21 mars 2018

Ligister
Dussintals studenter i Chicago, som kulle protestera mot vapen och våld vandaliserade i istället en Walmart-affär.
Chicagopolisen rapporterade att studenter från Simeon Career Academy stormade en affär och for fram som galningar i butiken. De stal, rev ner varor från hyllorna och förstörde allt i deras väg.
Det hände under de 17-minuter som skulle vara en rikstäckande protest mot vapen och våld.

I Stockton Kalifornien arresterades flera studenter under vapenprotesten för våld mot polisman, vandalisering av bilar och för att ha tagit en polismans batong.

Fortsätt med det!
Ni bevisar att problemet inte beror på vapen utan på brist på moral.

World Bank hotar: "Klimatförändringar kan skapa 143 miljoner migranter"


President Trumps nya statssekreteraren Mike Pompeo är ingen älskare av klimatavtalet i Paris. Fördraget som hävdar att det kommer att bromsa den global uppvärmningen genom att minska världens koldioxidutsläpp.
Politiker från de flesta av världens nationer undertecknade avtalet och president Obama sade "vi kan se detta som det ögonblick när vi äntligen bestämde oss för att rädda vår planet."

Det är ytterst tveksamt och Trump är klok nog att inte gå på det. Han kallade det en "massiv omfördelning till andra länder av USAs rikedom ".

Tyvärr ändrar sig Trump ganska ofta, så därför är det bra att Mike Pompeo motsätter sig Paris-affären.  Pompeo är mer benägen än sin föregångare Tillerson att se till att Trump stå fast vid sitt ord. 

Oren Cass från Manhattan Institute är en av de få personen som faktiskt läst Parisavtalet.
Han påstår att det bara är bedrägeri,  för även om växthusgaser verkligen är ett stort hot, skulle detta avtal inte göra mycket åt det.
(Video här)

Media meddelade att Kina och Indien har lovat stort men i själva verket säger Cass, “de lovade att göra exakt vad de redan tänkt göra,  eller ännu mindre.
Kina säger till exempel: "Vi lovar att nå topputsläpp ca 2030."
USA: s regering hade redan gjort en studie för att beräkna när de kinesiska utsläppen skulle nå sin topp och deras gissning var omkring 2030.
Med andra ord, Kina lovade att gör vad som ändå skulle hända.

Indien gör ingenting alls. De lovade bara att bli effektivare. Men de föreslog att bli effektivare i långsammare takt än de redan är.  Så deras löfte var att sakta ner.

Obama lovade att minska utsläppen i USA med 26 procent. Om det någonsin händer skulle det krossa Amerikas ekonomi.
Trump gjorde rätt när han drog oss ur Paris-överenskommelsen. Han blev utskälld av politiker runt om i världen,  så det är bra att Pompeo är där för att påminna honom.

  Via CNN får vi veta att World Bank rapporterar att på grund av “Klimatförändring” kommer miljontals människor från fattiga områden att omplaceras under de närmaste tiotals åren.

Rapporten, "Groundswell - Preparing for Internal Climate Migration", säger att mer än 143 miljoner människor i Sydasien, Afrika söder om Sahara och Latinamerika riskerar att drabbas av effekterna  av klimatförändringars "långsamma" förändringar.

Torka, uteblivna skördar och stigande hav kan tvinga miljoner att flytta till andra platser inom sina länder och till områden som är potentiellt oförberedda för en tillströmning av fler människor. 

Rapporten säger också att denna typ av migration kommer att öka fram till 2050,  då det kommer att ”accelererar om man inte gör betydande nedskärningar i växthusgasutsläpp och vidtar kraftiga utvecklingsåtgärder".

Antalet omfattar 86 miljoner potentiella migranter från Afrika söder om Sahara, 40 miljoner från Sydasien och ytterligare 17 miljoner från Latinamerika - tre regioner som utgör 55% av utvecklingsvärldens befolkning.

"Varje dag blir klimatförändringarna ett mer akut ekonomiskt, socialt och existentiellt hot mot länder och deras folk", skrev VD Kristalina Georgieva i introduktionen till rapporten.

19 mars 2018

Kommer Hillary att ramla igen?

Så många misstag, så många fall. Kan hon undgå fängelse?
Ben Garrison slår till igen.Det finns de som tycker att hon klär bra i orange.

Matt Damon lämnar oss

Vi har hört det gång på gång.  Hollywood "Stars" babblar om att lämna landet om vissa politiker vinner val.
Vi hörde det ifall Bush skulle vinna,  likaså Romney och om och om igen under Trumps kampanj, när de var tvärsäkra på att det inte fanns någon chans i världen att han skulle vinna.

  Dessa rika hycklare och självutnämnda moraliska överordnade har varit väldigt tysta efteråt och ingen verkar ha följt upp sina hot.  (Jag hoppades på dig Whoopie ……)


In på scenen kliver nu Matt Damon, anti-vapenaktivisten som tjänat en förmögenhet som “pistolstjärna”  i Jason Bourne-filmerna och som lovade  att han skulle "flytta till Mars" om Trump vann.
Linjen var en lek med ord från den då nyinspelade "The Martian". Men även om han inte reste till Mars på riktigt tillsammans med Elon Musk, håller han sitt löfte att lämna oss.

 Damon är så less på Trump och “Make America Great”, att han flyttar till Australien, det vackra vapenfria paradiset,  där han enligt uppgift har köpt en fastighet i Byron Bay, New South Wales.

Denna Hollywood-hycklare är en stark förespråkare för vapenkontroll och förbud, vilket han förklarade för en australiensisk folkmassa år 2016.
Han vill förbjuda alla skjutvapen omedelbart ... precis som Australien:

     “Ni gjorde det här (1996]) och jag önskar att det skulle kunna hända i mitt land, men det är en sådan personlig fråga för människor så vi inte kan prata om det förnuftigt", sa Damon när han marknadsförde en Jason Bourne-film i Sydney.

En flykt till Australien ger honom också en chans att undkomma problemen han skapade med sina inte så väl mottagna kommentarer om vågen av anklagelser mot Weinstein och de sexuella övergrepp som skakade Hollywood.

God Buy Damon!


18 mars 2018

Lärare kanske skjuter svarta elever

Beväpnade galningar attackerar skolor delvis därför att de är mindre benägna att möta motstånd i vapenfria-zoner, så att beväpna vissa lärare skulle kunna bidra till att hindra skolskjutningar.

Men det finns ett problem: Av ren rasism kan lärare skjuta elever av politiskt favoriserad pigmentering.
Så säger Kaliforniens Senator och eventuell presidentkandidat Kamala Harris:FBI har kritiserats mycket under senaste tid men man måste beundra biträdande direktören David Bowdich som lyckades hålla sig för skratt när han besvarade den dumma Harris.
Fast egentligen hade det nog varit bättre om han gapskrattat i stället för att behandla henne som en rationellt tänkande människa. 

När jag tänker närmare på saken kanske vissa elever kommer att uppföra sig som folk om de tror att läraren är beväpnad.

17 mars 2018

Fredag var städdag i Träsket


Attorney General Jeff Sessions avskedade FBIs fd. biträdande direktör Andrew McCabe,  24 timmar innan denne skulle gå i pension och få sina fulla pensionsförmåner.  Han fyller 50 år i morgon.

Sessions noterade att både Justice Department Inspector General Michael Horowitz och FBI:s disciplinkontor hade funnit "att McCabe hade gjort ett obehörigt avslöjande till nyhetsmedia och var inte ärlig och uppriktig om det - vid flera tillfällen".
Med andra ord, McCabe ljög under ed.

Horowitz fann att McCabe hade auktoriserat två FBI-tjänstemän att lämna information till en Wall Street Journal-reporter,  Devlin Barrett,  för en artikel och också om undersökningen av Clintons familjestiftelse. Barrett arbetar nu för Washington Post.

Rapporten sägs innehålla bevis på att Andrew McCabe, gett order till agenter för att ändra uppgifter i ett  “302" formulär efter en intervju.

Horowitz har också granskat hur McCabe hanterat rapporterna om informationen från Anthony Weiners bärbara dator,  sedan det framgått att han ville undvika att vidta åtgärder till efter 2016-valet.

"Jag har avbrutit Andrew McCabes anställning med omedelbar verkan," sade Sessions och att han baserade sitt beslut på dessa upptäckter.

Avskedet kommer troligtvis att innebära att McCabe förlorar en betydande del av sina pensionsförmåner och han kommer säkert att utmana det i domstol.

President Trump tweetade att McCabes avsked ”är en bra dag för FBI: s hårt arbetande män och kvinnor ... och demokrati", sedan ger han fd. FBI-direktören Comey en känga genom att kalla honom skenhelig och att Comeys "lögner och korruption på högsta nivå av FBI får McCabe" att framstå som en korgosse "

Hela den här Ryssland / Clinton / Comey / FBI / Mueller / Trump / Obama-skandalen har haft mer krokar och svängar än den sämsta skogsbilväg.  Det är underhållande men också väldigt tröttsamt.

Illegal invandring


Den senaste telefonundersökningen i Kalifornien vill veta om man anser att illegal invandring är ett allvarligt problem.

29% av de tillfrågade svarade: “Ja, det är ett stort problem”

71 % svarade:  “No es una problema seriosa.”

Lördagsgodis