08 augusti 2020

Trump har blivit en Keynesian socialist


Trump agerar som en socialist nu, som en Bernie Sanders som han kritiserar.  Han säger att han ska ta hand om folket.
Det är inte regeringens jobb - folk ska ta hand om sig själva.  Trump verkar inte förstå att regeringen inte har några pengar, och för att stötta folket behöver regeringen folkets pengar.
Vilka personer är det som ska underhålla andra människor? Han föreslår skattelättnader men hur ska han kunna dela ut mer pengar om skatterna minskas?

I ett SOTUs tal i början av sin presidentperiod sade Donals Trump att Amerika kommer aldrig att bli en socialistisk nation. “Vi är en kapitalistisk nation,  vi kommer aldrig att bli socialister.”
 Sedan agerar han som en generös socialist-slösare och glad i hågen annonserar ett kompanjonskap med Kodak för att “återuppliva” företaget.

Kodak uppfann kameran och film och Eastman Kodak tillsammans med Polaroid var bland NiftyFifty- bolagen på 60-talet tills Fuji konkurrerade ut dem. Digitalkameran som Kodak också uppfann , krossade sedan hela industrin.

Nu säger Trump att regeringen ska låna ut 765 miljoner dollar för att “återuppfinna” Kodak så att de kan ge sig in i läkemedelsindustrin. De ska tillverka viktiga medicinkomponenter, som det nu är brist på. Anledningen till att USA har brist på mediciner beror på att andra tillverkare har lämnat landet pga. höga skatter, regleringar,  lagar och försäkringar.

Kodak-lånet är socialism eller fascism, eller vad man vill kalla det -  inte kapitalism.
Den amerikanska regeringen står i massiv skuld, så den har inga pengar att låna ut.
Feds. kommer att trycka upp miljonerna.

Varför vänder sig Kodak till USAs regering för att låna pengar? Varför får de inte pengar från den privata sektorn?
Kodaks aktier var 2 dollar i mars och kom upp 60 dollar förra veckan men stabiliserades runt 21.  Varför kan de inte utfärda nya aktier för att finansiera denna nya verksamheten?

Om Kodak hade en livskraftig plan för en ny verksamhet borde man kunna finansiera den privat.  Kodak hade förmodligen inte en chans att få 765 miljoner från den privata sektorn därför att deras plan inte kommer att fungera och affärsmän i den privata sektorn ser det.
Så Trump beslutar att man ska trycka upp pengar som i själva verket blir en gåva.

Central planering fungerar inte. Lånet kommer sannolikt aldrig att återbetalas.

Lördagsgodis

Corona och BLM

Folk har fått nog av dem båda men speciellt BLM.

De blockerar gator. . . attackerar polisen. . . välter statyer. . . slår sönder fönster. . . Jag vet inte vad vanliga normala amerikaner tycker,  men jag är innerligt trött på protester, demonstrationer, krav, förstörelse…
Det mesta av det som händer har ingenting att göra med att förbättra saker för svarta, utan är resultat av ett perfekt tillfälle att tillskansa sig makt och visa hat mot Trump.

Om CNN och MSNBC hade varit på plats för att rapportera om Visigoternas invasionen  av Romarriket, skulle de ha sagt: "En i princip fredlig demonstration inträffade vid stadens portar."

Folk är också trötta på karantän, självisolering, masker och motstridiga rapporter och råd från “experter” om ett virus med en dödlighet på mindre än en procent för personer utan kroniska problem som påverkar deras andnings- eller hjärtverksamhet.

De som protesterar och demonstrerar är inte ute efter “rättvisa" för svarta - de vill ha spänning, uppmärksamhet, tv-täckning, politisk makt, freebies och bli av med Trump. 

De har lärt sig av Vänstern att Amerika aldrig var ett bra land,  att alla vita människor är rasister,  att Democrats alltid har stött svarta och var drivkraften bakom Civil Rights Movement,  att FN är en verkligt användbar och viktig faktor för att behålla global fred. . . .

 Deras kunskap om historia är snedvriden, partisk, antiamerikansk och mestadels helt enkelt fel.
De vet inte exakt vad de vill, men de vet att om vi får en helt socialistisk regering, så blir alla lyckligare och friskare.


Jag är trött på allt detta och så är mina vänner. . . och jag misstänker att miljontals människor ser på det som händer ungefär på samma sätt som jag gör - mindre än 14% av landets befolkning utropas som viktigare än de andra 86%.

Svarta är inte ens den största minoriteten i USA - latinos är det.  Och brottsstatistik indikerar att de mest lojala, ärliga, hårt arbetande medborgarna är öst-asiater (japaner, kineser, filippiner, koreaner).

En del av problemet är att människor på många ställen är rädda för att deklarera sitt stöd för konservativa politiska kandidater eller idéer,  eftersom någon Vänsterknäppis kommer att skada deras hus eller bil eller orsaka problem för dem på jobbet.


07 augusti 2020

Corona och medicinindiustrin


 Lars Bern går igenom på vilket sätt medicinindustrin motarbetar billiga och fungerande behandlingsmetoder 
  

   Jag har samlat lite kunskap om det medicinindustriella komplexet genom åren. Jag växte upp på sjukhus eftersom min far var läkare och min mamma var sjuksköterska. Jag har varit gift med en läkare i tjugo år, min svåger är läkare och massor av mina vänner. Jag arbetade också i läkemedelsindustrin för ett antal år sedan, och nu är jag också en patient och håller en cancer i schack med denna kur i stället för med Big Pharmas piller. Jag har alltså inte en helt alternativ bakgrund, men nu har det hittills fungerat i 8 månader.
Min läkare får en ”dimmig” blick om jag nämner det, och jag vet väl vad han fruktar, så jag pressar honom inte.  Han har ett jobb han vill behålla. Det senaste exemplet på det medicinindindustriellas kraft är att systemkritikern och syreläkaren Jon Tallinger, som har anklagat Sverige för att offra flera tusen gamla människor, har slutat som läkare i Sverige och har fått ett jobb i Danmark:

Läs också:
Billig astmamedicin, ett hot mot Big Pharmas coronavaccin?

Studie för att undersöka om en vanlig astmamedicin kan stoppa det värsta av COVID-19
 
LockDown or HandsUp: PENGARNA ELLER LIVET!?

LÄS mera om Läkarnas Presskonferens, som blev viral på Facebook och försvann, Pengarna eller livet på SwebbTV.

Biden bekräftar Democrats förakt för svarta

Fördelen med att hjälpa fram någon så förvirrad som Joe Biden är att de radikaler som programmerar hans teleprompter bakom kulisserna kan få honom att säga vad de vill.
Den största nackdelen är att planerna ibland misslyckas.  För varje dag blir Joe Biden något han aldrig tidigare varit - nämligen uppriktig. 
   Han avslöjar nu attityder som troligen är vanliga bland ledande Dems. men som de aldrig pratar öppet om.

Högt på listan bland dessa attityder är åsikten att svarta kan manipuleras.  Man kan valla dem lika enkelt som får, eftersom de inte tänker själva. Detta förklarar Bidens arroganta påstående att om du inte röstar på  honom, "så är du inte svart."

Om svarta väljare inte fick meddelandet första gången bekräftar Biden det i videoklippet nedan.
"Till skillnad från den afroamerikanska befolkningsgruppen,  med anmärkningsvärda undantag,  är Latino-samhället ett fantastiskt mångfaldigt samhälle med otroligt olika inställningar om olika saker."
 Det är värre än när han frågade den svarta intervjuaren Errol Barnett om han går på droger.

 Latinamerikanska väljare måste vara glada över att Biden betraktar dem som kapabla till individualitet.06 augusti 2020

Covid-Monstermasken

Hittade dessa två godbitar hos Lew Rockwell 

Fyra anledningar till att Hydroxychloroquine inte hjälper mot Covid-19


1. Socialisterna måste hålla Amerika nedstängt till november 4.

2. Socialisterna måste hålla Dementia-Joe i källaren, borta från debatter och allmänheten.

3. Socialisterna måste köra ekonomin i botten, och skapa så många rädda, desillusionerade, socialbidragsberoende väljare som de kan.

4. Socialisterna  behöver tid att ändra och kontrollera valprocessen med röstsedlar av papper som enkelt kan förfalskas, dupliceras eller förstöras.

Bill de Blasio åtalas

Ni kommer nog ihåg när Bill de Blasio visade sitt stöd för upprorsmakarna genom att personligen måla deras slogan - Black Lives Matter - på Fifth Avenue fast hans stad gick åt helvete.  
   Det visade inte bara på dålig smak och avsaknad av sunt förnuft. Det var också ett lagbrott och nu ska han stämmas för det.Staden borde anlita Bevelyn Beatty för att radera den fula  "målningen." Ännu bättre vore det om domstolen beordrar de Blasio att göra det själv,  med en flaska terpentin och en tandborste.