12 december 2019

Ingen Partiskhet


Inspektor General Michael Horowitz sade i (IG)-rapporten att det inte fanns någon partiskhet i FBI: s metoder och beteende.  Okey!  Men det framgår också att Obama-administrationen spionerade på Trump-kampanjen och använde en falsk dokumentation som drivits fram av Clinton / Democratic National Committee för att få en FISA-order som sedan användes på ett felaktigt sätt.

Horowitz kritiserade FBI för att de begått allvarliga misstag under utredningens gång,  särskilt när man utredde Carter Page - en tidigare Trump-kampanjrådgivare. FBI gjorde 17 allvarliga fel eller underlåtenheter i utfärdanden som krävde domstolens godkännande för att man skulle få övervaka Page förehavanden.
Sjutton allvarliga misstag (och många fler mindre), och alla gjorda av Democrats.  Men det var ingen partiskhet.

Så, vi förväntas tro att det inte var någon partiskhet, men någon är skyldig Trump en ursäkt för de groteska lögnerna de spridit.  Någon måste be om ursäkt för att de - med hjälp av Media - bedragit  hela landet. Någon måste be om ursäkt för att vi har utsatts för alla dessa lögner i 3 år i deras "no bias" -kampanj för att ogiltigförklara valet 2016 och stjäla rösterna från 60 000 000 människor. Kommer att tänka på Schiff och Pelosi, men naturligtvis var det ingen partiskhet där.

Men allt detta började under Obama-tiden. Han drog igång det hela.   Ja, valet påverkades,  men det kom från White House, som leddes av världens mäktigaste man, och det var inte Putin.

Var finns mångkulturen här?

Miss USA, Miss Teen USA, Miss America och Miss Universe är alla svarta i år.


Vad är oddsen för det?  
CNN är alldeles över sig av präktighet och menar att de alla förtjänar att få priset - inte för sin skönhet  - utan för att de är svarta. 
Svarta kvinnor utgör ca. 7% av den amerikanska befolkningen

De borde sätta upp ett skylt vid skönhetstävlingar: "Inga kaukasier behöver besvära sig."

Ingenting betyder något längre, för allt är manipulerat för att främja politisk korrekthet.
Det skulle vara bättre att få en  tredje plats i en ärlig tävling än att få första pris därför att den är riggad av nedlåtande fåntrattar.

11 december 2019

How dare you!

President Trumps son har ifrågasatt TIME:s beslut att utse Greta Thunberg till Årets person och noterar att det finns ett betydande antal ”andra” som också kämpar för sina liv ...

     “Time utelämnar Hong Kong-demonstranterna som kämpar för sina liv och frihet för att uppmärksamma en tonåring som används som marknadsförings-gimmick. Hur vågar ni?”

Person of the Year  (kallades Årets man eller Årets kvinna fram till 1999),  är en årlig tradition av Time Magazine att profilera en person, en grupp, en idé eller ett objekt som " för bättre eller sämre ... har gjort mest för att påverka årets händelser
 "Årets man" började 1927, med Charles Lindbergh

Många måste ha hoppats på att "The Whistleblower" skulle krönas, men istället utnämndes 16-åriga  klimat-alarmisten Greta Thunberg. 

Utnämningen kommer en dag efter att Brasiliens president Bolsonaro kallade tonårsflickan en “snorunge” pga.  hennes kommentarer om skogsskövling i Amazonas.

 Retoriken trissas upp i media varje vecka:

       LA Times: ”Att överleva klimatförändringarna innebär ett slut på att bränna fossila bränslen.
 Förbered er på uppoffringar”
     The Guardian skriver: "Världen är allvarligt oförberedd för effekterna av klimatkrisen."

Och Greta är skräckpropagandans ansikte!

Jag är inte ensam om att anse att det som Gretas föräldrar gör mot henne är på gränsen till barnmisshandel.Det senaste på bloggar i Europa är detta foto nedan av Greta Thunberg och hennes mamma som visar hur de lever över normal europeisk levnadsstandard och sitter i eleganta, lyxiga stolar.

Gretas tal verkar vara skrivna av Jennifer Morgan från Greenpeace. De använder  Greta som språkrör för sin marxistiska agenda:
Vår biosfär offras så att rika människor i länder som mitt kan leva i lyx. Det är många som lider och betalar för den lyxen för ett fåtal ”


10 december 2019

Omprövning i Afghanistan

 Bloggen Andas Lugnt skriver:

Krukan går så länge till vatten att hon slutligen brister.  I dess dagar, efter USA:s/ NATO:s/ ISAF:s rekordlånga överfall på Afghanistan (105 månader 7 juli 2010) skymtar de första sprickorna i det skamliga företaget som startades av USA-presidenten #43 Bush och utvidgades av fredspristagaren (sic) #44 Obama. Ett projekt där även Sverige är med och bidrar med fem promille av trupperna.

När krukan brast för kung Gustav II Adolf i slaget vid Lützen 6 november 1632. Målning 1855 av Carl Wahlbom (1810 – 1858). Det är känt sedan hundratals år att Afghanistan är ett svårt, för att inte säga omöjligt land att erövra. Det numer kollapsade Sovjet försökte åren 1979 – 1989 och lärde sig läxan snabbare än väst, på 97 månader och 22 dagar. Tidigare notabla försök var första engelsk-afghanska kriget 1838-1842, andra engelsk-afghanska kriget 1878-1880 och tredje engelsk-afghanska kriget 1919.
Remnants of an Army". William Brydon rider in i Jalalabad 1842. Målning av Elizabeth Butler (1846-1933).

Tips från Gerda! Läs mera här.

Hemliga dokument avslöjar årtionden av lögner från Obama och Bush om Afghanistan
Amerikanska tjänstemän undanhöll sanningen om kriget i Afghanistan under det 18-åriga kriget och dolde bevis för att det var omöjligt att vinna, enligt en fördömande rapport från Washington Post.

Tidningen, som efter en treårig juridisk strid, erhöll en mängd regeringsdokument enligt lagen om frihetsinformation,  rapporterade att de amerikanska tjänstemännen upprepade gånger ljög om den längsta väpnade konflikten i USA: s historia.

Fyndet innehåller över 2 000 sidor med tidigare opublicerade anteckningar om intervjuer med människor som spelade en direkt roll i kriget under Bush och Obama-administrationerna, inklusive generaler, diplomater, hjälparbetare och afghanska tjänstemän.

Sedan 2001 har mer än 775 000 amerikanska soldater skickats till Afghanistan. Av dessa dödades 2.300 och 20.589 skadades i strid, enligt Defense Department.

Amerikanska tjänstemän erkände i intervjuerna att deras militära strategier var dödligt felaktiga och att Washington slösat bort enorma mängder pengar för att försöka göra om Afghanistan till en modern nation.

09 december 2019

Joe Biden var “upprörd över att vi beslagtog Burismas tillgångar"

…säger Ukrainas fd. åklagare Shokin: “Vi kunde inte längre betala hans son”

Rudy Giuliani reste till Ukraina tillsammans med OAN:s journalist Chanel Rion. Amerikanska media går i taket efter att ha fått veta att Giuliani nu samlar in ännu mer information om Joe och Hunter Bidens korrupta affärer i Ukraina.

I intervjun nedan talar den fd. åklagaren Viktor Shokin med OAN om Joe Bidens direkta roll i att stoppa undersökningen om sonen Hunters förehavanden. 
   Problemet för Joe Biden var att när Shokin beslagtog alla Burismas tillgångar kunde det ukrainska företaget inte längre kunde betala hans son Hunter Biden.  Så Joe Biden - då vicepresident -  krävde att Shokin skulle avskedas.

Skådespelare är dumma


I ett samtal med skådespelaren Brad Pitt och tidningen Interview förklarade Anthony Hopkins varför han sällan - faktiskt: aldrig - pratar om politik ... och varför han inte är en stor beundrare  av andra skådespelare heller som pratar om politik. Kort sagt: "Skådespelare är ganska dumma."

Det är extremt uppfriskande att se en skådespelare ta denna ståndpunkt. Tyvärr har den nya generationen Hollywoodstjärnor en annan åsikt.
   Ta Mark Ruffalo, miljonärskådespelaren som nyligen sade att han rekommenderar Bernie Sanders. Denna multimillionär (som enligt uppgift är värd 30 miljoner dollar) skrev på Twitter att ”det är dags för en ekonomisk revolution. Kapitalismen i dag sviker oss, dödar oss och stjäl från våra barns framtid. "

Den allmänna reaktionen på Ruffalos tweet var att den var rolig.  Den enda person som inte förstod att det var ironiskt att han vill störta det system som gjort honom rik och berömd, var Ruffalo själv. Alla andra skrattade åt honom.

08 december 2019

Sakta men säkert …


Webbplatsen BabyCenter publicerade sin årliga lista över de 100 mest populära babynamnen i USA, och för 10: e året i rad är Sophia på topp bland flickor och Liam flyttade ner Jackson från plats nr 1, som han hållit i sex år i rad.

Man ställde samman listan från namnen på 600 000 amerikanska barn födda under 2019 och kombinerade de som uttalas lika , men med olika stavning, som tex. Sophia och Sofia.

Nästan alla bland förra årets 10 topp-favoriter är fortfarande populära i år också, med några få undantag.
Muhammad och Aaliyah visar på en ökning av arabiska namn och platsade bland de10 för första gången och ersatte Mason och Layla.

Muhammad anses vara det mest populära namnet i världen, och den brittiska nyhetssidan Independent säger att det namnet ”ges till uppskattningsvis 150 miljoner män och pojkar."

Muhammad har ökat i popularitet på BabyCenter topplistor över namn runt om i världen, så det var uppenbart att det snart skulle ta över i USA också.
Förra året och 2017 rankade Muhammad nr 14  och i år såg det en 29-procentigt ökning i popularitet. År 2013 var första gången namnet kom in bland 100 på listan och det har  klättrat alltsedan dess.