18 juni 2018

Håll er borta från San Francisco


San Francisco - Democrats högborg, känt för spårvagnar, pittoresk arkitektur och mångsidig kultur, har blivit ett tillhåll för skurkar och brottslighet.  Stadens invånare och besökare försöker undvika aggressiva, drogmissbrukare som skrämmer turisterna ...

Det är något som många San Franciscans ser dagligen, utanför sina hem eller kontor och under sina pendelturer.  För lokalbefolkningen är det vanligt att dagligen passera brottsscener, se drogmissbrukare som injicerar och bevittna hur människor bryter samman psykiskt. Men när en turist landar i SF, med en guidebok i handen, kan den verkligheten vara chockerande.

"Är det normalt eller är jag i en dålig del av stan?  Gick just förbi många hemlösa som skrek och sprang över trottoaren nära Twitter HQ och såg sedan en mordplats. Min hustru är rädd att lämna hotellet nu, "skrev en australiensisk besökare på Reddit.
Den personen är inte ensam. På söndagen undrade en annan turist från Kanada:  "Varför är den här staden så skrämmande?"

"Jag hade varit här mindre än en dag, och bara vandrat runt i centrala stan och redan sett mer än tillräckligt av fattigdom och lidande för att desperat vilja lämna San Francisco”, skrev en annan besökare från London.

”Jag såg många människor prata med sig själva eller till föremal som inte fanns där. Även i en Macy-butik, och det fanns inte några poliser att ta hand om dem eller göra någonting åt det. "


Alla som varit värd för vänner eller familj i staden har fått liknande frågor.
Bara de tre Reddit-inläggen har fått mer än 650 kommentarer.

Stadens egen turistbyrå  kämpar för att komma med en bra förklaring till de förskräckta turisterna.

Mer på ZeroHedge och EKP


Sverige gör sig känt i världen

Det radikala partiet Feministiskt Initiativ bidrar till att Sverige blir känt som det land där galenskapen frodas.  För närvarande bekämpar man europeisk nationalism i feminismens namn.

Europas återuppstående nationalism är i stor utsträckning ett svar på - och ett försvar mot - invasionen av  muslimer, vilka är så långt ifrån feminism som tänkas kan. 
Barbara4u2c försöker förstå vad FI menar:Så här uppfattas Sverige numera på många av de bloggar jag läser:


17 juni 2018

Kommer ni ihåg?
Denna dag 1994 satt hela USAs befolkning klistrade framför TV apparaterna och följde hur flera polisbilar jagade Orenthal James “O.J.” Simpson, längs Interstate 405 i Los Angeles.
Han var misstänkt för medverkan i  morden på sin fd. fru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ronald Goldman.

Kropparna av Brown Simpson och Goldman hittades utanför hennes hem i det exklusiva Los Angeles-området Brentwood strax efter midnatt den 13 juni 1994.  Blod som matchade OJ Simpsons blodtyp hittades på brottsplatsen.  När polisen anlände för att arrestera Simpson, som var hemma hos en vän, flydde han och en tidigare lagkamrat, Al Cowlings  i Cowlings vita Ford Bronco.

Simpson rapporterades vara i fordonets baksät, med en pistol mot huvudet.  Helikoptrar från TV och tidningar följde  den långsamma jakten och kameror sände ut de dramatiska händelserna till miljontals förvånade tittare.   Jakten pågick i ungefär en timme och slutade på infarten till Simpsons hem. Han greps omedelbart och arresterades för dubbelmord.

Rättegången som följde grep hela nationen och skapade heta debatter bl.a om rasdiskriminering från polisens sida.  En jury frikände Simpson för morden i oktober 1995, men en speciell civilrättegång 1997 förklarade honom ansvarig för dödsfallen och beordrade honom att betala 33,5 miljoner dollar till Brown och Goldmans familjer.

Under 2007 fick Simpson nya problem med rättvisan och arresterades därför att han brutit sig in i ett hotellrum i Las Vegas för att ta minnessaker som han hävdade tillhörde honom.
Den 3 oktober 2008 dömdes han till 33 års fängelse. Efter 9 år fick han villkorlig frigivning.

Fars Dag i USA

Affärsmannen Trump


Daniel Greenfield har skrivit en imponerande men noggrann analys av president Trumps förhandlingsstrategi.
Det är uppenbart att Trump system har vuxit fram under hans årtionden av fastighetsaffärer och andra kommersiella engagemang, men i amerikansk politik på federal och internationell nivå, är det en teknik som förbluffar  alla "proffs”. 

     Artikeln har ett enda fel och det är titeln.  Trump är inte intresserad av att styra världen.
Han vill bara göra de bästa affärerna han kan för Amerika. Han är målmedveten och beredd att skapa ordning och trampa folk på tårna för att uppnå det.  Han vet vad han vill och kan klargöra det och det är nyckeln till hans effektivitet.

     Framgångsrika personer inom näringslivet har alltid värderat personlig vänskap och goda relationer, men de verkar inte ha problem med att skapa sig fiender om det är nödvändigt för att nå sina mål.

    Greenfields artikel här

16 juni 2018

Lördagsgodis


15 juni 2018

Inget Kalifornien eller kanska tre?


Kaliforniens 168 år som en stat skulle kunna upphöra nästa år. 
Man har lyckats samla tillräckligt många namnunderskrifter för att gå till omröstning den 6 november om en kontroversiell plan att dela Guldstaten i tre nya sovjetrepubliker eller mexikanska karteller eller vad man ska kalla det.

Jag hade hoppats på att de skulle lämna Unionen fullständigt - det har varit löften om det - men i stället går man nu åt motsatt håll.
Ett Kalifornien är nog och jag tvivlar på att någon Congress är intresserad av fler.

Kaliforniens problem är inte att det är en stat,  utan att det inte är en nation. Det finns ingen samhörighet. Det finns ingen mening med en plats som denna - inget sammanhang eller kontinuitet. Det är bara en enda röra.

14 juni 2018

Fredspris till Trump

Två norrmän har nominerat President Donald Trump för Nobels fredspris efter toppmötet i Singapore med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen, två ledamöter från Fremskrittspartiet gjorde nomineringen.Trump "har tagit ett stort och viktigt steg i riktning mot nedrustning, fred och försoning mellan Nord och Sydkorea", säger de till den norska nyhetsbyrån NTB. 

"Vad som händer nu är historiskt", sägerAmundsen.  "En process pågår för att säkerställa världsfred i framtiden. Det är en känslig process, men vi måste naturligtvis göra vad vi kan för att stödja denna process och få ett bra resultat. "

Utnämningen gäller för nästa år eftersom tidsfristen för årets pris passerades i januari.

Arton House Republicans har också nominerat Donald Trump till Nobels fredspris 2019.

Dessa Republicans säger att Trump ska "ta emot Nobels fredspris 2019 för sitt arbete att avsluta koreakriget, stoppa kärnvapenutveckling på den koreanska halvön och skapa fred i regionen".

Denna nyhet har gjort att Vänstern fått sammanbrott och flera huvuden har exploderat.

Det är samma personer som älskade det när Barack Obama fick priset bara för att visa sig på jobbet.  En tidigare medlem i det norska nobelinstitutet sade senare i en biografi att han beklagade att Obama fick priset.