20 oktober 2019

Tänk om Hillary blivit lurad?


Kommer ni ihåg när George Bush den äldre lät Saddam Hussein tro att det var OK för honom att attackera Kuwait och sedan attackerade honom när han gjorde det?

Det är en gammal taktik, som “snäll polis / elak polis”, och det fungerar vanligtvis.

The Democratic National Committee (DNC) matar Hillary med information om att de kommer att stödja henne om hon kan skrämma bort den besvärliga Tulsi Gabbard,  genom att koka ihop att hon är en rysk operativ.

Hillarys ego är så stort att hon tar betet och gör helt ogrundade anklagelser,  eftersom hon tror att DNCs står bakom henne.

Samtidigt låter DNC sitt nuvarande fält med efterblivna kandidater veta att det är OK att attackera Hillary och i själva verket är det deras stora chans att hindra “Madam von Byxdress” att komma in i racet och ta ifrån dem deras plats.

DNC säger också till dem alla att Gabbard inte har en chans att bli deras kandidat -  oavsett hur mycket de måste ljuga, fuska och stjäla - så det är “fritt fram” för dem.

Det är en win-win för DNC.  De blir av med Hillary,  som förmodligen inte skulle kunde hålla sig nykter tillräckligt länge för att driva en kampanj,  samtidigt som hon hjälper dem att bli av med Gabbard.

Shillary gick på det.  Hon litade på dem ...

av Steve Candidus (Steve C.)

Vi måste nationalisera det amerikanska samhället så att vi får mer frihet


Hon talade i går vid ett rally för Bernie Sanders - där hon erbjöd honom sitt stöd - AOC sa att hon inte vill att den privata sektorn ska vara ansvarig för hennes liv, så vi bör ha ett “offentligt ägt” system istället.

Hon är verkligen inte särskilt smart.

19 oktober 2019

Hillary säger att Tulsi Gabbard jobbar för ryssarna

Har hon tittat för djupt i vodkaflaskan eller har förlusten 2016 fått henne att tappa fattningen fullständigt?I en konversation med Obamas fd. kampanjchef David Plouffe's säger Clinton att ryssarna utnyttjar ett antal amerikanska politiker.
Hon sade också att Ryssland har  “kompromat” (underlag för utpressning)  på Trump. Hon anklagade  Green Partys kandidat (2016) Jill Stein för att vara en ”rysk tillgång.” Och hon föreslog att Ryssland skulle kunna stödja Gabbard som en tredje parti-kandidat.

"De kommer att göra det igen," sa Clinton. “Det är ingen profetia,  men jag tror att de har ett gott öga till någon som för närvarande är på Dem.-listan för premiärvalet och förbereder henne för att bli en tredje parti-kandidat.  Hon är ryssarnas favorit. De har en massa webbplatser och andra sätt att stödja henne. ”

En Clinton-anställd bekräftade senare att "någon som för närvarande är på Dem.-listan för premiärvalet" och “tränas” av ryssarna är Tulsi Gabbard.

Idén att Stein, kandidat för Green Party 2016, var en rysk tillgång är fullständigt nonsens. 
Det är också löjligt att hävda att Stein var den som gjorde att Trump vann.  Det stora flertalet av Stein-väljarna sa att de skulle ha avstått från att rösta om hon inte funnits med på listan. Det fanns inte tillräckligt med potentiella Clinton-supportrar bland Stein-väljarna.

Smutskastningen av Gabbard som ett verktyg för Putin är felaktig.  Gabbard har formulerat en utrikespolitisk vision som som går ut på att USA inte ska blanda sig i andra länders inrikespolitik, vilket är uppfriskande och skiljer sig från vad de flesta av de andra kandidaterna erbjuder, och som står i skarp kontrast till Clintons egna sabelskramlande åsikter.   Detta gör  inte Gabbard till någon slags Putin-medhjälpare.

 Clinton gör det klart under hela intervjun att hon inte kan acceptera ärliga meningsskiljaktigheter. 
Alla som motsätter sig henne eller de vanliga Dem.-kandidaterna gör det enligt hennes åsikt av illegitima eller konspiratoriska skäl.

Gränskrig

Lördagsgodis

18 oktober 2019

Trumps fel att svarta kvinnor är feta

Det fantastiska med att utse en person att förkroppsliga det som är dåligt,  är att man kan skylla allt på honom och befria sig själv från ansvar för egna problem och brister.
En professor i genusstudier vid  Rutgers University menar att det är Trumps fel att svarta kvinnor är överviktiga.

Via Campus Reform:
“Jag hatar när folk pratar om att svarta kvinnor är överviktiga. Jag hatar det, för det blir ett sätt att skylla på oss för en rad omständigheter som vi inte skapat. ”

  Professor Brittney Cooper gjorde beskyllningen under ett uppträdande på "Black Women OWN the  Conversationen" i Oprah Winfrey Network.

Se här vad ni missar om ni inte tittar på Oprahs show. Gå till minut 3:07Det måste ligga en viss sanning i det eftersom vi hör det direkt från en högutbildad universitetsprofessor.
Diet kan hjälpa privilegierade vita kvinnor, men det är annorlunda för svarta, som förtrycks inte bara av Donald Trump utan också av rasism och andra -ismer som metabolism.

"Det är bokstavlig rasism som du upplever och kampen för att få det att fungera innebär faktiskt att dieten inte fungerar för dig på samma sätt," tillägger hon

Hon förklarade sedan hur det kommer sig att Trump påverkar vikten hos människor, så som för henne själv.
Han gör det genom att vara "en polariserande figur som bidrar till att frågor om ras stressar färgade människor.”

Sedan Trump tillträdde är arbetslöshet bland svarta den lägsta sedan man började hålla koll på siffrorna.  Till och med CNN medger det.
Men det kompenserar knappast för att Trump påverkar hur svårt det är för svarta kvinnor att hålla vikten.  När fler jobbar tjänar de bara mer pengar som kan spenderas på skräpmat.

17 oktober 2019

Londonborna uppskattar inte Klimat-busarna

Den radikal gruppen  Extinction Rebellion, som hävdar att de kämpar för att stoppa  klimatförändringar har orsakat problem i England i sina försök att stänga flygplatser och andra transportsätt.
I morse invaderade gruppen tunnelbanestationen Canning Town i London genom att klättra upp på tunnelbanetåg.
Pendlare uppskattade inte denna arroganta och meningslösa handling, som framgår av videon.Jag trodde att de gillar kollektivtrafik,  men vi ska kanske gå tillbaka till häst och vagn?

Trump önskar Putin lycka till i Syrien


"Om Ryssland vill engagera sig i Syrien, är det verkligen upp till dem," sade president Donald Trump igår och tillade att han önskar "alla lycka till.

Men kurderna är "inga änglar", tillade Trump, och han kan förstå varför Turkiet kanske vill ha sitt territorium. "Vad har det att göra med Förenta Staterna om de strider om  Syrias land?"

Presidenten verkar inte förstå att han inte kritiseras enbart för att han drar tillbaka trupper från Syrien.
Att göra det är rätt,  men Trump gjorde det på ett sådant sätt att syrierna i norr - Amerikas allierade i kampen mot ISIS - blir särskilt sårbara.

   Det gör det också mer troligt att ISIS-krigare kan fly och USA lämnades att bomba sina egna militära anläggningar av brist på tid att rensa ut ammunitionen och utrustningen där.

Trump vill att vi ska tro att hans handlingar härstammar från principiellt motstånd mot ett oändligt krig - att de ingår i en större plan för att minska USA: s närvaro i Syrien och Mellanöstern.
Men oavsett hur många gånger Trump säger det, säger hans och administrationens handlingar något annat.
Många amerikanska trupper stannar kvar i delar av Syrien som Turkiet inte vill invadera. Samtidigt meddelade administrationen just förra veckan att tusentals fler amerikanska trupper skickas till Saudiarabien. Och sedan Trump tillträdde "har den amerikanska militära närvaron i Mellanöstern inte alls förändrats", rapporterar Foreign Affairs.

Trumps prat om att avsluta eviga krig och att vi ska sköta våra egna egna affärer är uppfriskande, men det verkar vara mest prat.  Men det gör åtminstone Democrats upprörda.