21 augusti 2018

Svarta Damen kommer igen


Hillary Clinton laddar upp inför valet i november, för att hjälpa till att samla in pengar till Democratic National Committee.

Den Svarta Damen, som var partiets utsedda 2016, kommer att dominera “välgörenhets”spektaklen  - i San Francisco, Chicago och New York  i höst för att öka partiets chanser att ta kontroll över USA: s House och Senate.

De första inbjudningarna - presenterade som "intima middagar med diskussion" -  skickades ut i går för den första händelse i september i San Francisco.

Den fd. statssekreteraren, vars fantastiska förlust år 2016,  har lett till utbredd kritik av hennes kampanjstrategi och budska,  har (tack och lov) legat rätt lågt under det senaste halvåret.

Hon planerar också att tigga pengar för vissa kvinnor som siktar på nyckelpositioner i Congress.

I juli höll Clinton en insamling i New York för Lucy McBath, som blev en vapenkontroll-aktivist efter att hennes 17-årige son Jordan Davis sköts och dödades 2012 i en tvist över högljudd musik . McBath vann nyligen ett skiljeval  mellan två Dems. här i Georgia.

Republicans välkomnar hennes engagemang i kampanjerna och ser det som en hjälp att vinna stater och distrikt som lutar åt republican-hållet men som man just nu inte ser som självklara.


“Blå Våg” betyder mer kriminalitet och öppna gränserSeden att beskriva politisk tillhörighet med färger är helt motsatt mot hur man gör det i Sverige.
Här i USA står “Röd-för- Republican” och Blå-för- Democrat”.

Socialism i sin prydno

Venezuelas president Nicolas Maduro tillkännagav i fredags att hans socialistiska administration kommer att ge ut nya sedlar och ta bort fem nollor från sin nuvarande Bolivar.

Det devalverar Venezuelas valuta med cirka 96 procent, och värdet på en Bolivar går från cirka 285000 per dollar till 6 miljoner per dollar.
 Maduro tillkännagav också att man kommer att subventionera bensinpriset ännu mer, höja bolagsskatten och minimilönen.

Som en del av ett försök att stoppa den skenande inflationen, utfärdar landet en ny fiatvaluta som kallas ”suverän bolivar", som kommer att backas upp av en krypto-valuta kallad  “Petro”.  Men ingen handlar med den påhittade valutan och Venezuelas eget parlament säger att det är olagligt att låna pengar från landets oljebaserade reserver.

Maduro sade att varje symbolisk petro (som inte är i omlopp ännu) kommer att  backas av en tunna av statens nationella petroleum. Han sa också att man kommer att utfärda cirka 100 miljoner petro "polletter," värda  omkring 6 miljarder dollar.
Skylt utanför en begravningsbyrå

19 augusti 2018

CNN-analytiker Philip Mudd tappar fattningen


Philip Mudd som tidigare jobbade för CIA och FBI (1985-2010) är numera chef för Mudd Management, ett företag som specialiserat sig på säkerhetsrådgivning och analytisk träning om säkerhetsfrågor.
Han tappade koncepten fullständigt och skriker åt Paris Dennard: “Get out”Sextio personer, som tidigare jobbade som underrättelsetjänstemän, har undertecknat ett brev som fördömer återkallandet av den tidigare CIA-direktören John Brennan säkerhetstillstånd.

 Under en pågående diskussion igår visade Phil Mudd - som numera bl.a. är CNN:-analytiker i terroristfrågor - att han verkligen inte uppskattade kommentator Paris Dennards försvar av president Trump.  Dennard antydde att tidigare anställda tjänstemän kan dra fördel av och tjäna pengar,  därför att de har dessa tillstånd.

Det är skrämmande att den här mannen, som inte förstår vad som sägs till honom och inte kan kontrollera sitt humör, ända har säkerhetstillstånd.
Det är på tiden att man omvärderar reglerna.

18 augusti 2018

Guvernör Cuomo får bussbiljett till Kanada


I ett tal i onsdags sade Andrew Cuomo att “Amerika har aldrig varit framstående”, vilket inte satt så bra vare sig på Höger eller Vänstersidan.Republicans köpte honom en enkel resa till Kanada och rivalen bland Dems. Cynthia Nixon,  anklagar honom för att försöka och misslyckas med att låta som en progressiv.
Dem.-guvernörens allierade försvarade honom och menade att det bara var en bekräftelse på landets historia av rasism, sexism och intolerans.

Uttalandet gjordes när han undertecknade en lag på Manhattan och tog tillfället i akt att kritisera president Donald Trump och hans slagord, ”Make America Great Again”.

"Vi kommer inte att göra Amerika storslaget igen - det har aldrig varit bra" sa Cuomo, som försöker bli vald för en tredje gång i november. "Vi har inte uppnått storslagenhet. Vi kommer inte att göra det förrän alla amerikaner är fullt anställda. "

Cuomos personal sade senare att guvernören visst tycker att Amerika är bra, men att han argumenterade för att landet måste se fram emot större jämlikhet, inte bakåt till en tid med mindre möjlighet för många amerikaner.

Förklaringen gjorde lite för att stoppa flödet av uppror från hans kritiker.

Republican Party köpte Cuomo en $ 55 enkel biljett till Montreal - gäller endast för resor på fredagen. Senare tweetade Trump att Cuomo hade en "total härdsmälta!"

Cuomos talesman nekade att kommentera när man frågade om guvernörens anmärkningar var en del av det förberedda talet eller ett tillägg

Men Barack Obama valdes till POTUS genom att visa ett hånfullt förakt för Amerika och det gav honom medhåll och uppskattning från Media.

Lite extra godis


Den är ännu bättre om du är en StarWar -fan

lördagsgodis

Från Ann-Marie