27 mars 2017

Integrering av vem ?


“Integration” har blivit en av de vanligaste omskrivningarna i dagligt tal och press.  Nästan alla tar för givet att Västländerna ska absorbera en aldrig sinande våg av ambulerande utlänningar.
Med tanke på uppdragets svårigheter borde vi åtminstone få förklaringar och råd om hur det ska genomföras och källan till varför man tar det för givet.  Vi måste uppenbarligen integrera fientliga utlänningar i vårt samhälle.  Varför?

Praktiskt taget allt man läser och hör, börjar med att integration är en självklar sak.  Sedan lämnar man “hur det ska genomföras” till var och en att själv fundera ut.

Det verkar som svenskar, mer än alla andra,  är desperata för smickrande lovord och det har lett till imponerande, ambitiösa ansträngningar av människoimport.
Integrationen fortsätter i snabb takt, och den stora frågan är "Vem är det som integrerar vem?"  Och det är egentligen inte mycket en fråga heller, för att vara ärlig.

Det är tanken jag får när jag läser denna rubrik:

Ingen vill bygga ny polisstation i Rinkeby

Oavsiktligt är det en artikel om svårigheterna med integration. Oavsiktlig, eftersom det är ett exempel på undermedvetet svensk motstånd till att vara den som är mottagare i denna integreringsprocess.
Man förstår instinktivt nu vem det är som blir integrerad - och det är inte migranterna - så man bygger fästningar i ett försök att hålla ställningarna i territorium som man redan förlorat.

“Skottsäkra fönster, väggar förstärkta med plåt och omgärdat av stängsel. Så ska två av de fyra huskropparna utmed Rinkeby allé byggas om till en säker arbetsplats för polisen.”

Jag undrar hur många år det tar innan den formidabla byggnaden kommer att bli en marknadsplats för vapenförsäljning och khat?

Det är ett av resultaten av att integreras:  De använder vad vi tillhandahåller.  Och eftersom Sveriges  kulturberikare inte har intresse av värdlandets kultur, kan vi vara säkra på att denna anläggning snart kommer att spegla somaliska känslor och vanor.
Men det gör inte den nuvarande situationen särskilt trygg.

"Det finns en oro bland personalen över att arbeta i ett polishus i Rinkeby. Vi förstår den oron, särskilt handlar den om hur man på ett säkert sätt kan ta sig till och från sin arbetsplats i Rinkeby."

Eftersom det är Sverige, kommer ett oproportionerligt stort antal poliser också att vara kvinnor. Det ger upphov till ännu flera problem.
Poliser är oroliga för att deras privata bilar kommer att vandaliseras så de vägrar att köra, och  kollektivtrafik anses alltför farlig, särskilt för kvinnliga poliser.

Det är ingen större skillnad mellan detta och amerikanska militärbaser och patruller i Bagdad. De är båda exempel på hur västerländsk militär, med hjälp av gevärspipa, försöker tvinga sin civilisation på en främmande befolkning.
 Att Sverige faktiskt importerade sitt Bagdad förändrar inte situationen.

Så blonda svenskor kommer att offras i det somaliska gapet och förrädiska politiker kommer att ha ett land att styra över - men kanske inte särskilt länge till.
Människans natur brukar vinna så småningom ….men om integration är vad man säger att man vill ha, är det dags att förbereda sig för det kommer att bli skoningslöst.

Även whisky har politiserats


Presidentvalet var inte så lyckat för Hillary, men detta borde trösta henne:

Republic Restoratives, ett destilleri,  ägt av två kvinnor tillbringade månader förra året med att blanda till en whisky värdig presidentinvigningen.  Sedan kom valet och Rodham Rye förlorade sin mening. Men nu, efter "en period av självbeskriven sorg," har  Rachel Gardner och Pia Carusone  beslutat att ändå gå vidare med whiskyn.  Deras berusande hyllning till Hillary Clinton ska reas i butikerna och man tror att de 4,652 flaskorna  kan gå åt ganska snabbt.  Företaget säger: “Man vet aldrig, det kan bli en comeback."

Det skulle vara i form av baksmälla i så fall.
Fem procent av intäkterna kommer att doneras till Emilys List, som stöder kvinnliga vänsterpolitiker.

Gore gormar igen


Detta är vad Al Gore och hans kolleger,  klimat kultisarna,  kallar "avgjord vetenskap".

Gore talade vid ett evenemang för att göra reklam för sin senaste globala  propaganda “dokumentär” - An Inconvenient Sequel: Truth To Power - och sade att Brexit-valet i Storbritannien förra sommaren var ett resultat av "politisk instabilitet”, orsakat av klimat”stress" som som i sin tur skapade kaos i Mellanöstern.

    Det hela började i Syrien, förklarade Gore, vilket inte ens ifrågasattes av den fjäskande intervjuaren från filmtidningen Empire.

    Han fortsatte att beskriva sin överdådigt komplicerade konspirationsteori, som involverar  klimatförändringar, Syrien och Wikileaks:

        "En av de undersökningslinjer som forskare har följt har lett dem till slutsatsen att betydande delar av Mellanöstern och Nordafrika riskerar att bli obeboeliga.

        "Och bara som ett smakprov,  sammankoppla det med några av de händelser som britterna och EU går igenom - tänk en stund på vad som hände i Syrien."

        "Innan helvetets portar öppnades i Syrien, var det som hände en klimatrelaterad extrem torka."

        "Från 2006 till 2010, ödelades 60 procent av gårdarna i Syrien  ... och 80 procent av djuren dog.  Torkan i östra Medelhavsområdet är den värsta som någonsin dokumenterats - protokollen går bara tillbaka 900 år, men det är historiskt."

        "Och 1,5 miljoner klimatflyktingar drevs in i städerna i Syrien, där de kolliderade med flyktingar från kriget i Irak."

        "Wikileaks avslöjade interna samtal i den syriska regeringen, där de sade till varandra" vi kan inte hantera detta, det kommer att bli en social explosion". Det finns andra orsaker till det syriska inbördeskriget, men detta var det viktigaste. "

    Gore fortsatte med att förklara att detta ledde till en "otrolig ström av flyktingar till Europa, vilket skapar politisk instabilitet vilket i viss mån bidrog till att några i Storbritannien sade ”whoa, vi är inte säkra på att vi vill vara en del av detta längre".

Läs mera här


25 mars 2017

Tro mig. När jihadister skriker Allahu Akbar! är religion relevant

När Khalid Masood - den muslim som körde på människor på en bro i London och dödade en polis utanför parlamentet -  säger att han är en soldat i  Islamic State, tror jag att Islam är relevant. Det är ett politiskt system paketerat som religion.

     Den brittiske lagstiftaren Lord Digby Jones tror inte att angriparens religion har med saken att göra.  Jones kommentarer kom efter en tweet från Donald Trump Jr, som kritiserade Londons borgmästare Sadiq Khan som en gång sagt till londonborna att terroristattacker är "en del" av att leva i en storstad. Några brittiska lagstiftare tog illa upp av Trump Jr:s tweet och menade att borgmästaren attackerades mitt i en svår situation.

     "Du är säkrare i London än du någonsin varit," förklarade Jones.  Han fortsatte: "Om detta visar sig vara en handling av islamisk terrorism,  tror jag att det faktum att mannen är en muslim är fullständigt ovidkommande” 


Lördagsgodis

24 mars 2017

Vi ser det överallt


Vet inte om ni har liknande rubriker i svenskt media, men här läser vi dagligen om hur stora varuhuskedjor stänger butikerna.Payless är på väg att tillkännage konkurs, och Sears ( ingen överraskning) är tveksam om de kan fortsätta.

Samtidigt får jag detta e-mail från en vän:

Jag har vänner som arbetar i en lokal galleria.  Platsen är ofta nästan tom. Det finns en Sears-affär, Macy, Fella, Victorias Secret och fler.  Staden har haft en tillströmning av människor som av ekonomiska skäl tvingats flytta från Oakland, CA. Det förekom  4 skottlossningar under förra året. Tre var berättigade och skyttarna hade ett CCW tillstånd.(CCW = tillstånd att bära dolt vapen)
Platsen har dött men vet det inte ännu. Jag uppmuntrar mina vänner att skaffa nya  jobb. 
Alla vet vad som händer, men de klamrar sig fast vid det som är.

VD för Urban Outfitters i Wall Street Journal: "Vår bransch, liksom bostadsbranschen ökade sin kvadratmeter kapacitet under  90-talet och början av 2000-talet. Tusentals nya dörrar öppnades och hyrorna sköt i höjden.  Detta skapade en bubbla. Och likt bostadsbubblan har den nu spruckit.
Vi ser resultatet - dörrar stängs och hyror blir lägre.  Denna trend kommer att fortsätta under överskådlig framtid och kan även accelerera."

Det är utan tvekan sant, men när man talar om problemet får man inte glömma Internet.

Medan detaljhandeln kämpar, blomstrar e-handeln. 
Smarta människor anpassar sig.  Massor av människor gör det inte.  “Alla vet vad som händer, men de klamrar sig fast vid det som är.”

Det här blodbadet förekommer inte bara inom detaljhandeln. Tidningarna drunknar också i rött bläck.

Likaså universiteten, enligt Bain&Company: Över 60% av institutionerna är inne på en "ohållbar ekonomisk väg" eller tar en ekonomisk risk.

Vi lever i  en social och ekonomisk revolution.

Naturligtvis har de statliga skolorna inte gjort något för att förbereda människor för detta. Det är fortfarande attityden:"Gå på college och ta en examen i sociologi."

Se vad Yale är numera!Har dessa barn någon aning om hur man startar ett företag, särskilt ett online ? Har de en färdighet i något som någon kan vara villig att betala för?
De vet vilka ord de är tillåtet att använda och vilka tankar de får lov att ha och hur man kan återvinna sopor.

Men hur man lyckas i en revolutionerande värld???? Jag har mina tvivel.

23 mars 2017

Jag är President, inte du


De saker Trump tweetar är oftast på ett rudimentär språk - så att alla kan förstå vad han menar. 
Hans påståenden om ”avlyssning" kanske inte har varit "avlyssning" i sin renaste form, men det var utan tvekan en viss nivå av information som samlats in genom övervakning.

Media gillar att ta hans ord bokstavligen, i ett försök att bevisa att han har fel. Trumps svar till en sådan journalist ... "Jag kan inte vara så dålig, eftersom jag är president och du är det inte."

Washington Times rapporterar - President Trump gav inte vika en tum från sitt påståenden om avlyssning och valfusk, i en intervju som publicerades på torsdagen.

I en intervjun med Time magazine, försvarade Mr Trump sina tweets om president Obamas avlyssning av hans kampanjhögkvarter och sade att uppgifter som framkom i onsdags genom House Intelligence kommitténs ordförande Devin Nunes of California,  gav honom rätt.

"Jag är en väldigt instinktiv person, och min instinkt visar sig vara rätt.”  Mr Trump tillade att han inte menade avlyssning i bokstavlig mening, men övervakning i allmänhet. "När jag sa avlyssning var det var inom citationstecken."

Mr Nunes sade av det framgår av övervakningsrapporter som cirkulerade inom Obama-administrationen att de bekräftar Mr Trump påståenden att hans kampanj "avlyssnades”

Mer här.

Internationella “Bränn en Hijab-Dagen”

På 60-talet brände otvättade hippi-kvinnor sina bysthållare i en barnslig, antisocial jämlikhetsgest.
Det vore mycket mer meningsfullt -  som stöd för verkligt förtryckta kvinnor -  om man gör 1 juli till den Internationella “Bränn en Hijab-dagen”