17 juni 2018

Kommer ni ihåg?
Denna dag 1994 satt hela USAs befolkning klistrade framför TV apparaterna och följde hur flera polisbilar jagade Orenthal James “O.J.” Simpson, längs Interstate 405 i Los Angeles.
Han var misstänkt för medverkan i  morden på sin fd. fru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ronald Goldman.

Kropparna av Brown Simpson och Goldman hittades utanför hennes hem i det exklusiva Los Angeles-området Brentwood strax efter midnatt den 13 juni 1994.  Blod som matchade OJ Simpsons blodtyp hittades på brottsplatsen.  När polisen anlände för att arrestera Simpson, som var hemma hos en vän, flydde han och en tidigare lagkamrat, Al Cowlings  i Cowlings vita Ford Bronco.

Simpson rapporterades vara i fordonets baksät, med en pistol mot huvudet.  Helikoptrar från TV och tidningar följde  den långsamma jakten och kameror sände ut de dramatiska händelserna till miljontals förvånade tittare.   Jakten pågick i ungefär en timme och slutade på infarten till Simpsons hem. Han greps omedelbart och arresterades för dubbelmord.

Rättegången som följde grep hela nationen och skapade heta debatter bl.a om rasdiskriminering från polisens sida.  En jury frikände Simpson för morden i oktober 1995, men en speciell civilrättegång 1997 förklarade honom ansvarig för dödsfallen och beordrade honom att betala 33,5 miljoner dollar till Brown och Goldmans familjer.

Under 2007 fick Simpson nya problem med rättvisan och arresterades därför att han brutit sig in i ett hotellrum i Las Vegas för att ta minnessaker som han hävdade tillhörde honom.
Den 3 oktober 2008 dömdes han till 33 års fängelse. Efter 9 år fick han villkorlig frigivning.

Fars Dag i USA

Affärsmannen Trump


Daniel Greenfield har skrivit en imponerande men noggrann analys av president Trumps förhandlingsstrategi.
Det är uppenbart att Trump system har vuxit fram under hans årtionden av fastighetsaffärer och andra kommersiella engagemang, men i amerikansk politik på federal och internationell nivå, är det en teknik som förbluffar  alla "proffs”. 

     Artikeln har ett enda fel och det är titeln.  Trump är inte intresserad av att styra världen.
Han vill bara göra de bästa affärerna han kan för Amerika. Han är målmedveten och beredd att skapa ordning och trampa folk på tårna för att uppnå det.  Han vet vad han vill och kan klargöra det och det är nyckeln till hans effektivitet.

     Framgångsrika personer inom näringslivet har alltid värderat personlig vänskap och goda relationer, men de verkar inte ha problem med att skapa sig fiender om det är nödvändigt för att nå sina mål.

    Greenfields artikel här

16 juni 2018

Lördagsgodis


15 juni 2018

Inget Kalifornien eller kanska tre?


Kaliforniens 168 år som en stat skulle kunna upphöra nästa år. 
Man har lyckats samla tillräckligt många namnunderskrifter för att gå till omröstning den 6 november om en kontroversiell plan att dela Guldstaten i tre nya sovjetrepubliker eller mexikanska karteller eller vad man ska kalla det.

Jag hade hoppats på att de skulle lämna Unionen fullständigt - det har varit löften om det - men i stället går man nu åt motsatt håll.
Ett Kalifornien är nog och jag tvivlar på att någon Congress är intresserad av fler.

Kaliforniens problem är inte att det är en stat,  utan att det inte är en nation. Det finns ingen samhörighet. Det finns ingen mening med en plats som denna - inget sammanhang eller kontinuitet. Det är bara en enda röra.

14 juni 2018

Fredspris till Trump

Två norrmän har nominerat President Donald Trump för Nobels fredspris efter toppmötet i Singapore med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen, två ledamöter från Fremskrittspartiet gjorde nomineringen.Trump "har tagit ett stort och viktigt steg i riktning mot nedrustning, fred och försoning mellan Nord och Sydkorea", säger de till den norska nyhetsbyrån NTB. 

"Vad som händer nu är historiskt", sägerAmundsen.  "En process pågår för att säkerställa världsfred i framtiden. Det är en känslig process, men vi måste naturligtvis göra vad vi kan för att stödja denna process och få ett bra resultat. "

Utnämningen gäller för nästa år eftersom tidsfristen för årets pris passerades i januari.

Arton House Republicans har också nominerat Donald Trump till Nobels fredspris 2019.

Dessa Republicans säger att Trump ska "ta emot Nobels fredspris 2019 för sitt arbete att avsluta koreakriget, stoppa kärnvapenutveckling på den koreanska halvön och skapa fred i regionen".

Denna nyhet har gjort att Vänstern fått sammanbrott och flera huvuden har exploderat.

Det är samma personer som älskade det när Barack Obama fick priset bara för att visa sig på jobbet.  En tidigare medlem i det norska nobelinstitutet sade senare i en biografi att han beklagade att Obama fick priset.


Är Trump rasist?


För femtielfte gången idag läste jag att Trump är rasist. Democrats =“progressivs socialister” påstår det ständigt.

Har han sagt något som är lika rasistiskt som vad Biden sade om Obama tillbaka 2007? 
("den första vanliga  African-American som är artikulerad och smart och ren och en snygg kille"). Kanske kallar man det bara för nedlåtande, men verkligen?, "den första artikulerade African-American? "-  var hamnar då resten av framgångsrika, utbildade svarta män?

Har Trump sagt lika negativa sexuella saker om Obama som Jesse Jackson gjorde? 
Jackson sa att han skulle vilja skära av hans testiklar, anklagade honom för att tala nedlåtande till svarta och han använde N-ordet om Obama.

Och hur är det med mexikaner? Trump var inte president när stängslet godkändes och pengar sattes åt sidan. Han var inte president när Clinton utvisade illegala invandrare, förmodligen inte för att han tyckte illa om mexikaner, utan för att det var kriminella och tog amerikanska jobb.

Även om muslimer liksom kristna kan vara vilken ras som helst, kallas han fortfarande rasist för att han påpekar det uppenbara. Trump var inte president under Irak och Afghanistan-krigen - det var 6 år med Bush och 8 med Obama.

Det är nog troligt att Trump haft en del skumma fastighetsaffärer för sig och kanske också en del otrevliga möten som TV-stjärna och producent, men som framgångsrik affärsman och underhållare verkar han ha haft utmärkta relationer med svarta.

Han är en okonventionell president som plockar isär Obamas “legat” medan han dränerar träsket.
Han är en rik man som stöder den arbetande genomsnittliga amerikanen - sällsynt för politiker som alltid verkar fjäska för de rika och mäktiga.
Han har också spionerats på och ljugits om i media och han slåss tillbaka. 

Democrats bygger upp sitt politiska program runt offer-mentaliteten och det värsta de kan tänka sig är "rasism”.  De försöker också med ”homofob", även om jag aldrig har sett någonting som bekräfta den anklagelsen heller. Med tanke på antalet egna äktenskap bryr han sig nog inte om vem som sover med vem. Men fram till valet 2012 förklarade både Clinton och Obama att äktenskap var inte för homosexuella.

Trump sa till svarta väljare: "Vad har du att förlora?"
Democrats  har mycket att förlora - och det är därför de fortsätter att upprepa dessa falska påståenden.


13 juni 2018

Libyen före och efter


En man i Libyen tog bilder av sig själv på olika platser i Beghazi år 2000 och har återbesökt samma platser 18 år senare för att fotografera livet i den nya "Nato-befriade" Libyen.

"Före och efter" bilder som visar den fullständiga förödelsen av post-Gaddafi Libyen har spridit sig snabbt och tweetats på nytt 50 000 gånger, efter att de har lagts upp på ett konto som innehåller historiska bilder av Libyen under Gaddafis regim mellan 1969 och 2011.

Det verkar som om folk fortfarande bryr sig om Libyen, även om den politiska eliten i Paris, London och Washington som förstörde landet har gått vidare. Den brittiska utrikessekreteraren Boris Johnson spelades in under ett privat möte förra året där han sade att Libyen var moget för brittiska investeringar, men först efter att de “rensat bort de döda kropparna’

Resten av bilderna finns här på ZeroHedge