22 september 2020

På fredag talar Trump om vem det blirRomney går med på att stödja Trump


 Utah Senator Mitt Romney (R) har meddelat att han kommer att stödja  president Trumps val av domare till Supreme Court.  Det ger majoritetsledaren Mitch McConnell (R-KY) den majoritet som behövs för att ersätta  Ruth Bader Ginsburg, (enligt Politico.)

"Jag tänker följa konstitutionen och prejudikat när jag överväger presidentens kandidat och rösta baserat på deras kvalifikationer," sade Romney i ett uttalande.

Kan man lita på honom?
Mitt Romney är den senator som tyckte att presidenten borde ha avlägsnats från sitt ämbete för maktmissbruk  men vill nu hjälpa honom att bekräfta hans förslag till Högsta Domstolen.


Hycklare

 

Annat ljud i skällan

NewYorkers som är arga på sina statliga och lokala ledare målade ”F—- Cuomo och de Blasio” på en Brooklyn-gata under helgen, för att visa sin förakt för New Yorks guvernör Andrew Cuomo och New Yorks borgmästare Bill de Blasio. 

 

 Gruppen som målade orden deltog i en årlig kvartersfest och de kallade sig själva “Småföretagarnas protest”. 

    ”Det var en stor hit. Folkmassorna jublade, även polisen skrattade. ” 

Konstverket var kortlivat och tvättades bort från gatan av stadens anställda.

 

21 september 2020

Ett Slutprov för Trump, Senatrepublikaner och Amerikas Konservativa

 Ruth Bader Ginsburgs död har intensifierat kampen i Washington. Demokrater lovar att kämpa med allt de har för att förhindra att den platsen fylls före valet, men i slutändan är det inte så mycket de kan göra. Republikanerna kontrollerar White House och den amerikanska senaten, och därför har de makten att fylla platsen efter Ginsburg om de vill göra det.
Tyvärr finns det redan sprickor i republikansk solidaritet. Lisa Murkowski och Susan Collins har båda offentligt sagt att de inte kommer att stödja en bekräftelse före valdagen, och Mitt Romney är inte heller att lita på.

Om ytterligare två sviker skulle republikanerna hamna under de 50 röster som de behöver för att fastställa en kandidat.

Vi vet redan var demokraterna står i den här saken så jag tror att detta är ett test för president Trump, för republikanerna i USA: s senat och för Amerikas konservativa.
Vid det här laget borde de konservativa ha fullständig kontroll över Supreme Court eftersom 15 av de senaste 19 domarna har nominerats av republikanska presidenter, och om Ruth Bader Ginsburgs plats fylls av president Trump,  kommer det att bli 16 av de senaste 20.

Tyvärr har vi inte en konservativ Supreme Court just nu och domstolen har faktiskt varit mycket liberal/socialistisk  i mer än 50 år.

När en Dem.-president nominerar någon till domstolen ser de till att de inte gör några misstag.
Men republikanska presidenter har gång på gång nominerat ”konservativa” som har visat sig vara mycket liberala.


Ta tex. Neil Gorsuch.  Media kallade honom “mycket konservativ" när Trump nominerade honom, men han har röstat med Vänstern upprepade gånger.
Samma sak med Brett Kavanaugh.  När han nominerades kunde Media inte sluta prata om hur "konservativ" han var, och Vänstern motsatte sig helhjärtat hans nominering men han har också upprepade gånger röstat med liberalerna och  bevisat att han inte alls är socialt konservativ.


Så nu har president Trump en tredje möjlighet att nominera en medlem av Supreme Court, och detta är ett kritiskt test för honom.

Låt oss hoppas att våra ledare kommer att fatta rätt beslut, för det här är ett test som vi helt enkelt inte har råd att misslyckas med.


Nu är det dags för åtal igen

AOC och Chuck Schumer säger att de kommer att åtala Trump om han försöker ersätta Ginsburg Rep. Alexandria Ocasio-Cortez och senatens minoritetsledare Chuck Schumer har gått samman för att stoppa Mitch McConnells '' uppenbara, gemena hyckleri '' att gå till val om att ersätta Ginsburg och uppmanar väljarna att pressa Republican-senatorer att uppskjuta beslutet till efter presidentvalet. 

De två Dems. varnade för att amerikanernas rättigheter är i fara om Trump driver igenom sina planer på att utse en ny domare före valet . De uppmanade folk att kontakta sina senatorer och kräva att de respekterar vad som påstås vara Ginsburgs önskan. Plakatet med hennes sista önskan var verkligen smaklöst. 

   De sa att “det är nu fritt fram att ta till alla medel” för att stoppa Trumps utnämning, inklusive åtal av presidenten och AG Bill Barr. 

 Lägg märke till hur ansiktsblöjorna åker av och på hela tiden. 

 

Vi har rätt att plundra och stjäla

Så här resonerar en fullständig idiot: 

"Jag bryr mig inte om att någon bestämmer sig för att plundra en Macy's eller en Gucci eller en Nike-butik. Det gör att den personen kan äta. Det ser till att personen har kläder." Det är återbetalningar”, sa Ariel Atkins, en Black Lives Matter arrangör i Chicago.

 "Allt de ville ta, de kan ta det eftersom de här företagen har försäkringar.  De kommer att få tillbaka sina pengar. Mina människor får inget." 

"Människor protesterar när de än behöver. Människor gör vad de behöver. De här företagen har försäkring. De kan få tillbaka allt. Vi kan inte få tillbaka våra liv när de dödar oss. Vi kan inte bli av med chocken när vi attackerats av en polis, sade hon. 

 

Upplopp, bränder, stölder och vandalism i mer än 20 stater över hela landet från 26 maj till 8 juni, kan kosta försäkringsbolag mellan 1 och 2 miljarder dollar - vilket gör dem till de dyraste i USA: s historia, enligt Insurance Information Institute. 

Och  om detta fortsätter blir förlusterna naturligtvis ännu högre.  Kostnaden för skadorna skulle kunna överstiga de som orsakades under upploppen i Los Angeles 1992 efter frikännandet av poliserna som spöade Rodney King. 

 Det ledde till 775 miljoner dollar i förluster för försäkringsbolagen vilket motsvarar mer än 1,4 miljarder i dagens dollar.

 

Bidens förutsägelser