17 oktober 2019

Londonborna uppskattar inte Klimat-busarna

Den radikal gruppen  Extinction Rebellion, som hävdar att de kämpar för att stoppa  klimatförändringar har orsakat problem i England i sina försök att stänga flygplatser och andra transportsätt.
I morse invaderade gruppen tunnelbanestationen Canning Town i London genom att klättra upp på tunnelbanetåg.
Pendlare uppskattade inte denna arroganta och meningslösa handling, som framgår av videon.Jag trodde att de gillar kollektivtrafik,  men vi ska kanske gå tillbaka till häst och vagn?

Trump önskar Putin lycka till i Syrien


"Om Ryssland vill engagera sig i Syrien, är det verkligen upp till dem," sade president Donald Trump igår och tillade att han önskar "alla lycka till.

Men kurderna är "inga änglar", tillade Trump, och han kan förstå varför Turkiet kanske vill ha sitt territorium. "Vad har det att göra med Förenta Staterna om de strider om  Syrias land?"

Presidenten verkar inte förstå att han inte kritiseras enbart för att han drar tillbaka trupper från Syrien.
Att göra det är rätt,  men Trump gjorde det på ett sådant sätt att syrierna i norr - Amerikas allierade i kampen mot ISIS - blir särskilt sårbara.

   Det gör det också mer troligt att ISIS-krigare kan fly och USA lämnades att bomba sina egna militära anläggningar av brist på tid att rensa ut ammunitionen och utrustningen där.

Trump vill att vi ska tro att hans handlingar härstammar från principiellt motstånd mot ett oändligt krig - att de ingår i en större plan för att minska USA: s närvaro i Syrien och Mellanöstern.
Men oavsett hur många gånger Trump säger det, säger hans och administrationens handlingar något annat.
Många amerikanska trupper stannar kvar i delar av Syrien som Turkiet inte vill invadera. Samtidigt meddelade administrationen just förra veckan att tusentals fler amerikanska trupper skickas till Saudiarabien. Och sedan Trump tillträdde "har den amerikanska militära närvaron i Mellanöstern inte alls förändrats", rapporterar Foreign Affairs.

Trumps prat om att avsluta eviga krig och att vi ska sköta våra egna egna affärer är uppfriskande, men det verkar vara mest prat.  Men det gör åtminstone Democrats upprörda.


Laura Ingraham och Rand Paul

Om John Bolton, Lindsey Graham och Syrien.

16 oktober 2019

Hå, hå, ja, ja


Den fjärde democrat-debatten ägde rum i går och kandidaterna fann gemensam grund när det gällde att fördöma president Donald Trump.
Alla 12 på scenen stöder utredningen och åtal och gjorde sitt bästa för att överträffa varandra genom att fördöma presidenten och kalla honom korrupt.
De hade mer delade meningar när det gäller hälso- och sjukvård, vapenpolitik och pengar inom politik. 

De flesta inbördes attackerna var riktade mot Massachusetts Sen. Elizabeth Warren, eftersom omröstningarna visar att hennes popularitet har ökat.
Bernie Sanders och före detta vice ordförande Joe Biden, hade fullt sjå att försöka försäkra väljarna att de är tillräckligt tuffa för att ockupera det Ovala Kontoret.

Biden undvek i stor utsträckning frågan om lämpligheten av att hans son Hunter Biden hade en position i styrelsen för ett ukrainskt gasföretag' medan han själv var vicepresident.
 Biden pekade istället på det uttalande som hans son gjorde tidigare på dagen, där han uttryckte sin ånger för sitt dåliga omdöme men förnekade att han gjort något fel eller olagligt.

Biden skiftade sedan fokuset till Trump och sade: "Han ger sig på mig för att han vet att om jag blir nominerad kommer jag att vinna över honom hur enkelt som helst“

Konflikterna begränsades inte till de mest populära deltagarna.
Buttigieg verkade särskilt angelägen om att dra fram kontraster och återuppliva en kamp han hade med  Beto O’Rourke i Texas över Betos fordring att ta ifrån vapenägarna deras “attack-vapen”, snarare än ett frivilligt återköpsprogram som de flesta dem-kandidaterna gillar.
(varför man ska "återköpa" någonting man aldrig sålt kan jag inte förstå)

O’Rourke förnekade att han tänker skicka polisen från dörr till dörr för att beslagta vapen, men hade svårt att förklara hur han annars skulle genomföra förslaget, utöver att förlita sig på frivilligt samtycke från vapenägarna.

Hela debatten var gammal skåpmat.

Solpaneler fungerar inte på natten

Mindre än en vecka efter att Pacific Gas & Electric och andra elbolag stängde av strömmen till hundratusentals kunder i Kalifornien, börjar experter och tillsynsmyndigheter att bedöma vad som blev fel och vad man kan vänta sig i framtiden.

Det man klagade mest över var bristen på kommunikation. Kunderna menade att de inte fick tydliga och exakta meddelandet om avstängningen och i många fall ingen varning alls,  och att de inte kunde komma in på elbolagens webbplatser.
Vissa experter tycker också att bolagen inte bör ha all makt för att bestämma när de ska stänga av strömmen.  Bolagen har ”för mycket incitament” att stänga av,  eftersom de bär fullt ansvar om deras utrustning orsakar en brand.

Det är numera lag i Kalifornien att alla nybyggda bostadshus, upp till tre våningar måste ha solpaneler och strömmen de alstrar går direkt till elnätet.
Det fungerar så att när solen är uppe producerar man el och den el man inte använder går till nätet.   När solen går ner kan man använda sin “kredit” och om man använder mer energi än vad man producerar köper man det från elbolaget.

Det innebär att när PG&E stänger av strömmen för 800 000 kunder och SCE för 200 000 kunder, kan man inte få ström till sitt hus om man inte har en batteribank och en inverter  (omvandlare ), men inte alla har batterier.

Elbolagen vill naturligtvis gå med vinst, så de ser “bakom mätaren” batterier som ett hot mot deras affärsverksamhet och har kämpat för att begränsa denna möjlighet även i områden där man kan vänta sig avstängningar och de hävdar att det skadar kunder som inte har råd med solkraft.

   Statens styrelse godkände ett lagförslag (S.B. 100) i tisdags, som innebär att  Kalifornien till 100 procent ska ha enbart grön energi år 2045.

"Det är inte så enkelt som man tror"
15 oktober 2019

ABCs Syria-nyheter var från Kentucky

Turkiet var okej när Obama och dess islamo-fascistiska diktator Recep Tayyip Erdogan var kompisar, men nu när Trump har meddelat att han ska dra tillbaka trupperna från Syrien, vill media att vi ska veta om hur onda turkarna är. 
ABC visade häromdagen den förödelsen som turkarna har orsakat:Visar sig att filmen var från ett amerikansk militärt skjutfält i Kentucky ( Knob Creek Gun Range i West Point,) .


Stort Tack till ABC, för att de påminner oss om att inte tro på något som ordinarie media presenterar som nyheter.

Veritas Bombshell

 Missa inte detta från Infowar!!!

En modig CNN-anställd kom till Project Veritas för att avslöja CNNs anti-Trump partiskhet.
 Cary Poarch, som arbetar på CNN: s kontor i Washington D.C, säger till  Project Veritas :
Jag bestämde mig för att bära en dold kamera för att avslöja den partiskheten som grasserar inom TV-bolaget. "
  Poarch dokumenterade CNN: s fördomar i månader; gjorde dolda inspelningar av många som varit anställda länge, varav några som visar Jeff Zuckers,( nätverkets president) anti-Trump-agenda.

14 oktober 2019

Mina Damer och Herrar


För att visa hur moderna och lyhörda man är när det gäller “flytande könsidentitet” kommer anställda på Air Canada inte längre att hälsa gästerna välkomna genom att hänvisa till dem som ”Ladies and Gentlemen”, vilket har varit vad man gjort i alla år,

Flygvärdinnor och annan personal kommer i stället att ersätta standardhälsningarna med neutrala ord, till exempel "alla" eller “var och en.”

"Vi kommer att ändra våra tillkännagivanden ombord för att modernisera dem och ta bort specifika hänvisningar till kön.”   Air Canada har också detta år utsetts till en av Kanadas bästa arbetsgivare när det gäller mångfald.
“Vi arbetar hårt för att se till alla anställda känner sig som värderade medlemmar i Air Canada-familjen, samtidigt som de ser till att våra kunder har det bekvämt och är respekterade när de väljer att resa med oss. ”