dem." Vissa människor gjorde någonting ", säger en ny kongresskvinna från Minnesota. För att stödja och motivera skapandet av CAIR.  Idag är jag här för att svara dig exakt vem som gjorde vad mot vem.
Madam,  objektivt sett vet vi vem och vad som gjordes. Det finns ingen ovisshet om det.
Varför denna förvirring? 

Den dagen dödade 19 islamiska terrorister, medlemmar av Al Qaida -  över 3 000 människor - och orsakade miljarder dollar i ekonomisk skada. Är det klart? Men mot vem?
Jag attackerades, dina släktingar och vänner attackerades. Våra konstitutionella friheter attackerades. Och vår nation,  grundad på judeo-kristna principer attackerades. Det var vad vissa gjorde.
Har du fattat det nu? ”


11 september 2019

Du kan börja, Beto

“Jag kommer att tvinga rika att leva med fattiga”
 "Rika människor måste tillåta - eller tvingas tillåta - personer med lägre inkomst att bo nära dem."Allt Robert Francis måste göra nu är att flytta in i ett slumkvarter och visa att han tror på vad han själv predikar.  Men det räcker nog inte för att de ska sluta skratta  åt honom.

En sak som inte är skrattretande med Beto är hur tyrannisk han är när det handlar om att införa sin jämlika ideologi. Det är inte roligt eftersom resten av hans parti delar detta med honom.

Den enda vägen till ett bättre liv är genom regeringen!

“And the show goes on”

Det är olika uppgifter i media om President Trump verkligen avskedade sin tredje National Security Advisor,  eller om Bolton sade upp sig själv.

Som så ofta när Trump är inblandad, uppstår det omedelbar förvirring vad gäller händelseförloppet.
Detta hände samtidigt som White House har fullt upp med en serie utmaningar,  som Trumps avbokning av fredssamtalen med Taliban i Afghanistan, hans handelskrig med Kina, hans "maximala påtrycknings” -kampanj mot Iran och hans ännu så länge misslyckade försök att övertyga Nordkorea att ge upp sin kärnvapenarsenal.

Enligt många av de sidor jag skummat igenom,  kom Trumps tillkännagivande som en chock,  även om Boltons isolering från Trump och brist på inflytande i utrikespolitiska frågor inte var någon hemlighet i White House.

Krigsmånglaren Bolton utnämndes i april 2018 och varade nästan ett och ett halvt år och han förespråkade en aggressiv inställning mot Iran, Nordkorea och Afghanistan.

Han försäkrade också Trump att socialistpresident Nicolas Maduro  i Venezuela lätt kunde avlägsnas från sitt ämbete,  så Trump investerade politiskt kapital i projektet och välkomnade venezuelanska oppositionspersoner till Oval Office och erkände Juan Guaido som den legitima presidenten i landet. Men nio månader senare har Maduro ännu inte gett upp.

Under sin presidentkampanj framstod Trump som en som planerade att minska engagemanget i utländska konflikter och det var en viktig anledning till att han valdes.

Relationerna mellan Bolton och andra toppmedlemmar i Trumps nationella säkerhetsteam,  inklusive Pompeo,  har försämrats när Bolton protesterat mot flera av presidentens initiativ.

Efter att Trump avbröt sitt föreslagna möte med medlemmar av Taliban och den afghanska regeringen förra helgen på Camp David,  spreds snabbt ryktet om att Bolton hade motsatt sig toppmötet och den föreslagna fredsavtalen med Taliban.

10 september 2019

Yippee!!


President Trump tillkännagav att han har avskedat National Security Advisor John Bolton därför att de hade “mycket delade meningar” i en rad frågor.

"Jag meddelade John Bolton igår kväll att hans tjänster inte längre behövs i  White House,

Hoppas Pompeo är nästa man på listan!

Hillary nummer två


Dem-aktivister i den första primärval-staten oroar sig för att om Joe Biden är partiets presidentval, kan han förlora valet 2020 av samma skäl som Hillary Clinton besegrades 2016.

Biden, 76, har konsekvent lett det proppfulla dem-fältets opinionsundersökningar,  delvis för att väljarna ser honom som den mest kapabla att besegra president Trump 2020.
   Cirka tre av fyra av dem-väljare som överväger Biden,  säger att han är den mest troliga att vinna över Trump enligt en CBS-undersökning som släpptes på måndag.

 Jill Biden,  Joes hustru, säger att väljarna bör rösta på honom även om de inte håller med om vissa politiska punkter,  eftersom "det viktigaste är att vi måste besegra Trump."

Men många väljare som deltog i New Hampshire Democratic statskonferens var skeptiska till att Biden är den mest valbara democrat och minns liknande påståenden som gjordes så långt tillbaka  som till Walter Mondale 1984, som nominerades då och förlorade.

”Biden är Hillary Clinton, nummer två. Han är en etableringskandidat, säger Katie Pederson, 28, som arbetar för ett callcenter och för södra New Hampshire University. "Jag tror inte att Biden kan slå Trump."

Mer här.