22 juli 2018

Obama kritiserar välstånd….

….och sedan åker han hem till sitt $8 miljoner hus.


I ett tal i Sydafrika kritiserade fd.president Barack Obama ojämlikhet i form av rikedom och sade att de som har mer pengar borde dela sina vinster med de mindre lyckligt lottade.

"Just nu är jag faktiskt förvånad över hur mycket pengar jag har”, sade Obama om de mer än 20 miljoner dollar han tjänade mellan 2005 och 2016.

Obama förebrådde rika individer och sade:  "Det är en gräns för hur mycket du kan äta - hur stort hus du kan ha  - hur många resor du kan göra .  Jag menar att det är nog "

"Vi kommer att behöva oroa oss för ekonomin om vi vill få demokratin på rätt spår," fortsatte Obama. "Vi måste överväga nya sätt att hantera dessa problem - som en universell inkomst, översyn av vår arbetsvecka , hur vi omskolar våra unga människor, hur vi gör alla till en entreprenör på något sätt." …..
(gör som jag säger, inte som jag gör)

Efter att han uppmanat rika människor att skaffa sig mindre hus, reste Obama tillbaka till Amerika och till sin 8,1 miljoner dollar herrgård med nio och en halv badrum,  i en av de rikaste stadsdelarna i världen.
Detta är Obama-familjen andra hus där de också just nu är i färd med att installera en pool.

Benny Johnson, twitter

21 juli 2018

“Brett Kavanaugh kommer att återinföra slaveri,” säger Hillary


I ett tal till den “amerikanska federationen av lärare” varnade den misslyckade och kriminella presidentkandidaten Hillary Clinton för allvarliga konsekvenser om Brett Kavanaugh, Trumps val till Supreme Court, godkänt av Congress. 
"Låt mig säga ett ord om nominering av domare Kavanaugh till Supreme Court", sade Clinton i sitt tal. "Denna nominering är ett hot mot arbetstagares rättigheter och kan få förödande konsekvenser för  medborgerliga rättigheter, HBT-rättigheter, kvinnors rättigheter - inklusive de som ska fatta egna hälsobeslut."(läs abort)
"Det är ett uppenbart försök av denna administration att ändra domstolens balans och vända decennier av framsteg,"
Jag var orolig att de [republicans] skulle vända klockan tillbaka till 1950-talet. Nu oroar jag mig för att de vill vrida den tillbaka till 1850-talet, “ fortsatte Clinton.
Vad händer på 1850-talet?
Tja, kvinnor kunde inte rösta och svarta människor var slavar. Vi hade inte inkomstskatt, Abraham Lincoln hade ännu inte startat ett krig där 650 000 människor skulle dö, det fanns inga sociala media eller CNN och det fanns ingen Hillary Clinton och det var ju inte så illa.

Hillary, som tidigare var advokat, vet säkert att Kavanaugh inte kan vända landet tillbaka till 1850-talet, för han kan inte ogiltigförklara 13: e och 14: e Amendments- även om de var stadfästa under tvivelaktiga omständigheter.

Dessutom skulle de sociala rättvise-krigarna på Twitter aldrig låta oss ens föreslå en plan för att återgå till slaveri, mycket mindre skapa en plan för det,  även om vi ville. Ingen kommer att göra det, fast vi skulle förmodligen ha det bättre om de flesta kvinnor inte röstade.
(Kvinnor röstar Democrat oftare än män!)

Allt Kavanaugh kan åstadkomma är att återställa Supreme Court till en tid då dess uppgift var att begränsa regeringen till de befogenheter som Constitution gav dem och också stoppa Vänstern från att använda domstolarna för att skapa lagar som Congress eller Staterna inte kunde genomföra, därför att de stred mot väljarnas vilja.
Hillary - och alla till vänster - förstår att den sedvanan kan upphöra om Kavanaugh bekräftas.
Det är vad de är mest rädd för.

Regeringen vet naturligtvis bäst.


Sockerpolisen slår till.

I Baltimore är det nu förbjudet för restauranger att inkludera läsk och andra söta drycker i barnmenyer.
Det är nu den största amerikanska staden och den första på östkusten som vidtar denna åtgärd, säger direktören för påtryckargruppen Sugar Free Kids Maryland.
Sju städer i Kalifornien och en i Colorado, har antagit liknande förordningar.

Mjölk, 100 procent fruktjuicer, vatten, smaksatt eller kolsyrat utan sötningsmedel är de drycker som man får servera barn i Baltimore-restauranger.

Bestämmelsen syftar till att stoppa ungdomars överkonsumtion av söta drycker, som uppfattas som en nyckelfaktor för höga kroniska sjukdomar som diabetes.

"Att ta bort tomma kalorier från söta drycker är en kraftfull livsstils-ändring som vi kan göra för att hjälpa våra barn att förbli friska.  Denna lag hjälper familjer att göra det hälsosamma valet till det enkla valet,” säger Baltimore Health Commissioner.


Var går åldersgränsen för “barn”? Måste tonåringar visa leg. om de vill ha en Coca cola?

Lördagsgodis

20 juli 2018

Är traditionella media Folkets Fiende?


Trump blir kritiserad därför att han kallar traditionella massmedia för folkets fiende. Det är kanske inte så passande av honom att säga det, men är det felaktigt? En stor andel av befolkningen håller med honom. 
Det gör också Daniel Greenfield:
“Media håller inte med om att vi ska ha nationella gränser. Det motsätter sig alla försök att bevara ett amerikanskt folk. Det hjälper och stöder USA;s fiender.  De stöder också de fanatiska ideologier som USA utkämpar krig emot. ...
    Media påstår att det kämpar för folket. Med "folket" menar de olagliga invandrare, islamiska terrorister, MS-13-gängmedlemmar, Baltimore-droghandlare, svarta nationalistiska separatister och alla som hatar och vill förstöra USA och amerikanens unika nationella identitet.

Hela artikeln är värt att läsa. Det får en att undra vilken fiende som skulle vara ännu värre.

Nästan 40 miljoner amerikaner får fortfarande matkuponger


Om USA: s ekonomi är så ”bra", varför får nästan 40 miljoner amerikaner fortfarande matkuponger?
Det antalet är nästan exakt vad det var i slutet av den senaste lågkonjunkturen, fast man säger att vi gjort så många framsteg sedan dess.

 Naturligtvis har alla “framsteg” som gjorts drabbat väldigt olika.  Klyftan mellan de rika och de fattiga i detta land är den största sedan 1920-talet.
I flera år har Federal Reserve pumpat in pengar på finansmarknaden och det var en enorm välsignelse för 1-procentarna på toppen.  Men under tiden har tiotals miljoner  vanliga familjer fortsatt att kämpa och medelklassen har fortsatt att minska.
66 procent av alla jobb i USA betalar mindre än 20 dollar i timmen och nästan 40 miljoner amerikaner är beroende av att den federala regeringen ger dem matbidrag varje månad.

Följande kommer från Bloomberg:

"Deltagandet i Supplementary Nutrition Assistance Program, (SNAP) mer känt som matkuponger, föll till 39,6 miljoner i april, enligt senaste regeringsdata.  Det är under rekordet på 47,8 miljoner 2012, men om man ser det som en  del av befolkningen är det tillbaka till var det var när ekonomin befann sig i den längsta och djupaste nedgången sedan den Stora Depressionen."

Det är svårt att argumentera för att vi är en "välmående nation" när så många behöver hjälp med det elementära.
Visst, en del amerikaner har blomstat individuellt de senaste åren, men många har det svårt.
För att en familj på fyra ska kvalificera sig för matkuponger måste de tjäna mindre än 2 265 dollar i månaden ...
(20,098.67 sek.)

Det är 130% av vad som räknas som gränsen för fattig.
Hushåll som fick SNAP 2016 hade en genomsnittlig bruttoinkomst per månad på  $ 814 och 20 procent hade ingen inkomst alls.

Jag har ingen aning om vad man tjänar i Sverige numera, så kan en svensk familj på 4 klara sig på 20,000 per månad?


19 juli 2018

Fårskallarna älskar Socialismen

Även de som är mest okunniga och ointresserade av historia och aktuella händelser borde veta att socialism alltid skapar tyranni och fattigdom.  Ofta resulterar det också i folkmord.
Det utrotar medelklassen och lämnar ett polariserat, stagnerat samhälle som består av härskare och undertryckta.
Amerika grundandes på principen om frihet och har hittills varit relativt besparad från socialism, men det varar inte länge till.

Trots att man tycker att åtminstone “utbildade” personer borde veta detta, möttes Will Witt av svar som vi tyvärr kan förvänta oss numera från college-studenter:18 juli 2018

Hysterin över toppmötet mellan Trump och Putin saknar motstycke

Det finns verkligen en “Deep State”, som normalt ligger lågt men nu har de tappat all behärskning.
Det är nonstop, dygnet runt hysteri.
Ingen president har någonsin varit utsatt för så mycket ovett och glåpord tidigare - även när de  verkligen förtjänade det.

Jag har kritiserat Trump när väldigt många hejade på honom (som tex. bombningarna i Syrien ) och (ibland) har jag också försvarat honom när många andra attackerat.

De “betydelsefulla” gav oss Afghanistan, Irak-kriget, förstörelsen av Libyen,  en stor skuld, hus-bubblan och 1001 andra monster. Det betyder inte att de alltid har fel - men nästan.

I en intervju med Rand Paul krävde Wolf Blitzer att få veta om Kentucky senatorn litar på den amerikanska underrättelsetjänster.Så mycket vet jag -  det skulle finnas långt färre döda människor i världen om Wolf Blitzer inte hade litat på amerikanska underrättelsetjänster.

Trumps utrikespolitik lämnar mycket att önska men han säger ibland viktiga sanningar och det får krigshetsarna och dumbommarna att alldeles tappa fattningen.

David Stockman, OMB (Office of Management and Budget) Director under Ronald Reagan, vet vad det handlar om: 

"Putin och Ryssland har demoniserats för att Krigsstaten desperat kräver en "fiende" för att rättfärdiga de 800 miljarder dollar per år som de stjäl från amerikanska skattebetalare. Men dagens spontana samstämmighet från de två ledarna om nedtrappning, dialog och diplomati avslöjar  Den stora Lögnen mer än 100 Ted Talks eller ett års ledarsidor för fred i Washington Post. 
Så “Flyover America” kommer inte ha något problem att se det som är bra med toppmötet i Helsingfors. Trump och Putin dödade varje argument där Krigspartiet och dess bondfångare i pressen ville skapa konflikt:

Det vill säga… samarbete om Syrien, vapenkontroll, terrorism, Nordkorea, Ukraina. fredlig konkurrens om att leverera naturgas till Europa,  en inbjudan till Mueller att skicka sina juridiska deckare till Ryssland för att delta i förhören av de 12 GRU-smörgåsar som namngavs i anklagelsen; och bäst av allt, ett gemensamt förslag att ryska åklagare kommer hit för att utfråga Deep State-operatörer om hur de hjälpte en av de största skurkarna i modern tid, Bill Browder - som försvann från Ryssland med nästan 1,5 miljarder dollar som han lurade till sig - och som han och hans hantlangare inte betalade skatt för varesig där eller här. 

Vi trodde aldrig att vi skulle få se The  Donald lyrisk, men det var han verkligen idag. Imperial Washington borde skämmas för sina skarpa attacker mot en president som faktiskt söker fred med en rival som inte gjort oss någon skada."