24 juni 2019

“Skicka ungkarlar, och kom tungt beväpnad”

I förra veckan protesterade Republicans i Oregon genom att lämna Capitol och på så sätt hindra Democrats att rösta på ett lagförslag om begränsning av utsläpp av “växthusgaser”.

För att kunna rösta måste man ha ett quorum dvs. ett visst antal senatorer närvarande.
Oregon-dems. har en 18 till 12 supermajoritet men kan inte införa lagen utan minst två republicans närvarande. Efter flera dagar av intensiv debatt mellan de två sidorna, var elva GOP-medlemmar ömsesidigt överens om att bojkotta omröstningen.

Guvernören Kate Brown (D) svarade genom att beordra statspolisen att gripa de republikanska senatorerna och föra dem tillbaka till Capitol för att rösta.

"Senatens republicans har beslutat att överge sin plikt att betjäna sina uppdragsgivare genom att gå sin väg. Senatdems. har begärt hjälp från Oregon State Police att återföra kollegorna för att avsluta det arbete de åtagit sig för invånarna i Oregon. “ sade Kate Brown.

För att undvika våldsamheter lämnade vissa senatorer tom. staten.  En av dem. Brian Boquist, hotade även med att skjuta om polisen försökte genomföra guvernörens order.


En Militia-grupp har också deklarerat att de kommer att skydda senatorerna "till varje pris", vilket gjorde att Oregon State Senate  stängde under lördagen. 

Den nya Cap-and-Trade-lagen går ut på att “uppmuntra” företag att minska sitt behov av fossila bränslen: Staten skulle minska utsläppen till 45% under 1990 års nivåer år 2035 och 80% under 1990 års nivåer år 2050.

De som försöker stoppa lagen säger att det skulle förvärra den växande klyfta mellan de socialistiska städerna i staten och landsbygdsområdena. Planen skulle öka kostnaden för bränsle, skada småföretag, transportföretag och skogsindustrin.

Liksom så många andra stater är Oregon uppdelad i två geografiskt åtskilda politiska områden: de socialistiska, democrat-styrda städerna i Willamette Valley och resten av staten, vars väljare är konservativa eller libertarianer. 
Medan ca 47% av befolkningen i Oregon bor i Portlands storstadsområde har staten en landsbygdsbefolkning med allmänt konservativ syn på statsskatter.

23 juni 2019

Vänsteraktivisterna bor hos sina föräldrar


En studie i Berlin av demonstranter visar att 92% av dem bor hemma hos mamma och pappa och en av tre är arbetslös.
  
    Av de som arresterats för politiskt motiverade brott var 84 procent män.
     Majoriteten, 72 procent, var mellan 18 och 29 år.
     Av brott mot personer var fyra av fem fall brott mot poliser

från Daily Mail

“ Jag ber inte om er röst”

Före detta VP Joe Biden och f.d. borgmästare Pete Buttigieg har båda kampanjproblem med svarta väljare. 
   Under detta rally möts Buttigieg av protester från Black Lives Matter-förespråkare, och han läser  sitt svar från ett förberett manus, där han upplyser  BLM-aktivisterna att han inte ber om deras röst.

Det faller inte i god jord.

Årets Föräldrar

22 juni 2019

Mexiko beslutar att hjälpa till


Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard tillkännagav att de ska träffa representanter från 19 olika länder under de närmaste veckorna för att planera åtgärder för att stoppa flödet av illegala invandrare som kommer in i Förenta Staterna.
Detta tillkännagavs vid en presskonferens den 21 juni.

Tusentals invandrare  - mestadels från Centralamerika förflyttar sig på ett eller annat sätt genom Mexiko för att nå den norra gränsen och ta sig in i  Förenta staterna.
De kommande mötena är ytterligare ett tecken på att Mexiko försöker hålla sina löften för att stoppa olaglig migration, eftersom Förenta Staterna måste hantera en stigande tillströmning av illegala invandrare -  de flesta av dem reser genom Mexiko från Centralamerika.

Texas guvernör Greg Abbott beordrade 1000 National Guard trupper till den mexikanska gränsen under fredagen. Trupperna har till uppgift att tillhandahålla personal för de nya interneringsanläggningarna som byggts av  Department of Homeland Security för att avlasta gränspolisen.

Antalet latinamerikaner i  Texas ökar mycket snabbare än den vita befolkningen.  För varje ny vit person får staten nio latinamerikanska invånare .
 Hispanics förväntas bli den största befolkningsgruppen i Texas så snart som 2022. 
 Den amerikanska folkräkningsbyrån rapporterar att den spansktalande befolkningen uppgår till nästan 11,4 miljoner - en årlig ökning  på  214.736 fram till juli 2018 och en ökning med 1,9 miljoner sedan 2010.
Den vita befolkningen ökade under samma tid med bara 24 075 under förra året. Texas har fortfarande en större vit befolkning - upp till 11,9 miljoner förra året - men det har bara ökat med cirka 484 000 sedan 2010.

Den vita befolkningens tillväxt har varit så trög det här decenniet att den knappt överträffat den totala tillväxten bland asiatiska texas-bor, som utgör en liten andel av den totala befolkningen.,

Lördagsgodis

21 juni 2019

Trump ger order om att anfalla Iran…..

men ändrar sig några timmar senare.


New York Times och WSJ-rapporterar att presidenten var beredd att attackera ett antal iranska mål, inklusive radar- och missilbataljoner.  Men han gav så småningom order om att dra tillbaka amerikanska militärstyrkor, men det är inte klart varför.

Tidigare under dagen sade Trump under en presskonferens med Kanadas Justin Trudeau att det var möjligt att en general agerat på egen hand och gett order om drone-nedskjutningen och att hela händelsen kan vara ett misstag.
 Ordern om att slå till var fortfarande aktuell så sent som 7:00 ET (strax före gryningen i Iran) och många var förvånade när ingenting hände - med tanke på de intensiva diskussionerna bland de högst anställda. 

Trumps nationella säkerhetsrådgivare är oense om man ska svara militärt.  Äldre tjänstemännen i administration sade att Secretary of State Mike Pompeo, National Security Advisor John Bolton and CIA Director Gina Haspel favoriserar ett militärt svar. Men topp-tjänstemän inom Pentagon varnade för att en sådan åtgärd skulle kunna leda till en upptrissning som kunde dra in amerikanska markstyrkor i regionen.

20 juni 2019

Vem provocerar vem?


Nedskjutningen av en avancerad amerikansk spion-drone nära (eller inom) iranskt luftrum har - till glädje för krigsmånglarna  -  ökat spänning och ytterligare satt press på president Trump. 
Trycket på Trump för ett militärt svar på iransk "aggression" kommer att öka. Ska han ta betet den här gången?  Eller kommer det att behövas fler liknande provokationer ?

Iran kallar dronen för ett spionplan och att de har all rätt att försvara sig. Antingen är Bolton och hans  trogna  hökar väldigt smarta eller enbart lyckliga.  Vilket det än är stöder och uppmuntrar den här händelsen verkligen Boltongänget.

Amerikanska folket har vaknat och majoriteten vill inte ha nya krig. Trump säger också att han inte vill ha krig med Iran men nu hetsar man mer och mer. 

Bilden som vi serveras är att dronen flög över Hormuz -sundet eller i närheten och Iran säger att de sköt därför att USA inkräktade på deras luftrum. USA har inkräktat på allt annat de gjort.

USA säger att dronen landade i internationellt vatten.
Det hela är mycket mer komplicerat än så, men USA bör vara försiktig och inte öppna dörren till ett fullskaligt krig.
USA bör verkligen ta sig en ordentlig titt på sin utlandspolitik. Skulle vi ha problem som detta om Republiken lät bli att lägga sig i andra länders förehavanden?