23 september 2017

Lördagsgodis

22 september 2017

Bilden av USA


USA har en statsskuld på 20 trillioner dollar;  medborgare med privata skulder upp över öronen och väldigt många anställda i lågt betalda, inhemska servicejobb;  en aktiemarknad som pumpas upp av Federal Reserve och företag som använder sina vinster för att köpa tillbaka sina egna aktier; 
en militär som under 16 år inte klarat av att stoppa lätt beväpnade muslimer,
ett propagandadepartement i stället för media, vilket lett till allmän okunnighet och en moralisk härdsmälta i offentliga och privata institutioner.

Men ändå lyssnar världen till USA. 

Washington har under de senaste 16 åren helt eller delvis förstört sju länder; mördat, skadat, gjort barn föräldralösa och omflyttat miljontals människor.
Ändå påstår Washington är de är den stora försvararen av mänskliga rättigheter, demokrati och allt som är bra. Det amerikanska folket har inte protesterat särskilt mycket mot de brott mot mänskligheten som begås av "deras" regering.

FN har inte heller fördömt USAs regering för dess ändlösa aggression, fasansfulla krigsförbrytelser och olagliga ingripanden mot andra länder.
Amerikanska militärkoden för att anmäla krigsförbrytelser,  och om att rätta sig efter lagar som verkställer den,  ignoreras och upprätthålls inte. Washington förlitar sig på hot och inte diplomati, och det är acceptabelt för världen.

Tänk bara på Bradley / Chelsea Manning. Bradley Manning offentliggjorde en film som visar amerikanska trupper som mördade journalister, fotgängare, en god samarit och hans barn,  som om det var ett videospel.
 Dessa mord är krigsförbrytelser. Men det var Manning som straffades för att han avslöjade dem  -  inte de som utförde morden.21 september 2017

Krigsmaskineriet


Ett av de mest kontroversiella förslag som  Bernie Sanders lade fram under sin presidentkampanjen 2016 var gratis undervisning för alla vid högskolor och universitet. Båda partierna protesterade och menade att landet skulle gå i konkurs om man gjorde det.  Var skulle pengarna komma ifrån?

I förrgår kväll godkände Senaten en årlig ökning av militärutgifterna med 80 miljarder dollar. Trump hade begärt bara 54 miljarder dollar. 80 miljarder skulle ha tillfredsställt Bernie Sanders förslag.

Om senatens militärpaket blir lag, kommer amerikanska militära utgifter att överstiga de totala utgifterna för Amerikas 10  rivaler.

(Stockholm International Peace Research Institute.)

Trump var inte riktigt ärlig


I sitt tal vid FN i tisdags sade president Donald Trump:

    " I Amerika strävar vi inte efter att påtvinga någon vårt sätt att leva, utan att låta det skina som ett exempel för alla att se."

Det var den politik som George Washington och Thomas Jefferson eftersträvade men tyvärr övergav USA den för mycket länge sedan.

Sedan andra världskriget har USA: s regering, genom sina underrättelsebyråer, agenter och militärer dödat omkring 20 miljoner människor, omstörtat minst 36 regeringar, blandat sig i 82 utländska val, försökt att mörda mer än 50 utländska ledare och släppt bomber på människor i mer än 30 länder.

Bara sedan 2003 har USA dödat mer än 1 miljon i Irak och enormt många människor  i Pakistan, Libyen, Syrien, Jemen, Somalia och förmodligen fler platser som vi inte ens vet om.

Sedan 1776 har USA varit i krig under minst 224 av sina 241 år som nation.

David Swanson har gjort en lista över U.S krig och fientliga handlingar sedan andra världskriget. 
Det svindlar  för ögonen!

20 september 2017

En femtedel anser att våld är acceptabelt


En oroande ny undersökning visar att en hela 19 procent av studenterna tycker att det är acceptabelt att använda våld för att störa en talare som säger "offensiva och skadliga" saker på campus.

Antalet är något högre bland elever som identifierar sig som republicans jämfört med democrats (22-20 procent) och märkbart högre bland manliga elever (30 procent) jämfört med kvinnor (10 procent).

Undersökningen genomfördes av John Villasenor, som är senior medarbetare vid Brookings Institution samt professor vid UCLA.

Undersökningen fann också att nästan 40 procent av eleverna tror att The First Amendment (yttrandefrihet) inte gäller för ”hattal" (vilket det gör) och att drygt hälften av de studerade anser att det är okej att ropa och överrösta  en talare som gör kontroversiella uttalanden.

från Townhall

Trump när han är som bäst

Trump höll ett bra tal i FN. Den sorts tal som gjorde att han blev vald till president.
 Ta er tid att lyssna på det från början till slut.
Nu återstår att se om han följer upp,  det har varit dåligt med det hittills.


19 september 2017

Behöver vi Feminism?


Det går knappt en dag utan att en Feminist anser sig kränkt på ett eller annat sätt. Man kan undra varför Feminism har blivit så populär under senaste år? Behöver vi verkligen Feminism? Eller är det dags att skicka den till historiens soptunna?

Västvärldens kvinnor är utan tvekan de mest privilegierade kvinnorna i mänsklighetens historia och Feministrörelsen har blivit som en religon. Det har blivit en kult och kvinnor framställs som offer i ett allestädes närvarande patriarkat.

Moderna västerländska feminister går i bräschen för den "sociala rättvise-rörelsen” som för närvarande river upp samhället genom att producera ständiga klagomål.
Komplimanger kallas för kvinnofientlighet,  legitima polisskjutningar (bevisligen i självförsvar) kallas för KKK-aktioner mot svarta och universiteten producerar teorier om hur samhället är konstruerat för att förtrycka alla och belöna vita män.

Långsamt men säkert går det upp för fler och fler att Vänsterns sociala rättvise-rörelse är en kult som är otroligt kraftfull, välkonstruerad och väletablerad.

De två första feministrörelserna kämpade för att höja kvinnans ställning i ett samhälle där det fanns tydliga orättvisor.  Män satt också fast i historiska könsrollsmönster och tvingades att leva och agera därefter, men det är riktigt att kvinnors befrielse-rörelser kämpade för balans i demokratin, kvinnors rätt att arbeta, tjäna pengar, äga egendom och forma sina egna liv. För att kämpa för jämställdhet måste kvinnans rättigheter höjas till samma nivå som för män.  Under den tiden och det politiska och sociala klimatet, var kampen för kvinnors rättigheter verkligen en “kamp för jämlikhet"

Modern feminism i Amerika är helt och fullständigt meningslös i dag.  Kvinnor i Amerika är inte på något sätt förtryckta.

Vilken rätt har en man, som en kvinna inte har i detta århundrade? 
Kvinnor kan göra allt som en man kan göra i detta land.


“Inte mitt bord”


Söderns Jim Crow lagar är historia men segregering gör comeback på Brown University.

Brown University erbjuder en ny typ av segregering, men nu betraktas den som "rasförsoning", när den akademiska institutionen organiserar segregerade grupper för ”middags-diskussion",  där svarta studenter kan sitta för sig själva vid egna bord. 
Muslimska kvinnor är också separerade från andra personer som inte är av samma kön och religion.

I kölvattnet av Charlottesville-upploppen använder universitetet ett bidrag på 30 000 dollar från Association of American Colleges and Universities för att "bryta ner rashierarkier och skapa en positiv beskrivning om ras i samhället", rapporterar The Brown Daily Herald.

—————
Jim Crow-lagarna var statliga och lokala lagar som styrde ras-segregering i södra USA. De var utfärdade av vita Democrats som dominerade statlig lagstiftning i slutet av 1800-talet och efter “Rekonstruktions-perioden” gällde dessa lagar fram till 1965.
Segregering tillämpades i statliga skolor, offentliga platser och kollektivtrafik, offentliga toaletter, restauranger och dricksvatten-fontäner.