29 april 2017

100 dagar


Vi har just bevittnat en av de största nederlagen i modern amerikansk politiska historia.
Det blir ingen stängning av statliga departement på Trums “100 årsdag” och Democrats är de stora vinnarna.
Trots att Republicans kontrollerar White House,  senaten och representanthuset, har Reps. gett efter gång på i dessa budgetförhandlingar.
Dems. agerar som om de äger Washington D.C., och Reps.  låter dem komma undan med det.
I åratal har reps-politiker haft rykte om sig att vara fegisar och ynkryggar, men år visar de verkligen vad de går för. 

Eftersom illegal invandring och muren var nummer ett bland alla problem som Donald Trump lovade att fixa, kunde man ju tro att han skulle kämpa hårt för att få finansiering för det. Men i stället föll han ihop som ett korthus och Senatens Minority Leader Chuck Schumer har medgett till pressen att han förutsåg att det skulle hända ...

Eftersom Reps. är i kontroll i alla instanser trodde många socialt konservativa att detta var tillfället när (abortkliniken) Planned Parenthood skulle mista statlig finansiering, men inte heller det kommer att hända och  sanningen är att republikanerna inte ens gjorde ett ärligt försök. 

I torsdags beslutade Dems. att de skulle gå ännu längre. De varnade för att de skulle stänga regeringsfunktioner  om Reps. presenterade en proposition för omröstning om Obamacare och inom några timmar backade Reps. där också. Trots att Dems. redan fått mer än de någonsin kunde drömma om,  fortsatte  de att ställa fler krav.

I går morse hotade de återigen med stängning om Reps. inte gick med på att betala Puerto Ricos skulder och ge  många miljarder dollar till Obamacare-subventioner.

Om Reps. alltid kommer att ge Dems. praktiskt taget allt de vill ha, varför har vi ens val?

Är det inte på tiden att vi erkänner att vi har ett enpartisystem här i landet. Vi kan eliminera Republican Party och gå till det system de har i Kina. 

Lördagsgodis

28 april 2017

Kina, Österrike och Sverige


Myndigheter i västra Kina förbjuder föräldrar att ge sina barn islamiska namn.  Det är den senaste ansträngningen att försöka minska religionens inflytande i den etniska Uighurprovinsen
"Muhammad", "Jihad" och "Islam" är bland de 29 namn som nu förbjudits i den muslimska regionen, enligt en lista som distribueras av utomeuropeiska aktivister.
Om en förälder väljer ett av de spärrade namnen, kommer barnet att nekas statliga förmåner.

Andra namn som inte tillåts är "Imam," ''Hajj," ''Turknaz," ''Azhar", ”Wahhab" samt "Saddam," ''Arafat," Medina" och "Cairo.

I Österrike är det annat ljud i källan.  Landets president Alexander Van Der Bellen har föreslagit att alla kvinnor måste en dag ha huvuddukar i solidaritet med muslimer, för att bekämpa islamofobi.

Här är en artikel från Gates of Vienna som ger lite hopp:

Sweden has turned a corner

27 april 2017

Ondskans ansikten


Kvinnlig könsstympning (female genital mutilation,  FGM)  är en företeelse som väcker mer och mer oro i Amerika, eftersom det importeras med den okontrollerad invandringen från övervägande underutvecklade, muslimska länder.
Även CDC (Centers for Disease Control) erkänner att man nu ser en fyrfaldig ökning av könsstympning hos flickor under 18 år och att en halv miljon flickor har redan skadats eller står inför risken.

Här ser ni ondskans ansikten - Två av de barbarer som utför denna procedur. Man försöker skyla över begreppet genom att kalla det “kvinnlig omskärelse”  men det gör ingen skillnad  - det är lemlästning.

FGM avser alla procedurer som innebär partiell eller total borttagning av de externa kvinnliga könsorganen eller annan skada på de kvinnliga könsorganen för kulturella eller andra icke medicinska skäl.”

Kvinnan på bilden ovan är Dr Jumana Nagarwala. Hennes medicinska referenser ifrågasätts inte.
Hon utexaminerades från  Johns Hopkins University School of Medicine 1998.
Henry Ford Health System har avskedat henne och hon har arresterats, eftersom hon anses ansvarig för att ha utfört kvinnlig könsstympning på unga flickor, 6 och 8 år gamla.
Mannen är  klinikägaren Dr Fakhruddin Attar, och han och hans fru Farida Attar är också åtalade.  Alla tre kommer att ställas inför domstol.

Nagarwalas advokat hävdar att hon utfört en "religiös procedur” och inte skadat någon.
"Det här är en del av kulturen"

Jag är övertygad om att dessa “kulturyttringar” förekommer i andra Västländer och inte bara i USA.

Minns ni när han sade detta?

 
Cantor Fitzgerald LP ( en investeringsbank) kommer att betala fd. president Barack Obama $ 400.000 för att hålla ett en-timmes-tal vid en konferens i september; troligen det första av många lukrativa Wall Streets-tillfällen ...

     Obama “behöver” inte pengarna: Han fick över 14 miljoner dollar för sina första tre böcker och erbjudandet för hans nästa affär (ett paket med Michelle) är över 60 miljoner dollar.

Att tjäna pengar genom att skapa förmögenhet, (som socialister avskyr och gör allt för att förhindra,)  skiljer sig från att raka in kontanter utan att skapa något annat än varm luft.

26 april 2017

Grattis på födelsedagen!

Media har varit misstänksamt tyst om Melania Trumps skönhet och stil. Under Obama-tiden matades vi dagligen med bilder på Michelle i hennes tältklänningar i hemska mönster.
Tidningarna framställde henne som en ‘förebild för alla åldrar”.

Nu när vi verkligen har en helt fantastisk presidentfru, en som tom. är mycket, mycket tjusigare än Jackie O - den så kallade "vackraste första damen”- upplever vi en bedövande tystnad från media.

Här är USAs Första Dam på hennes 47-årsdag. 


Det tog inte lång tid.

  Igår skrev jag om att Dems. hotade att tvinga fram en statlig avstängning om man inkluderade pengar för en mur i propositionen för att finansiera regeringen. En dag senare kapitulerar Donald Trump ovillkorligen.
Trots alla löften om en mur kommer det inte att hända just nu, men givetvis lovar han att "försöka igen" i september.
Kommer något att förändras för Dems. från nu till september? Naturligtvis inte.
Dems. kommer att fortsätta att använda samma taktik nästa gång frågan om finansiering kommer upp, och Reps. backar alltid när de gäller kontroversiella problem, så det kommer aldrig att bli någon mur.

 Trump-administrationen bestämde också att man ska införa en tull på upp till 24% på virke som importeras från Kanada.
Under sin valkampanj hotade Trump att införa tullar på varor från Kina och Mexico och den här tullen på kanadensiskt virke bestämdes sedan förhandlingar om mejeriprodukter kollapsade.

Tariffer är typiskt “svågerpolitik”.  De hjälper en mycket liten grupp av människor eller en industri, som är i maskopi med regeringens beslutsfattare,  medan de straffar konsumenterna.
Nu kommer det att bli ännu dyrare att bygga hus. Tack!

25 april 2017

Gränsen är nådd ?


Kommer Donald Trump att ge efter för Dems. och ge upp sitt löfte om att bygga en mur, för att undvika att regeringen/staten stänger en del av sin verksamhet på Trumps 100: e dag på jobbet?

Dems. är helt beredda att tvinga fram en avstängning om Trump-administrationen och Reps. i kongressen inte låter dem vinna alla viktiga tvister i budget-striden. 
Trump-administrationen vill ha 3 miljarder dollar för extra gränssäkerhet och för byggandet av en mur och Dems. insisterar på att de kommer att stoppa alla lagförslag i kongressen som inkluderar pengar för en mur.  Självklart kommer Dems också att kämpa för att få pengar till Planned Parenthoods aborter,  federalt stöd för bestämmelser för Obamacare och de motsätter sig ökade försvarskostnader.
Om Trump-administrationen och tillräckligt många Reps. ger efter för Dems. krav kommer man att undvika en avstängning.  Om inte, kommer det att starta den 29 april och det kan utveckla sig till att bli den längsta regeringsstängningen i USA: s historia.

Om Trump ger upp sin mur nu,  är det troligt att han aldrig kommer att få den.
Uppmuntrade av framgången kommer Dems.  i framtiden att blockera alla nya lagförslag som innehåller finansiering för en mur.  Det kommer till en punkt då Trump måste stå upp för sig själv, om han någonsin vill se sitt främsta kampanjlöfte bli verklighet, och ju längre han väntar desto mindre auktoritet kommer han att ha.

För närvarande verkar Trump-administrationen ha en bestämd inställning vad gäller finansiering av muren och de har även erbjudit Dems. en överenskommelse, som innebär att man fortsätter att skyffla pengar till Obamacare, om de går med på att finansiera  en mur ... Kohandel kallas det visst.

Jag är helt övertygad om att Dems. kommer att satsa på en avstängning av regeringen, eftersom de tror att det kommer att skada Reps. mycket mer än det kommer att skada dem.
De kommer inte att rubba på sina krav och det betyder att Trump antingen måste ge upp sin dröm om muren  eller så blir det en statlig avstängning på hans 100:e arbetsdag.