23 maj 2017

Protester i 50 dagar i Venezuela

Gatuprotesterna i Caracas har nu pågått i mer än 50 dagar. 
Någon lyckades flyga en drone över staden, något  som är förbjudet av regimen, eftersom man inte tillåter dokumentation som kan visa världen protesternas omfattning. 
Människor har inte tröttnat eller är rädda på grund av ökat förtryck.  Gatan tillhör nu oppositionen, Världen såg det i lördags.


Vi fick vad vi röstade på


Den gamla regeln i affärer var att man ska omge sig med de människor som är starka inom det område där man själv är svag.  Trumps styrka är att han är affärsman och på den fronten har han klarat sig bra sedan han tillträdde.
Andra områden som militären, utrikespolitiken, NSA, FBI, lämnad han över till personer som skulle klara jobbet utan att ständigt övervakas. Några av dem har hittills klarat det bra, andra verkar bortkomna och några misslyckades fullständigt.

Trump verkar utgå ifrån att om en person är kunnig, utbildad, erfaren och välrenommerad, är  han också hederlig och därför en värdefull tillgång, men det antagandet har visat sig felaktigt och kanske Trumps största svaghet.  Inledningsvis var den svagheten styrd i detalj av Steve Bannon, en man med erfarenhet och styrka och insikt, men sedan stafettpinnen lämnats över till mågen Jared Kushner har Trump hela tiden varit på defensiven.

Defensiva handlingar kan vara på sin plats ibland men de vinner inte matchen  - inte i schack, inte på slagfältet, inte i fotboll.
Kushner själv har legat lågt, men det är hans jobb att hålla Trump fokuserad och borta från Dems. fällor och hysteri.

Media, i synnerhet Washington Post, NY Times och CNN, anser att de är mer kvalificerade att avgöra hur det här landet ska drivas. De verkar ha tagit över rollen att styra USA och tala om för oss vad vi vill, hur vi vill ha det och att vi vill ha det precis just nu.

 Konservativa, progressiva, gröna, liberala…alla känner sig skyldiga att tala om för Trump och hans anställda hur de ska hantera sina uppgifter och vad de gjorde för ”fel".
Karl Rove ... "Detta är vad Trump borde ha gjort ..." Ann Coulter ... "Trump är inte den hänsynslösa affärsman som vi blev lovade ...

Men det är vad han är!  Han är affärsman när han förhandlar affärer med "affärsmän". Men The Swamp är inte ett styrelserum;  det är ett girigt träsk fylld med missnöjda narcissistiska alligatorer.
  De arbetar inte utifrån en plattform av logik eller ärlighet eller respekt -  de arbetar bara för en sak -  att bli omvalda så att de kan fortsätta att leva i “The Swamp”.  Jag tror att Trump har missat det.

De älskar att prata om hur lite de tjänar, men märkligt tycks de lämnar Washington med bankkonton som miljonärer och hus väl värda flera miljoner. Och givetvis är deras deklarationer en "privat sak".

Jag håller inte med om särskilt många av president Trumps beslut,  men han har tillgång till information som jag inte har.
Men kanske Trump borde fokusera på det han kan bäst - näringslivet.
Enligt opinionsundersökningar och media på båda politiska sidor var JOBB nummer ett på önskelistan  - och Trump är medveten om det, men allt tar tid och tålamod. 
Det tog Obama 7 år att ge oss Obamacare - och det var och är en legendarisk soppa.

Muren? Skattereform? Ny sjukvårdslag? De var alla en del av “det extra”, men kom ihåg,  JOBB var först på listan för “The People”.
I dataåldern är vi bortskämda med att allting händer omedelbart. Men i den verkliga världen - i affärer, är det inte så och har aldrig varit.
Vi ville ha en kunnig affärsman, och det är exakt vad vi fått.


22 maj 2017

Pence talar om yttrandefrihet...

 ...och studenter protesterar

Vice president Mike Pence, före detta guvernör i Indiana, var inbjuden att hålla examenstalet vid Notre Dame-universitetet, sedan studenter och lärare protesterat möjligheten att president Donald Trump skulle göra det. Trump skulle i så fall ha blivit den sjunde amerikanske presidenten som talat vid skolan."Detta universitet är en ledare vad gäller yttrandefrihet och fritt utbyte av idéer i en tid  när yttrandefrihet och hövlighet tyvärr är på avtagande vid universitet i hela Amerika.  Notre Dame är ett undantag - en ö i ett hav av överensstämmelse - hittills förskonat från den skadliga våg som verkar ha översvämmat mycket av dagens undervisning. 
Medan denna institution har behållit en atmosfär av artighet och öppen debatt,  kännetecknas alltför många skolor i Amerika av tal-restriktioner, säkra zoner, nyans-kontroll, politisk korrekthet sanktionerad av administrationer - allt för att undertrycka yttrandefrihet."

Kanske är Notre Dame ändå inte ett sådant undantag. Inte alla som deltog var mottagliga för meddelandet.
Dussintals studenter lämnade lokalen i protest mot Trump-administrationen och man kan anta att de skulle ha föredragit tex. Mumia Abu-Jamal - en dömd polismördare som har hållit examenstal via video vid Vermont's Goddard College och även Berkley, för några år sedan.

Det är tydligt numera att ungdomar inte lär sig hyfsat uppförande varken i hem eller skolor.

21 maj 2017

Som man bäddar…


Ett mindre flick-college i Oakland, Kalifornien, som valde att ändra sina intagningsregler för att inkludera transgender män, är nu i en ekonomisk nödsituation efter att beslutet visade sig vara ett stort misstag. Det verkar som om skolans "banbrytande" beslut inte var tillräckligt för att hålla skolan igång.

Daily Caller rapporterade om de aktuella problemen vid Mills College, som år 2014 blev den första flickskolan som tillåter transgender män att ansöka, men nu är institutionen tvungen att offentliggöra att de har ett budgetunderskottet på 9 miljoner dollar, vilket representerar cirka 16 procent av skolans årliga budget på 57 miljoner dollar.

Universitetet uppmärksammades år 2014 när de meddelades att det skulle börja acceptera ansökningar från studenter som identifierade sig som kvinnor men inte var födda som kvinnor - och det även om individen i fråga inte hade genomgått “selektiv kirurgi”.

Beslutet visade sig emellertid vara en ekonomisk katastrof för skolan och nu ser man fram emot mängder med permitteringar. Även professorer med “fast anställning för livet” sk. tenured, måste avskedas.


20 maj 2017

Att vinna är bara början…

…det viktigaste är vad man gör sedan.


Att vakna varje morgon och inse: “Jag är president i USA”, måste i sig själv vara en press som åtminstone jag inte kan föreställa mig.

Trump har dessutom praktiskt taget hela de politiska, byråkratiska och rättsliga svärden hängande över sig.   Detta faktum säger mer om de ruttna institutionerna, än valet av den person som de enhälligt föraktar.  Och Trump finner inte ens en fristad därhemma; White House har blivit en ormgrop av läckor och lögner.

Den grupp han har förtroende för krymper mer och mer till att bestå av familjemedlemmar, krigsmånglare och judar - ibland alla tre i en och samma person. Denna grupp kan mycket väl vara lojal mot honom, oavsett om det är släkt,  eller för att det ger dem makt,  men de visar inte någon lojalitet mot de människor som valde honom, och dessa väljare är de enda 63 miljoner vänner som Trump har.

Vi har sett spelet som Dems. driver.  De snubblar över eller fabricerar något anti-Trump-rykte och gör det till ett bevis för att han är ett verktyg för den ryska regeringen till Bilderberg-samhället.
Från vad jag har läst hittills vill jag påstå att uppståndelsen över ett påstått memo från James Comey hör hemma på samma dynghög som alla de tidigare "Skandaler” som Vänstern har attackerat honom med.
En anteckning gjord av en  förbittrad fd.-medarbetare är långt ifrån något som kan leda till riksrätt och dessutom har ingen som rapporterat om detta ”memo" verkligen sett det.

Faktum är att det som INTE händer i Washington förtjänar mer uppmärksamhet.

Ett av de centrala löften från Trumps kampanj involverar ett ganska stor byggprojekt.
Omedelbart efter att ha avlagt eden skulle den nye presidenten bygga en mur vid den gräns som skiljer Förenta Staterna från Mexico.  Trumps mur skulle bli den största, värsta,  bästa muren någonsin!
Han skulle ocksa sätta ett stopp för “fristäderna” och deras samarbete med fienden och stoppa floderna av okontrollerade muslimer likt de som satt sin prägel på Europa.  De främsta hotet mot vår nationella suveränitet skulle äntligen neutraliseras.

Inget av detta har hänt! Gränssäkerheten har fortsatt att blekna och likaså den ekonomiska säkerheten.
American Healthcare Act (AHCA) är bara lite mindre skrämmande än Obamacare-fiaskot som den var tänkt att ersätta.
Skattereformen har knuffats åt sidan. “The Swamp” bubblar och frodas.
Visst ska vi vara oroliga över vad som händer i Washington. Men vi borde vara mycket mer oroade över vad som inte händer i Washington.

Var det bara viktigt att vinna?

Lördagsgodis

19 maj 2017

“Jag kommer inte att förlåta”


Svenska myndigheter har beslutat att lägga ner utredningen mot WikiLeaks grundare Julian Assange,  som för att undvika utlämning, har bott i Ecuadors Ambassad i London sedan 2012 .

"Vi gör inga uttalanden om skuld," säger överåklagare Marianne Ny, enligt BBC.
Hon tillade: "Det är min bedömning att överlämningen inte kan genomföras under en överskådlig tid"

WikiLeaks spelade en viktig roll i USA: s presidentval, genom att publicera drösvis med hackade e-mails från Hillary Clinton-kampanjen och andra Dem.grupper. Många utpekar Ryssland som källa till hackningarna i en kampanj att påverka valet.

Trump-administrationen har signalerat att den förbereder anklagelser mot Assange, vilket ledde till att WikiLeaks påminde Trump att han under sin valkampanj  proklamerade "Jag älskar WikiLeaks" .
Men nu låter det annorlunda. Om Assange lämnar ambassaden befarar jag att han är en död man.

Nyheten om Assange kommer samma vecka som frisläppandet av Chelsea Manning, en tidigare armé-analytiker som gav WikiLeaks tusentals dokument om Afghanistan och Irak-krig.

Julian Assanges advokat Juan Branco ber franska presidenten Emmanuel Macron att ingripa till stöd för Assange.   Han vill att Macron ska hjälpa Assange att lämna Ecuadorean Embassy i London.
Branco säger: "Vi behöver ett politiskt ingripande för att få ett slut på denna situation. Assange är den enda politiska fången i Västeuropa."

En mardröm

Ragnar Lodbrok ser in i framtiden.
Föreställ er skräcken och skammen Vikingarna skulle ha upplevt om de kunnat se in i framtiden och sett hur deras fantastiska land överlämnats till en importerad motståndare.från People’s Cube