31 mars 2020

“Pelosi is a sick puppy”

Democrats borde veta vid det är laget att Trump ger igen när han blir kritiserad.

 Nancy Pelosi kallade Trumps hantering av virus-situationen för ‘fiffel” som gjorde att människor dör,  så i en telefonintervju i morse med  "Fox & Friends", kallade han henne för en “sick puppy” med många problem. “Det hon sade var horribelt!”

Arbetslöshet och stagnerande ekonomier leder till social oro

J. Tuccille säger att pandemi-relaterad arbetslöshet och nedstängningar sannolikt kommer att leda till en ekonomisk storm och oro. Från hans artikel på Reason:

Prognoserna förväntar sig att den amerikanska arbetslösheten under de kommande månaderna kommer att överstiga den som sågs under The Great Depression.

"Vi sätter detta initiala numret till 30 procent; det är 30 procentig arbetslöshet under andra kvartalet i år till följd av de planerade ekonomiska nedläggningarna."
Handel är inte någonting ont som man möjligtvis tolerera men undviker - det är livets blod i ett samhälle.  Jobb och företag möter efterfrågan på mat, kläder, skydd.

Arbetslöshet, fattigdom och förtvivlan är skrämmande resultat i sig själva. De är också ett recept för social oro som kommer att drabba även de av oss som rider ut både pandemin och den åtföljande ekonomiska stormen.

Dags att börja jobba igen


Dr Anthony Fauci, (som jag skrev om nedan) ,USA: s främsta man när det gäller att hantera ”pandemin”, har just skrivit en artikel som borde heta:  “Jag hade fel och detta är min förklaring”.

Fauci, New England Journal of Medicine, March 26, “Covid-19 — Navigating the Uncharted”:
“Om man antar att antalet asymptomatiska eller minimalt symtomatiska fall är flera gånger så högt som antalet rapporterade fall, kan antalet dödsfall vara betydligt mindre än 1%.  Detta antyder att de övergripande kliniska konsekvenserna av Covid-19 i slutändan kan vara mer besläktade med en svår säsongsinfluensa (som har en dödlighet på cirka 0,1%) eller en pandemisk influensa (liknande dem 1957 och 1968) ... ”
Dessa ”pandemiska influensasäsonger” från 1957 och 1968 resulterade INTE i några “lockdowns”. Människor vistades utomhus. De umgicks. De gick på fotbollsmatcher. De gick till sina jobb.

STARTA  EKONOMIN IGEN!
När mannen som ansvarar för en aldrig tidigare skådad global process säger att produkten han sålde var bristfällig, när han medger att hela grunden för den var överdriven… det är jättestort.

Media har skjutit undan de förödande ekonomiska effekterna av den globala nedstängningen.  
Deras ledande historier handlar inte om hur människors liv förstörs. De kör i stället fram nya COVID-skräckhistorier.  Detta är inte en tillfällighet -  det är medveten politik.
Cheferna har gett order: “ Betona inte den personliga, ekonomiska mänskliga förödelsen.”  
Framhåll i stället:
” Vi kommer alla att klara detta, vi är alla i detta tillsammans. Här är sju olika sätt du kan  tvättar händerna på!

Efter en orkan eller en jordbävning, visar nyheterna spillrorna och familjerna som vandrar längs vägarna med sina tillhörigheter i säckar.  Reportrar intervjuar förtvivlade mödrar som sitter på trottoarkanten …

Men den här gången är det inte så. De vill inte att folk ska se och förstå vad förlust av jobb och företag och pengar egentligen betyder.  De vill ha passiv acceptans.

30 mars 2020

Nu stoppar man resenärer inom landet

Plötsligt är människor över hela landet mycket rädda för resenärer från New York, Louisiana och andra COVID-19 "hotspots”.
Som jag skrivit omtidigare stoppar polisen i Rhode Island alla som har en nummerplåt från New York  och försöker tvinga dem i karantän.
Florida tvingar också resenärer från New York att isolera sig själva och Louisiana har samma planer.

Detta är åtgärder som skulle ha varit otänkbara för bara några veckor sedan, men har nu blivit verklighet, och saker kommer sannolikt att bli ännu galnare under de kommande dagarna.
   Om denna pandemi orsakar så mycket rädsla redan,  trots att mindre än 3 000 amerikaner har dött hittills, vad kommer nivån av rädsla att vara om 30 000 eller 300 000 amerikaner dör?
Tyvärr varnar många experter nu att antalet döda så småningom kommer att bli mycket högt i detta land. Till exempel sade Dr. Anthony Fauci på söndagen till CNN att han förväntar sig att se mer än 100 000 dödsfall enbart i USA  ...
Dr. Anthony Fauci, regeringens högsta expert på infektionssjukdomar, förutspådde på söndagen  att USA kommer att drabbas av “miljoner" fall av infektioner och upp till 200 000 dödsfall innan pandemin är över,  även om han varnade för att alla prognoser av dödsfall grundade på statistik kan “lätt” bli fel.
“Från vad vi ser nu, skulle jag säga mellan 100 000-200 000 [dödsfall]," sa Fauci i en intervju på CNN.
Nästan allt jag läst under de senaste veckorna har handlat om Corona; hur många som dött och spekulationer om hur många fler som kommer att avlida och helat tiden har jag frågat samma sak:
 Vad dog de egentligen av? Coronavirus eller något annat bakomliggande tillstånd?

Om så är fallet räknar vi in i dödsantalet människor som var mycket sjuka tidigare och som bara hade en kort tid kvar att leva och så kallar vi det för en pandemi! Det är inte ärligt, eller hur?

Mark Levin motsätter sig  Dr. Anthony Faucis profetia och menar att Covid-19 är inte alls lika allvarligt som vad som förutsägs ...Paniken och rädslan kommer att användas ännu mer som en ursäkt för att ytterligare begränsa vår frihet.

Vilka är värda beröm?


Kanske en kris som den vi genomlever just nu kan få oss att ompröva vissa värderingar när det gäller familj, samhälle och frihet. …?

Journalister är mindre viktiga än renhållningsarbetare.  Vår nation bästa idrottare är sjukvårdspersonal som riskerar att bli smittade men hjälper de i nöd.
   De sanna hjältarna är inte kändisar på TV utan snarare bönder, lastbilsförare och snabbköpskassörer.

De mest värdefulla företagen skryter inte, utan gör vad de alltid har gjort för att vår livsmedelsförsörjning ska fungera.  Under några veckor kanske vi slutar ta dem för givet.

Arbeten som vi knappt ägnat en tanke är nu officiellt betecknade som "viktiga tjänster" och de som utför dem bildar nätverket i våra liv. Det har de har alltid gjort men vi har inte märkte det. 

Alla ordinära hårt arbetande amerikaner är värda mer idag än de som jagar Hollywoods gyllene utmärkelser och tror att deras personliga åsikter om Trump är väsentliga.

Håll er på avstånd!


President Trump tillkännagav i går att hans administrations riktlinjer för “socialt avstånd” kommer att fortsätta  till slutet av april.

Meddelandet kom efter att presidenten tidigare i veckan sagt att han hoppades att landet skulle kunna återuppta mer normal aktivitet till påsk, vilket är den 12 april.

"Modelleringen uppskattar att toppen på dödsfalls-kurvan sannolikt kommer att inträffa om två veckor.  Ingenting skulle vara värre än att förklara seger innan segern är vunnen.  Det skulle vara den största förlusten av alla.
Därför kommer vi att utvidga våra riktlinjer till den 30 april för att bromsa spridningen,"  sade han.

29 mars 2020

Bill Gates varnade för en dödlig pandemi

Sedan 2010 har miljardär-filantropen varnat världen för att vi var oförberedda för en dödlig pandemi. Han sade det också till Trump.

Har Jill Biden egna planer?


Medan Joe Biden sluddrar och glömmer,  blir det alltmer uppenbart att Joe Biden inte är i något skick att vara president. Hans senaste uppträdanden har varit så patetiska att om han inte var en så osympatisk person, skulle man kunna tycka synd om honom.

 Man kan undra varför hans fru inte stoppar hela denna fars ?

Det finns två skäl:
Det första är att med tillräcklig hjälp av media, kan han faktiskt vinna. Joel Gilbert har en förklaring till den andra anledningen:

    "Vem i en Biden-administration skulle efterlikna Edith Wilson - fru till president Woodrow Wilson - som tog över tyglarna när president Wilsons blev sängliggande efter en allvarliga stroke?"

     Svar: Jill Biden

     "Vem dedikerade sin senas bok till ”Den inspirerande, banbrytande första damen Edith Wilson”?

     Svar: Du gissade det - Jill Biden

Det skulle vara intressant att veta mer om Jill Bidens politiska agenda, eftersom hon, de facto, kan bli president i januari nästa år.