10 december 2017

Varken det ena eller det andra


Ett förslag som förmodligen kommer att godkännas i delstaten Washington, kommer att tillåta föräldrar att välja den icke-binära könsbestämningen  "X"  på sina barns födelsecertifikat.

Den nuvarande lagen säger att alla som redan är födda i staten kan begära att man ändrar deras  födelsebevis till det som är på modet just för dagen.  Barn kan också göra förändringen med "samtycke från sina föräldrar och med en läkarens utlåtande”, enligt KUOW.

Om förslaget godkänns kommer ändringen att träda i kraft nästa år. Hittills har cirka 1000 kommentarer kommet in till det statliga hälsovårdsdepartementet med åsikter både för och emot den radikala åtgärden.

Hälsodepartementet motiverar förslaget med att de bara följer de “samhällsförändringar som sker runt om i landet”

   "Fler och fler personer identifierar sig som ett annat kön än man eller kvinna och det finns en ökande efterfrågan på icke-binära könsbeteckningar för alla identitetshandlingar, inklusive födelsecertifikat."

Washington överväger också att följa i andra staters fotspår och godkänna "X" beteckningen för statliga ID-kort.
Närliggande Oregon, liksom Washington D.C.  lade till det könsneutrala alternativet tidigare i år till sitt ID-kort.

Ingen är förvånad över att Kalifornien leder ligan genom att erbjuda det icke-binära alternativet  "X" för både körkort, ID och födelsecertifikat.

Polen censureras

Google gillar inte motstånd mot islamiseringen av Europa att har därför förpassat den polska regeringen till YouTube Gulagen, och censurerat en video för att den motsätter sig massiv invandring från tredje världen.

 På grund av Streisand-effekten kan detta leda till att många fler personer ser videon, särskilt nu när  “Angry Foreigner Speaks” ger det mer exponering.Hoppas ni hinner se den innan den försvinner här också

09 december 2017

Kalifornien naturligtvis

Hur många knäppa lagar kan man hitta på och ändå förbli integrerad med resten av USA?
Här är det senaste från Kalifornien.

    California Assembly ledamot Phil Ting, en Dem. som är ordförande i budgetkommittén, säger att han planerar att införa en proposition som från och med 2040 kommer att låta statens motorfordonsdepartement registrera enbart "rena" fordon som inte släpper ut koldioxid.
Enda tillåtna fordon blir de som drivs med batterier och vätgasdrivna bränsleceller.

Phil Ting representerar San Francisco, men detta vanvett är inte begränsat till Gay Area.

    Kalifornien har den största bilmarknaden i landet, men Ting är inte den första statliga byråkraten som  överväger ett totalförbud mot förbränningsmotorer. Ämnet har diskuterats på California Air Resources Board,  efter att guvernör Jerry Brown visat intresse för liknande åtgärder i andra länder, inklusive Kina.

Kommunistiska Kina - med en avsevärt lägre levnadsstandard och ännu lägre respekt för enskild frihet -  har varit en inspirationskälla för Democrats under lång tid.

Bakom förbudet av vanliga bilar ligger naturligtvis idén att det kommer att förhindra global uppvärmning.

Den som bokstavligen tror att ett förbud mot normala bilar i Kalifornien skulle få en märkbar effekt på världstemperaturer bör skaffa sig en sådan här bil:

Lördagsgodis

Utsikten från mitt fönster i dag. Mycket ovanligt i Atlanta.

08 december 2017

De faller som käglor

Den misslyckade komikern Al Franken avgår från Senaten.  Det verkar som om han blev en alltför stor belastning för Democrats, så de gjorde sig av med honom  Men man kommer bara att utse en annan Dem. för  kampen mot  Republicans i mitt-terminsvalet  2018.


Händelsen ovan ägde rum i december 2006, när Leeann Tweeden och Franken  - som då var en “stå-upp komiker”-  var på en USO Tour för att "underhålla  trupperna”.

Jag kan inte påstå att jag är ledsen över att se Franken gå, men hans "brott" slår mig inte som särskilt hemskt. 
Det var uppenbarligen menat som ett skämt och inte som ett allvarligt försök till ofredande.  Han spelar pajas inför kameran som om han menar, “Titta på mig, jag är en cool kille”

Det var inte särskilt roligt och det är den typ av skämt man kan vänta sig av en grabb på högstadiet och inte en framgångsrik komiker. Men oavsett hur dåligt,  så var det ändå  ett skämt.
Och att man tar det så allvarligt i denna #Metoo tidpunkt visar att vi kollektivt har förlorat vår humor.

Men det kan ligga mer bakom.  Steve Sailer påpekar att  även personer i Frankens eget parti kan inte stå ut med honom för att han är sån fåntratt. 

På TV framstår han som arrogant och självgod och privat ska han visst vara mycket värre. 
1999 skrev han en bok med titeln "Rush Limbaugh is a Big Fat Idiot: And Other Observations".
Den titeln sammanfattar nog rätt bra Frankens aggressiva  personlighet.

Han fick äntligen vad han förtjänade, fast kanske inte av rätt anledning.

07 december 2017

Vänstern vill äta kakan och ändå ha den kvar


Det är inte bara invånarna i Alaska som ser för många isbjörnar, det gör också forskarna som studerar dem. Professor Susan Crockford vid University of Victoria har observerat hur antalet isbjörnar ökar och hon säger att de inte “visar någon risk” att vara utrotningshotade. Det gjorde naturligtvis att hon attackerades av den ideologiska Vänstern för vilka global uppvärmning är en religion.

The Financial Post of Canada's Terence Corcoran noterar detta isbjörnproblem och Vänsterns skiftande argumentering vad gäller björnarna och den globala uppvärmningen. De angriper alla som avviker från deras partilinje:
    Det är en del av den eskalerande skräpvetenskapen om isbjörnar.  Det börjar med ett dokument där Amstrup, som leder aktivistgruppen Polar Bears International, och andra klimatforskare - inklusive den berömda temperatur-hockeyklubb-makaren Michael Mann - producerar vad som måste vara ett av det mest patetiska vetenskapliga bedrägerijobben i den redan sorgliga historien i klimatförändringarnas vetenskapliga lögnkampanjer. Också involverad i lurendrejeriet var Stephan Lewandowsky, en australiensisk psykolog som hävdar att människor som hyser tvivel om klimatpolitiken är knäppa konspirationsteoretiker som också tenderar att tro att månlandning 1969 var påhittad.

Så i stället för att björnarna svälter, orsakar den globala uppvärmningen nu att björnarna ökar i antal.  Vi ska vara upprörda oavsett vad sanningen är. Det visar att globalvärmarna inte kan få logik i sina  historier.  De vill ha sina björnar och svälta dem också.

Monica Showalter

Kapitalismen botar fattigdom


 Jag förstår inte varför det finns så många människor som inte ser att den enda verkliga vägen ut ur fattigdom är via den fria marknaden och kapitalism.
Det är så uppenbart. Producera en tjänst eller en grej som människor vill ha, för mindre än vad de är villiga att betala för det!

Regeringar och de människor som älskar regeringen behöver fattiga människor!  De är den stora byråkratins ursäkt för sin existens.
Vi måste ha regler, avgifter, kontroll, för att göra världen mer rättvis. Och i Rättvisans namn måste vi beskatta de produktiva människorna som tillverkar möbler, sälja bilar, bygger hus… vad som helst,  så att vi sedan kan ge deras pengar till regeringen, eftersom det är rättvist.

Sedan regeringen tagit för sig,  slänger de ut några smulor till de fattiga, så att de fattiga inte blir upprörda och börjar tänka och att de kan klara sig själva. Å nej. Det skulle vara förkrossande för de lägre nivåerna i regeringen. 
Man måste hålla de fattiga beroende av Staten.  De är Herr Byråkrats försäkring om att få den pension som de produktiva människorna i samhället betalar.

 Se den här videon:06 december 2017

Huvudstaden Jerusalem


År 1995 godkände Congress, Jerusalem Embassy Act som krävde att amerikanska ambassaden flyttades från Tel Aviv till Jerusalem.  Jerusalem skulle vara odelat och erkännas som Israels huvudstad. Lagen passerade 93-5 i senaten och 374-37 i representanthuset.

Ingen av efterföljande presidenter genomdrev lagen. De motiverade det med att det skulle hota nationell säkerhet.

Det senaste klausulen upphörde att gälla vid midnatt.  President Trump förlängde inte undantaget.
Det rapporteras nu att han har meddelat olika Mellanöstern-ledare om sin plan att följa den ursprungliga ambassad-handlingen och att det kommer att ske inom 6 månader.

President Trump kommer att hålla ett tal om ett par timmar och beskriva planerna.

Ironiskt nog hävdar Trump-oppositionen att ett sådant drag kommer att undergräva hans ansträngningar att förhandla om en fredsupplösning mellan Israel och deras arabiska grannar.
Ironin härstammar från samma personer som under ett år hävdat att alla försök från Trumps sida att förhandla om en fredsavtal var dömt att misslyckas. 
Hur kan president Trump ödelägga en fredsplan som dessa personer tidigare hävdade var omöjlig?