28 januari 2020

"Bara en tillfällighet"

Just som Senat-Republicans ställs inför sin allvarligaste test av sin lojalitet till president Donald Trump “råkar” någon avslöja utdrag från manuskriptet av John Boltons nya bok. 
   Bolton, före detta nationell säkerhetsrådgivare, skrev enligt uppgift, att Trump berättade för Bolton att han hade blockerat USA:s militära hjälp till Ukraina i ett försök att få Ukraina att göra en utredning av en Dem.- rival.

White House pressekreterare ifrågasätter den "misstänkta" tidpunkten för de nya anklagelserna:
"Jag tycker att tidpunkten för allt detta är väldigt, väldigt misstänkt," sade hon och noterade att det kom precis efter att Trumps försvarsteam inledde sitt motbevis på lördagen.
Det är helt klart att presidenten inte gjorde något fel. Sedan har plötsligt detta manuskript magiskt dykt upp i händerna på The New York Times med mycket, mycket allvarliga påståenden. Detta är  samma förläggare som [James] Comey också använde. Det är också helt magiskt, att länken till förhandsbeställning av boken dyker upp ett par timmar senare”
Sen Mitt Romney, (R-Utah), sade till reportrar att "det blir allt mer troligt" att det kommer att finnas tillräckligt med röster för att inkalla Bolton som vittne - så som Dems. har begärt.
Till och med senator Lindsey Graham, R-S.C., en trogen Trump-allierad, som tidigare har motsatt sig att ha vittnen, sade att han kommer att vara öppen för någon form av överenskommelse om vittnen.

"Om det finns en önskan och beslut av Senaten att kalla in Dem.-vittnen, så bör Senaten åtminstone tillåta president DonaldTrump att tillåta alla relevanta vittnen som han har begärt," tweetade Graham.

Presidenten förnekade Boltons påståenden i en serie arga tweets som började efter midnatt och fortsatte fram till tidigt morgon:
"Jag sade ALDRIG till John Bolton att biståndet till Ukraina var bundet till utredningar av democrats, inklusive Bidens,  I själva verket klagade han aldrig över detta vid sin mycket offentliga uppsägning. Om John Bolton sade detta, var det bara för att sälja en bok. ”
 Det är fortfarande oklart om fyra republicans kommer att stödja Dems. krav att inkalla Bolton och eventuellt andra vittnen.
 Trump och  Mitch McConnell, R-Ky., har försökt säkerställa en snabb rättegång till frikännande utan några vittnen.
 Boltons militanta åsikter och vassa armbågar i byråkratiska strider har gjort honom kontroversiell, men han respekteras av många högprofilerade Republicans.

The “Rat”Romney kallade Bolton för en “enastående  man" när Trump avskedade honom efter tvister om presidentens politik i Syrien, Nordkorea och andra delar av världen.
McConnell berömde också Bolton då.

27 januari 2020

Kina vädjar: “Snälla, Hjälp oss”


Myndigheterna i Peking försöker övertyga världen om att de har Corona-epidemin under kontroll,   men forskare i USA och Storbritannien varnar för att det totala antalet smittade kan vara närmare 4000.

Asiatiska aktiemarknaden stängde på fredagen för Lunar New Year-firandet, som officiellt började på lördag. Men i Kina jobbar kommunistpartiets ledare för att hindra spridningen av  viruset och 13 städer i Hubei-provinsen är nu under karantän, vilket innebär att mer än 40 miljoner kineser kommer att tvingas spendera helgdagen hemma, rapporterar South China Morning Post.

   Som alla andra har jag läst de vanliga media-rapporterna om karantän och epidemin, men jag har inte hittat någon information om det praktiska förhållandena som omedelbart uppstår.

När hela städer isoleras och allmänna transportmedel stannar och tusentals anställda inte längre går till jobbet - Vem betalar deras lön medan staden är stängd? Arbetsgivarna? Vem kompenserar då arbetsgivarna, eftersom deras inkomst också uteblir?

Förväntas folk leva på sina sparade yuán?
Vad kommer de att leva på när deras magra besparingar tar slut?

   Valet står mellan att lyda order och svälta ,eller smita ut ur staden för att hitta betalt arbete någon annanstans. Hur många arbetare kommer att välja att fly?

Många människor i Kina har fortfarande byar att återvända till - landsbygd, där deras nära släktingar bor.  Om de inte har något jobb längre och är rädda för att bli smittade, är det mycket troligt att folk flyr till en by där de kan hoppas att de kan överleva. 

Eftersom människor som bär på viruset kanske inte vet att de gör det,  kommer denna migration att sprida sjukdomen till landsbygden med få medicinska resurser.

Eftersom stadens invånare behöver mat, bränsle etc. måste det transporters dit oavsett att staden är stängd.  Detta för med sig att arbetare utifrån kommer i kontakt med stadens invånare som är desperata  att undkomma. Varje individ som är involverad i detta system exponeras potentiellt eller är en möjlig bärare av viruset.

Det finns många fler funderingar runt detta,  men vi vet att städer inte kan isoleras längre än några dagar, och vi vet att människor inte kan leva utan mat, vatten, bränsle etc. och pengar för att köpa dessa väsentligheter.
Vi vet också att undantag, som gör det möjligt för ett betydande antal människor att röra sig fritt -  antingen med officiellt godkännande eller genom aktiviteter på ”svarta marknaden”-  inte kan hindra spridningen av smittsamma sjukdomar.

Oj, Oj , hon mister nog jobbet

En reporter för MSNBC gjorde en otrolig tabbe på live-TV, när hon rapporterade om Kobe Bryants tragiska dödsolycka och som hela världen diskuterar nu. 
   Under sin rapportering använde Alison Morris ett ord som låter som n-ordet och reaktionen online var naturligtvis omedelbar.

Lyssna till videon:


Hennes minst sagt krystade förklaring är denna:

"Tidigare idag, medan jag rapporterade om den tragiska nyheten om Kobe Bryants bortgång, stammade jag tyvärr och kombinerade namnen på Knicks och Lakers för att säga" Nakers. " Jag ber om ursäkt för den förvirring som detta orsakade, ”Morris.

26 januari 2020

Abortkontroll


The March For Life


Igår, den 24 januari markerade den 47:e årliga March for Life,  för att protestera mot beslutet som Supreme Court tog i det som kallas  Roe v. Wade, 1973, och som legaliserade abort på begäran.

Presidenter har vanligtvis skickat någon för att representera dem och förra året deltog VP Mike Pence personligen, medan Trump talade från en video.  I år var det Pence som var inspelad och Trump som deltog. 

Det var första gången som en president deltog i marschen - och hans närvaro sände ett kraftfullt meddelande om hans administrations ståndpunkt vad gäller abort - något som vissa har ifrågasatt tidigare.

   Även om det är Democrats som påstår sig stödja kvinnor och minoriteter,  är hälften av de som aborteras kvinnor och cirka 35% är svarta. Så vem bryr sig egentligen?

Planned Parenthood, som är de som dödar flest barn i USA, ger också pengar till democrat-kandidater och har lovat att flytta över 45 miljoner dollar till 2020-kampanjen. De stöder kandidaterna och de i sin tur ser att PP fortsätter att få skattepengar.  Det verkliga quid pro quo!

  Förra året stödde lagstiftare i New York med glädje en ändring av lagstiftning som skulle göra det möjligt att abortera barnet ända fram till förlossningen.
Sedan hade vi fallet med Dem.-guvernören i delstaten Virginia ... han sade att om aborten misslyckas och barnet lever kan det avlivas efter födseln.

Det är samme Guvernör, Ralph Northam,  som vill rädda liv genom att ta bort 2nd Amendment. (rätten att bära vapen)

Sanders vet inte hur mycket Luftslottet kommer att kosta

I en intervju med CBS News:

  “Ditt program lovar gratis hälso-och sjukvård för alla, gratis collegeundervisning och att betala av studielån,  Prislappen för det beräknas bli 60 triljoner (T) dollar över 10 år.
   "Du kommer att föreslå en plan för det amerikanska folket, och du kommer inte att tala om för dem hur mycket det kostar?

En sammanfattning av rättegången mot Trump
25 januari 2020

Allt de är ute efter är MaktBoy y’all want power...I hope you never get it.” – Senator Lindsey Graham