22 februari 2018

Är detta mitt gamla hemland?


På tal om “Rädda Våra Barn”


"NRA har bidragit med 4,2 miljoner dollar till de nuvarande medlemmarna av Congress sedan 1998. Men Planned Parenthood, nationens största #abort-försäljare,  som varje år får en halv miljard dollar av skattebetalarnas pengar,  spenderade 38 miljoner dollar vid valet 2016 " (DAILY CALLER )

Även om jag tror att dessa siffror är lite rundhänta (NRA har spenderat mer än det om man räknar alla medlemmar av Congress sedan 1998, inte bara de nuvarande) och Planned Parenthood har spenderat mer om man räknar alla organisationer och statliga kampanjer (och det tjänar pengar på att sälja  kroppsdelar från foster).

Men även de som står till vänster om Vänstern, som HuffPo,  säger  $ 30 miljoner under 2016- kampanjen  för att bekämpa Trump.
Slutresultatet, NRA spenderar en bråkdel på lobbyverksamhet jämfört med  PP  och har aldrig dödat någon. Men PP har dödat miljontals och lämnat brutna, skadade kvinnor efter sig och de tvättar våra skattepengar för att ge dem till Democrat-kampanjer.

Många människor på "Vänsterkanten” eller åtminstone den totalitära kanten av "Vänstern”,  förstår inte varför rätten av bära vapen är så viktig för så många amerikaner.  “ Varför kan någon vettig person vara emot vapenkontroll?


Det finns många anledningar, men rätten att jaga är inte en av dem. Vapen är heller inte lagliga så att folk kan skjuta lerduvor eller i första hand för att försvara sig mot inbrottstjuvar etc.
Vapen är lagliga i USA, eftersom Grundarna av denna republik visste att en beväpnad medborgare är det sista försvaret mot en tyrannisk regering.

Jag påstår inte att vi har en verklig tyranni (ännu) - men det finns en anledning till att rätten att bära vapen är förankrad i Constitution på samma sätt som yttrandefriheten.  Rätten att bära vapen är kärnan i vad detta land står för, eller åtminstone borde stå för.
USA är ett land av fria medborgare, inte undersåtar, och det är meningen att regeringen ska respektera det. Medborgare har rätt att bära vapen. Undersåtar har det inte.

Vi måste komma ihåg den större bilden medan vi tittar på det politiska spelet.

21 februari 2018

Hollywood ojar sig över våldsdåd


"Viktigast av allt,  vi måste helt enkelt göra oss av med vapen”

Trots all tweetad upprördhet från de ack så dygdiga Hollywood-kändisarna,  bryr de sig inte ett skvatt om våra barn eller våldsvåld. Om det gjorde det skulle det städa upp i sin egen farstu först. De skulle lägga av med att främja en oändlig ström av mer och mer grafiskt vapenvåld i filmer,  tv-program och videospel. Men det kommer de inte att göra eftersom Hollywood tjänar massvis med pengar på den sortens underhållning.

Hollywood snyftar fram sina krokodiltårar över offren för skolskjutningarna,  men vad det handlar om är att smutskasta NRA och stoppa Second Amendment. Därför fokuserar kändisar sin upprördhet över det som hänt i skolan i Florida,  men vi hör inte ett enda klagomål över de personer, mestadels minoriteter, som skjuts varje helg i democrat - kontrollerade innerstäder i hela USA. 

De vet att massaker av skolbarn är en känslomässig kil som de kan använda för att visa sin självgodhet och smutskasta laglydiga medborgare.

Samtidigt som Hollywood trissar upp sina krav på “förnuftiga vapenlagar” - det vill säga konfiskering - är den stora kassa-vinnaren den nya superhjältefilmen Black Panther, vilken enligt Newsbusters är fylld med våld, inklusive 163 skottningar.
Lupita Nyong'o, som spelar hjältens flickvän,  förespråkade vapenkontroll efter masskjutningen i Orlando
Hon skrev ett långt Instagram-meddelande: “Viktigast av allt, vi behöver helt enkelt lägga ner vapen!"

När de kräver vapenförbud gäller det naturligtvis inte regeringen eller deras egna livvakter och de vaktbolag som håller kreti och pleti borta från deras bostadsområden. Regeringar har dödat oändligt många fler människor än några andra institutioner. 

Du först, Hollywood. Kanske, om du slutar inspirera missnöjda, mentalt instabila tonåringar i dina videospel och filmer, skulle kanske skolskjutningarna sluta.

Black Panther är "off-the-charts violent", rapporterar Newsbusters: "373 instanser av våld under 2-timmars speltid.  163 av dessa är vapenvåld.  Detta inkluderar vanliga gevär och pistolattacker och användningen av hög -tekniska  “Wakandia vapen”.  (Wakandia är platsen där filmen utspelas.)

20 februari 2018

När ska räkningen betalas?

Simon Black, Sovereign Man ställer denna fråga.

 
  USA har inte bara lyckats samla på sig den största skulden någonsin i mänsklighetens historia -  25 trillioner dollar är en större skuld än alla andra nationers sammanlagt.
        Finansdepartementet räknar med att låna nästan 1 trillion dollar under det här räkenskapsåret.
Hur är det ens möjligt att den federala regeringen kan bränna 1 trillion dollar?
Allt är ju helt fantastiskt i USA, sägs det. Ekonomin är stark, arbetslösheten är låg, skatteintäkterna ligger på rekordnivåer.

        Det är inte heller så att man måste slåss på två fronter i två stora krig, rädda det finansiella systemet från en episk kris eller kämpa sig ur en allvarlig ekonomisk depression. Det är bara affärer som vanligt. Ingenting särskilt ovanligt.
Och ändå förlorar de fortfarande trillioner dollar. Det är ganska skrämmande när man tänker på det. Vad kommer att hända med USA: s federala underskott när det faktiskt blir en finansiell kris eller en allvarlig lågkonjunktur?

19 februari 2018

Förnuftiga Vapenlagar


Överlevare från skolskjutningen i Florida planerar att marschera i Washington DC för att kräva hårdare vapenkontroll.

Automatvapen är redan förbjudna. De protesterar egentligen mot NRA och även om de kan stoppa varje donation till den organisationen kommer det inte att göra någon skillnad eftersom NRAs existens inte är den bakomliggande orsaken.

Tänk om man i stället kunde hindra psykiskt sjuka från att äga vapen? Alla håller med om att det skulle vara “förnuftigt” att hålla en person som Nikolas Cruz borta från vapen. Problemet är att upptäcka dessa personer.
Det verkar sannolikt att han lider av en form av autism, förmodligen Aspergers och att han kan ha varit deprimerad och medicinerat mot det,  samt att han var arg på skolan som avstängt honom.

Andra massmördare som Christopher Harper-Mercer, Elliot Rodger, Adam Lanza och Seung-Hui Cho - kan också ha varit  autistiska.
Så det “förnuftigaste” för Congress vore att göra det olagligt för personer med Aspergers eller andra allvarliga former av autism att ha skjutvapen.
Tänk på det en stund!

Stödgrupper för Aspergers skulle skrika så att det hördes från kust till kust. De skulle säga att de allra flesta Aspies är laglydiga och fredliga medborgare - och det skulle de ha rätt i.
De skulle säga att det är lättare att hacka ner på Aspies än på andra människor. De skulle ha rätt i det också. 

De skulle också påpeka att det inte skulle fungera eftersom de allra flesta människor som har Aspergers aldrig ens har diagnostiserats. Rätt igen!
En sådan lag kan bryta mot sekretessprincipen för läkare. Och den psykiatriska industrin skulle hävda att en sådan lag skulle avskräcka personer som lider av autism från att söka behandling. Rätt igen!

Vi skulle bli bombarderade med listor över alla kända och framgångsrika människor med Aspergers som har bidragit till civilisationens utveckling.  Sådana listor finns överallt  och Aspies verkar vilja framhålla släktskap med många stora män som kanske inte ens har varit medlemmar i deras klubb. (Så länge du är fantastisk, men är lite “konstig” måste du vara en Aspie.)

Supportgrupper skulle lägga ut videos med produktiva, snygga, till synes väletablerade Aspies och säga: “Titta, det här är Aspies”
De skulle skrika diskriminering. Och de skulle ha rätt. Att hindra en grupp, oavsett hur mycket statistik man kan hitta,  utgör en sorts diskriminering.

Det är nästan så att jag önskar att Congress skulle försöka tillmötesgå Vänstern genom att "diskriminera" mot en grupp som faktiskt är mycket mer benägna att begå mass-skjutningar än någon annan.

Vänstern kräver ständigt mer vapenkontroll och att vapen hållas borta från de "psykiskt sjuka". De hatar också allt som man kan tänka sig kalla "diskriminering”.


Trump vill ersätta matkuponger med riktig mat


Matkupong-programmet lämnar dörren öppen för bedrägerier och missbruk.
Det är också ett område där svågerpolitiken frodas.  Matkuponger är begränsade till vissa saker. Företag bearbetar politiker och beslutsfattare för att se till att deras produkter finns med på listan. I vissa fall har det inkluderat snabbmatrestauranger som Taco Bell och KFC.
   Varför inte eliminera mellanhänder och skicka mat istället för "pengar"? Plus, om folk få hälsosam mat kan det kanske minska fetma och diabetes, två sjukdomar som belastar vårt hälsosystem.

Vi har stora problem med matkupong-programmet, (under  Obama-åren uppmuntrade man även studenter att ansöka om kuponger som en del av deras måltidsplan. . Det är löjligt.)
Idén att den federala regeringen ska skicka mat direkt till de fattiga känns väldigt konstigt. Hur länge tror de att det dröjer innan det här programmet också manipuleras?

Men de stora livsmedelskedjorna flippar ur eftersom det underminerar deras inflytande över regeringen, vilket är en bra sak.

Enligt Agriculture Department kommer lådorna att ersätta ungefär hälften av det nuvarande programmets kontantförmåner.  All mat kommer att odlas på hemmamarknaden och innehålla matvaror som tål lagring,  som juice, pasta, konserverat kött och bönor. USDA uppskattar att det skulle spara 129 miljarder dollar under ett decennium, delvis drivet av regeringens unika möjlighet till upphandling.

"Det sänker kostnaden för oss eftersom vi kan köpa på grossistnivå, medan [mottagaren] måste köpa maten i detaljhandeln.  Det säkerställer också att de får näringsrik mat. Så vi är glada över det. "

Men förslaget mötte snabbt motstånd på många fronter - inklusive livsmedelsindustrin på 840 miljarder dollar, där matkuponger står för 7,5 procent av försäljningen.  Man uppskattar att Walmart ensam inhöstar mer än en femtedel av all handel som sker med matkuponger.

18 februari 2018

Definition?

Schweiz förbjuder hummerkokning


Även Schweiz har sin tilldelning av Vänster-knäppisar.
En lag som träder i kraft den första mars förbjuder den vanliga matlagningsmetoden att stoppa ner en levande hummer i en stor kastrull med kokande vatten för att snabbt döda den. 
Den vanan förbjuds nu därför att vissa schweizare säger att det är grymt och att en hummer kan känna smärta.

Bland de bättre informerade, tvivlar tom. Knäppgökar på att hummer kan känna smärta. Trots att de har stora kroppar, har de hjärnor av samma storlek som en gräshoppa (jag menar hummern;  Vänster-knäppisars hjärnor kan vara mindre).

Men det handlar inte om humrar vars antal är försumbart i Schweiz som inte har några kuster.  Det handlar om att Vänstern måste påminna oss om att de skapar de flesta reglerna, och att de kan tvinga oss att följa även de dummaste påhitten.

Hummer måste också transporteras i havsvatten och inte på is.

De som bryter mot lagen riskerar 3 års fängelse. Övriga bestämmelser inkluderar:

     "Katter måste ha en daglig visuell kontakt med andra kattdjur, och hamstrar och marsvin måste hållas i par. Och den som spolar ner en guldfisk på toaletten bryter också mot lagen."

Det kommer också att vara olagligt att straffa en hund för att den skäller.  Men så vitt jag kan se är det fortfarande lagligt att träna hunden att inte kissa inne.