28 juni 2017

Kaliforniens restauranger sätter exempel


San Franciscos ständigt höjda minimilön, som blir 15 dollar nästa år, gör att restaurangägare “stänger butiken”.
Man upplever nu att ett stort antal servitriser, kassörer, städare, diskare och kockar blir arbetslösa och lönehöjningen har inte trätt i kraft ännu.

I San Diego, godkände väljarna att stadens minimilön skulle höjas till 11,50 dollar per timme, från 10,50.  Detta efter att minimilönen höjts från 8 dollar per timme 2015, vilket innebär att den verkliga timkostnaden har ökat med 43 procent på två år.
Kostnadsökningarna har drivit San Diego restauranger till randen för vad de kan hantera. 

Det är illa nog i de stora städerna längs kusten. Löner, liksom priser, är lägre i inlandet och i mindre städer, vilket gör att all central planering drabbar dessa platser hårdare när det gäller löner.  Arbetslösheten är redan betydligt högre när man kommer bort från kusten.

Statens minimilön i Kalifornien kommer att höjas varje år och nå $ 15 / timme för alla anställda år 2023. Varje ökning kommer att orsaka en motsvarande ökning i arbetslöshet och svårigheter. 
En annan följd av detta är så lätt förutsägbar,  att det är svårt att kalla det oavsiktligt.  Arbetslösa människor tenderar att rösta democrat.
 Minst 60 Bay Area restauranger har stängts sedan september.   Politiker i andra städer - även de som drivs av Dems. - börjat dra öronen åt sig och inser att argumenten för en minimilön på  $ 15 inte matchar verkligheten.
Baltimores borgmästare Catherine Pugh röstade ner ett förslag som skulle ha höjt den lokala lönen till 15 dollar år 2022. "Jag vill att folk ska tjäna bättre.  Men jag vill också att min stad ska överleva."

Den federala lagen om minimilön tillkom under Den Stora Depressionen, för att hindra svarta arbetare från att  att erbjuda sina tjänster till ett lägre pris än vita.  Det skapade omedelbart mer arbetslöshet och så är det fortfarande.  En höjning av minimilönen  fortsätter att hindra minoriteter och ungdomar  från att komma in i tävlingen om att hitta ett jobb, men fackföreningar älskar det.

Det man subventionerar får man mer av

1960.  22% av svarta barn växte upp med bara en förälder (läs mamma)

1985.  67% av svarta barn växte upp med bara en förälder.

2016.  72 % av svarta barn växte upp med bara en förälder.

Hjälp mig förstå hur “välfärdsstaten” är en bra idé och att det är ett bra sätt att spendera skattepengar.

27 juni 2017

Rakt på sak

Den egyptiske TV-värden Youssef Al-Husseini säger som det är - någonting som vi aldrig kommer att få höra från Västmedia:Inte undra på att Obama var så rasande när hans Muslim Brotherhood-kompisar fråntogs makten i Egypten.
De skulle omedelbart ha gjort sig av med Al-Husseini. 

Privilegierad ilska


Vrede är inte jämlik. Viss vrede är privilegierat raseri.

Sultan Knish: Bra ilska ger dig ett jobb som CNN-kommentator. Dålig ilska får dig sparkad från ditt jobb.
Bra ilska beskrivs inte som ilska alls. I stället är det språkligt uppsnyggat och kallas "passionerat" eller "modigt".

Dålig ilska är "oroande" eller "farlig". Arga Vänsterdemonstranter “uppmanar”, arga Högerdemonstranter ”hotar”. Bra ilska är Vänster. Dålig ilska är Höger.
Upproret till vänster är inte längre ideologiskt.
Om du är arg över att Trump vann, är din ilska socialt acceptabel. Om du var arg därför att Obama vann, var den inte det.

Ann Coulter: Ledande Democrats säger gång på gång med dödlig allvar att Trump och hans anhängare är "Hitler", "fascister", "bigots", "hatare”, "rasister”, "terrorister", "brottslingar" och "vita översittare” och det följs sedan av att konservativa blir fysiskt attackerade. 
Att prata om att "båda sidor" är skyldiga till provocerande retorik är som att prata om att "båda könen" är skyldiga till våldtäkt.
Under det gångna året har det varit minst hundra fysiska attacker mot Trump-supportrar eller förmodade Trump-supportrar. De vanliga media har ignorerat dem alla.Tänk så hemskt!

Chockerande ögonblick kallar Daily Mail det, när en motorcyklist medvetet kör genom en grupp demonstranter som deltar i en “die-in” i protest mot Trumps sjukvårdsplan.

Die-in "betyder att de låg mitt i gatan. Motorcyklisten kröp långsamt men ljudligt fram - ingen skadades.
 Han arresterades omedelbart, vilket är det enda chockerande i detta. Men i San Francisco går exhibitionister och politiska aktivister före trafiken.26 juni 2017

U.S. temperaturmätningar är opålitliga


En kritisk kugge i maskineriet som driver teorin om global uppvärmning är en liten vit låda inte långt ifrån där vi bor.  Inuti lådan sitter en termometer som mäter den lokala temperaturen, som i sin tur blir en del av ett dataspår för övervakning av klimatförändringar på jorden.

Men det finns ett problem: Nästan varje enskild väderstation som USA:s regering använder för att mäta landets yttemperatur påverkas av andra faktorer.  Givare som ska vara “neutrala” utsätts för påverkan från andra  värmekällor, alltifrån avgasrör och soptunnor till skorstenar och gravar.


Under de senaste tre åren har en grupp lekmän besökt och fotograferat nästan alla väderstationer för att avgöra om de har placerats rätt. 
Vad de hittade är ett anmärkningsvärdt åsidosättande av regeringens egna regler:
 90 procent av sensorerna är för nära potentiella värmekällor för att godkännas,  inklusive några mycket underliga platser:

En sensor i Tahoe City, Calif. sitter nära en asfalterad tennisbana och en tunna där man bränner skräp.

En sensor i Redding Calif. sitter i en låda tillsammans med en glödlampa som alstrar värme


En sensor i Marysville, finns på en parkeringsplats vid en brandstation intill utblåset från en luftkonditionering, ett mobiltelefontorn och en grill.
Länken går tillbaka till en äldre artikel men många av dessa mätstationer är fortfarande i bruk.

Mer här

Stort Tack, Democrats

Gissa vilka amerikanska städer som kontrolleras av Democrts och har en borgmästare från det partiet.

Här är en lång lista över "vinnarna" .......


25 juni 2017

Illinois drunknar


Illinois är i dåligt skick.
Det är väl inte så dåligt i och för sig, det är ju trots allt "The Land of Lincoln" och det finns gott om bra människor där, särskilt på landsbygden.
Det är inte deras fel att Chicago finns där. Det är en stad som är känd för sin korruption och utsvävningar och nu finns det inte tillräckligt av “andra människors pengar.”
 De kan inte längre täcka kostnaderna för att hålla staden i gång, om de samtidigt ska betala de enorma pensionerna - och de måste göra de göra eftersom det är inskrivet i statens konstitution.

 Staden registrerade 762 mord förra året - en ökning med 59,4 procent över 2015, och det högsta antalet sedan mitten av 1990-talet - och vad är borgmästaren Rahm Emmanuels lösning på den höga mordfrekvensen i hans stad? Han kräver ännu fler vapenlagar.

Hans lösning på den finansiella krisen är att öka skulden.

För att försöka  rädda sitt skadade rykte och visa sig präktig, fördömde han president Trump för dennes ståndpunkt vad gäller ”klimatförändringen."  I stället för att göra något åt de gigantiska problemen i sin egen  stad, trumpeterar han klimatförändringens trams.
Hej Rahm-du kan inte ens rädda Chicago och du tror att du kan  rädda "planeten". Rahm lovade att hans “sanctuary city” kommer att rätta sig efter Paris Climate Change Accord oavsett.
Chicago är också en "fristad", där illegala invandrare skyddas och stöds och man struntar i federal lag.

Höga skatter, statlig styrning in i minsta detalj och ett kroniskt överskridande av budgeten kan hjälpa de socialistiska politikerna att framstå som generösa på kort sikt, men det förstör invånarnas välstånd på lång sikt. Socialismen eller progressivismen eller vad man vill kalla det,  fungerar aldrig bra på lång sikt. Vi ser hur det misslyckats  i Venezuela och Puerto Rico. Chicago kommer att bli nästa misslyckande och dra Illinois med sig.