18 december 2018

De gula Västarna

Till en början tog jag inte de Gula Väst-protesterna på allvar. Men det är helt kart nu att det som pågår är allvarligt och att det skapar rädsla hos den europeiska politiska eliten.

 Det kan inte längre hanteras på hemmaplan utan har nått långt utanför Frankrikes gränser.
     Oavsett hur många gånger blaskor som The Guardian, Der Spiegel och Politico kallar dessa människor för  “långt ut till höger" eller “extremister” och liknar dem vid nazister,  hindrar det dem inte, eftersom demonstranterna inte är det och ser sig inte själva så.

Brexit, Trump, Salvini, Orban och Frankrike är inte dagsländor. Vi har vant oss vid att Frankrike under lång tid stått bakom många dumma idéer i Europa men det verkar som det snabbt kan ändras till det bättre.


Inavel


Ungefär 40 procent av befolkningen  i Egypten är gift med en kusin, medan andelen kusingiftemål i Jordanien är 32 procent. Antalet tros vara ännu högre i länder som Irak, Saudiarabien, Jemen och Kuwait.
En BBC-undersökning 2005 visade att 55 procent av Storbritanniens stora pakistanska befolkning var gift med en första kusin.
I många delar av den islamiska världen anses det ovanligt och tom. stötande att gifta sig med någon utanför den egna familjen eller stammen.  Trycket att gifta sig med en familjemedlem kan vara intensivt.
Västvärldens ledare vill inte föra det på tal,  kanske av rädsla för att bli sedda som främlingsfientliga eller porträtteras som en islamofob.

Intellectual Takeout

17 december 2018

Tillbaka till Paradise

Vår vän Gerard återvänder till sitt hem i Paradise, KalifornienFler bilder här

Ayn Rand hade rätt

16 december 2018

Peta inte på den amerikanska björnen


Medan Trump var mitt uppe i förhandlingar med Kina arresterades  Meng Wanzhou, Chief Financial Officer i det kinesiska tech-bolaget Huawei, på begäran av amerikanska myndigheter. Bolaget påstods ha brutit mot amerikanska sanktioner mot Iran genom att sälja teknologi till landet.

Men, men… Wanzhou var inte på amerikansk mark. Hon greps i Kanada.  Den kanadensiska regeringen går USAs ärenden och arresterar Wanzhou, så att hon kan överlämnas till USA för att åtalas.
En kinesisk medborgare, som arbetar för ett kinesiskt företag, som följer kinesisk lag, greps på kanadensisk mark ... eftersom det påstås att hon brutit mot amerikansk lag.  Hon har nyligen släppts mot borgen - efter 3 dagars förhör och två veckor i fängelse.

Poängen är att om man utmanar den amerikanska regeringen, kan man se fram emot ett nytt boende i en cell.
Julian Assange har lärt sig det “the hard way” och så har Kim Dotcom.
Assange publicerade känsliga amerikanska dokument och myndigheterna hävdar att han hotade den nationella säkerheten.
Kim Dotcom grundade Megaupload, en online-plattform som gjorde att vi i princip kunde titta på filmer online gratis.
Tråkigt nog för Dotcom innefattade det många amerikanska filmer med amerikansk upphovsrätt så
Dotcom gjorde att den amerikanska regeringen förlorade skattepengar så därför arresterades han i New Zealand på begäran av USA

Jag tycker inte att det är rätt att tillämpa amerikansk lag över hela världen men det förvånar mig inte.

Om Huawei gjorde affärer med Iran har detta ingenting att göra med Förenta staterna. Det är inte olagligt enligt kinesisk eller kanadensisk lag att göra affärer med Iran. Det är en amerikansk lag.

Om USA vill eskalera handelskriget eller införa mer tariffer för att straffa företag är det upp till dem.

Men att väcka åtal mot en kinesisk företagsledare bara för att hon gör sitt jobb är en skrämmande utveckling.

USA är tydligen planetens diktator - amerikansk lag gäller över hela världen och man kan bli kidnappad var som helst och utlämnas till USA.

15 december 2018

Tack så mycket

Trumps presidentsperiod är över…igen


Man behöver inte lyssna på TV-nyheter i mer än 10 sekunder för att få veta att president Donald Trumps presidentskap är över nu, när hans advokat Michael Cohen har ändrat sina uppgifter.

Cohen befanns skyldig till olika brott - varav inget involverade "ryskt samverkan" - inklusive att han sade att han ombesörjt betalningar till en kvinna eller två,  som påstått att de haft ett förhållande med Trump medan han var en miljardär, fastighetsmogul och TV kändis.  Pengarna som betalats ut för att de skulle hålla tyst påstås nu vara  ett brott mot reglerna för kampanjfinansiering.

Antalet kändisar, politiker, skådisar, TV-ankare som haft prassel på sidan om och betalat för “tystnad” är otaliga. Media älskar dem ändå -  om de inte heter Bill Cosby, Kevin Spacey och Matt Lauer ... och Donald Trump.
MSM har oräkneliga gånger påstått att Trumps presidenttid är över.  De enda förutsägelser med ett sämre resultat är förutsägelserna om katastrofer från effekterna av "global uppvärmning".

Vi fick veta under större delen av 90-talet att en presidents personliga liv är inget som angår oss. Dessa föreläsningar kom från samma media och politiska personer som nu försöker sätta dit Trump över en "sexskandal".
Bill Clinton fick frikort för allt från att använda en cigarr till att ha sex med en mullig ung intern i Oval Office och för att tafsa på Kathleen Willey och våldta Juanita Broaddrick.
Han betalade Paula Jones $ 850,000 i "hush money".
(“Rättsprocessen” var rena teatern och avgjord i Senaten innan det ens började)

Men trots #NeverTrump-nissarnas ansträngningar är Trumps betalningar för att tysta kvinnor - om de faktiskt hände - inte ett brott.

National Review har gjort en omfattande förklaring om lagar och prejudikat och citat från tidigare åklagare, tidigare medlemmar av den federala valkommissionen och böcker som innehåller den faktiska "lagen".

Congress kommer inte att försöka åtala Trump över “tystnadspengar” - inte sedan det avslöjats att dussintals av Congress egna medlemmar har fått pengar från en skattefinansierad fond för att betala ut ersättning till kvinnor som lovat hålla tyst om sexuella missgärningar. (och det har skett anonymt)

Trump kommer att fullfölja sin mandatperiod om han inte avlider. Allt annat är ogrundade spekulationer och falska nyheter.


Muellers utredning har kostat $25.2 miljoner

…och fortfarande ingen maskopi.

Särskilde åklagaren Robert Muellers kansli offentliggjorde sina senaste utgifter, som sträcker sig från 1 april 2018 till och med 30 september 2018 och enbart under dessa 5 månader har de gjort av med över 8,4 miljoner dollar.

I utgiftsredogörelsen framgår att Mueller och hans advokatbyrå kostat över 4,5 miljoner dollar i löner och hyra och ytterligare 3,9 miljoner dollar i resurser från justitieministeriet.

Personalkompensation och förmåner kostar skattebetalarna $ 2 886 270, inklusive 1 miljon dollar för specialanställd kontorspersonal och 1,9 miljoner dollar för anställda från Department of Justice som deltagit i undersökningen….

The Free Beacon