01 april 2020

Detta är inget aprilskämt

Donald Trumps popularitet ökar till följd av hans presskonferenser - relaterade till pandemin.
Varje dag talar han till folket. Han verkar göra något.
Allmänheten vill att presidenten ska göra något. Huruvida han gör något positivt eller inte är irrelevant. Han gör något.

Den 27 mars rapporterade CNN:
President Donald Trumps godkännande-siffror är nu i genomsnitt högre än vad de någonsin varit i någon av undersökningarna under hans presidentskap, eftersom 47% godkänner och 48% ogillar hans arbete enligt CNN: s Poll of Polls.
Poll of Polls är ett genomsnittvärde av den senaste nationella telefon-utfrågningen som genomförts bland vuxna eller registrerade väljare.
Trumps hantering av coronavirus-problemet får högre betyg,  52%,  medan ogillandet uppgår till 45%.
Hans genomsnittliga godkännande för hur han hanterar pandemin har förbättras kraftigt från tidigare denna månad, då 41% sa att de godkände hans agerande och 48% ogillade det.

Här är resultaten från Gallup

(om ni klickar på bilden är det lättare att se)

 Men vänta, här är mer

En undersökning från ABC News / Washington Post som släpptes på fredag, rapporterar att 51 procent av de svarande ser Trumps hantering av pandemin som bra och 36 procent tycker att det är utmärkt och 15 procent godkänner det lite grann.

Mindre än hälften av de tillfrågade, 45 procent, gav presidenten negativa poäng för hans insatser där 36 procent avvisade dem kraftfullt och 8 procent till en del.  Fyra procent hade ingen åsikt.

Affärsanställda kommer inte att hantera tygväskor


Alla livsmedelsaffärer i USA har anställda som paketerar varorna åt kunderna och i de allra flesta fall sker det i butikens engångsplastpåsar.

 Miljömuppar anser att plast är ett hot mot klimatet och har därför med sig egna tygväskor, men flera studier har emellertid visat att det finns ett stort antal bakterier i nästan alla återanvändbara tygkassar  - och inga föroreningar i någon av engångsplastpåsarna.
    Rädslan för Wuhan-coronavirus gör att flera stora affärskedjor nu protesterar mot osanitära tygkassar
American Thinker:
     [Supermarkets] Safeway och Albertsons säger att om du tar med din egen väska, kommer anställda inte att röra dem eller fylla dem med varor, så du måste packa själv. ...
    Reglerna är inte unika för stormarknader. Trader Joe's, Total Wine and More, Target och Dollarstores följer liknande förfaranden.
 Vissa butiker ger fortfarande kunderna pappers- eller- plastpåsar utan kostnad. ...
    Affärerna är oroliga för att återanvändbara väskor kan utsätta både anställda och kunder för fara,  eftersom de potentiellt kan överföra SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19.

Det är uppmuntrande att man äntligen vidtar åtgärder för att ta itu med Miljömupparnas självgoda trams som är ett en hot mot folkhälsan.

31 mars 2020

“Pelosi is a sick puppy”

Democrats borde veta vid det är laget att Trump ger igen när han blir kritiserad.

 Nancy Pelosi kallade Trumps hantering av virus-situationen för ‘fiffel” som gjorde att människor dör,  så i en telefonintervju i morse med  "Fox & Friends", kallade han henne för en “sick puppy” med många problem. “Det hon sade var horribelt!”

Arbetslöshet och stagnerande ekonomier leder till social oro

J. Tuccille säger att pandemi-relaterad arbetslöshet och nedstängningar sannolikt kommer att leda till en ekonomisk storm och oro. Från hans artikel på Reason:

Prognoserna förväntar sig att den amerikanska arbetslösheten under de kommande månaderna kommer att överstiga den som sågs under The Great Depression.

"Vi sätter detta initiala numret till 30 procent; det är 30 procentig arbetslöshet under andra kvartalet i år till följd av de planerade ekonomiska nedläggningarna."
Handel är inte någonting ont som man möjligtvis tolerera men undviker - det är livets blod i ett samhälle.  Jobb och företag möter efterfrågan på mat, kläder, skydd.

Arbetslöshet, fattigdom och förtvivlan är skrämmande resultat i sig själva. De är också ett recept för social oro som kommer att drabba även de av oss som rider ut både pandemin och den åtföljande ekonomiska stormen.

Dags att börja jobba igen


Dr Anthony Fauci, (som jag skrev om nedan) ,USA: s främsta man när det gäller att hantera ”pandemin”, har just skrivit en artikel som borde heta:  “Jag hade fel och detta är min förklaring”.

Fauci, New England Journal of Medicine, March 26, “Covid-19 — Navigating the Uncharted”:
“Om man antar att antalet asymptomatiska eller minimalt symtomatiska fall är flera gånger så högt som antalet rapporterade fall, kan antalet dödsfall vara betydligt mindre än 1%.  Detta antyder att de övergripande kliniska konsekvenserna av Covid-19 i slutändan kan vara mer besläktade med en svår säsongsinfluensa (som har en dödlighet på cirka 0,1%) eller en pandemisk influensa (liknande dem 1957 och 1968) ... ”
Dessa ”pandemiska influensasäsonger” från 1957 och 1968 resulterade INTE i några “lockdowns”. Människor vistades utomhus. De umgicks. De gick på fotbollsmatcher. De gick till sina jobb.

STARTA  EKONOMIN IGEN!
När mannen som ansvarar för en aldrig tidigare skådad global process säger att produkten han sålde var bristfällig, när han medger att hela grunden för den var överdriven… det är jättestort.

Media har skjutit undan de förödande ekonomiska effekterna av den globala nedstängningen.  
Deras ledande historier handlar inte om hur människors liv förstörs. De kör i stället fram nya COVID-skräckhistorier.  Detta är inte en tillfällighet -  det är medveten politik.
Cheferna har gett order: “ Betona inte den personliga, ekonomiska mänskliga förödelsen.”  
Framhåll i stället:
” Vi kommer alla att klara detta, vi är alla i detta tillsammans. Här är sju olika sätt du kan  tvättar händerna på!

Efter en orkan eller en jordbävning, visar nyheterna spillrorna och familjerna som vandrar längs vägarna med sina tillhörigheter i säckar.  Reportrar intervjuar förtvivlade mödrar som sitter på trottoarkanten …

Men den här gången är det inte så. De vill inte att folk ska se och förstå vad förlust av jobb och företag och pengar egentligen betyder.  De vill ha passiv acceptans.

30 mars 2020

Nu stoppar man resenärer inom landet

Plötsligt är människor över hela landet mycket rädda för resenärer från New York, Louisiana och andra COVID-19 "hotspots”.
Som jag skrivit omtidigare stoppar polisen i Rhode Island alla som har en nummerplåt från New York  och försöker tvinga dem i karantän.
Florida tvingar också resenärer från New York att isolera sig själva och Louisiana har samma planer.

Detta är åtgärder som skulle ha varit otänkbara för bara några veckor sedan, men har nu blivit verklighet, och saker kommer sannolikt att bli ännu galnare under de kommande dagarna.
   Om denna pandemi orsakar så mycket rädsla redan,  trots att mindre än 3 000 amerikaner har dött hittills, vad kommer nivån av rädsla att vara om 30 000 eller 300 000 amerikaner dör?
Tyvärr varnar många experter nu att antalet döda så småningom kommer att bli mycket högt i detta land. Till exempel sade Dr. Anthony Fauci på söndagen till CNN att han förväntar sig att se mer än 100 000 dödsfall enbart i USA  ...
Dr. Anthony Fauci, regeringens högsta expert på infektionssjukdomar, förutspådde på söndagen  att USA kommer att drabbas av “miljoner" fall av infektioner och upp till 200 000 dödsfall innan pandemin är över,  även om han varnade för att alla prognoser av dödsfall grundade på statistik kan “lätt” bli fel.
“Från vad vi ser nu, skulle jag säga mellan 100 000-200 000 [dödsfall]," sa Fauci i en intervju på CNN.
Nästan allt jag läst under de senaste veckorna har handlat om Corona; hur många som dött och spekulationer om hur många fler som kommer att avlida och helat tiden har jag frågat samma sak:
 Vad dog de egentligen av? Coronavirus eller något annat bakomliggande tillstånd?

Om så är fallet räknar vi in i dödsantalet människor som var mycket sjuka tidigare och som bara hade en kort tid kvar att leva och så kallar vi det för en pandemi! Det är inte ärligt, eller hur?

Mark Levin motsätter sig  Dr. Anthony Faucis profetia och menar att Covid-19 är inte alls lika allvarligt som vad som förutsägs ...Paniken och rädslan kommer att användas ännu mer som en ursäkt för att ytterligare begränsa vår frihet.

Vilka är värda beröm?


Kanske en kris som den vi genomlever just nu kan få oss att ompröva vissa värderingar när det gäller familj, samhälle och frihet. …?

Journalister är mindre viktiga än renhållningsarbetare.  Vår nation bästa idrottare är sjukvårdspersonal som riskerar att bli smittade men hjälper de i nöd.
   De sanna hjältarna är inte kändisar på TV utan snarare bönder, lastbilsförare och snabbköpskassörer.

De mest värdefulla företagen skryter inte, utan gör vad de alltid har gjort för att vår livsmedelsförsörjning ska fungera.  Under några veckor kanske vi slutar ta dem för givet.

Arbeten som vi knappt ägnat en tanke är nu officiellt betecknade som "viktiga tjänster" och de som utför dem bildar nätverket i våra liv. Det har de har alltid gjort men vi har inte märkte det. 

Alla ordinära hårt arbetande amerikaner är värda mer idag än de som jagar Hollywoods gyllene utmärkelser och tror att deras personliga åsikter om Trump är väsentliga.

Håll er på avstånd!


President Trump tillkännagav i går att hans administrations riktlinjer för “socialt avstånd” kommer att fortsätta  till slutet av april.

Meddelandet kom efter att presidenten tidigare i veckan sagt att han hoppades att landet skulle kunna återuppta mer normal aktivitet till påsk, vilket är den 12 april.

"Modelleringen uppskattar att toppen på dödsfalls-kurvan sannolikt kommer att inträffa om två veckor.  Ingenting skulle vara värre än att förklara seger innan segern är vunnen.  Det skulle vara den största förlusten av alla.
Därför kommer vi att utvidga våra riktlinjer till den 30 april för att bromsa spridningen,"  sade han.