18 juni 2019

Krig mot Ira

Drudge Report hade dessa rubriker den 15 juni:


Drudge vet vad som intresserar hans läsare, vilka främst är konservativa. Detta är ämne # 1.
Neo-konservativa har hoppats på detta under drygt ett decennium

Rubriken var Krigstrummor?


Ett krig kan inte avgöras genom att man skjuter missiler från amerikanska hangarfartyg.  Amerikanska marktrupper måste ta sig in i Iran, så man måste finnas en nation med en gemensam gräns med Iran och som tillåter detta.

I en artikel i Uns Review säger författaren att det inte finns någon sådant land för USA.

Irak styrs av Shia. Iran är Shia. "En markinvasion behöver en gemensam och säker gräns.  Utan stöd från Irak blir detta ett strategiskt problem för amerikanska styrkor.  De övriga länderna som gränsar till Iran är Armenien, Azerbajdzjan, Turkmenistan, Turkiet, Afghanistan och Pakistan. Alla har flera goda skäl för att de inte vill eller inte kan utnyttjas för markstyrkorna. "

Turkiet påverkas mer och mer av ryskt inflytande.  En Nato-medlem i namnet bara och ända sedan
 han sköt ner sitt första och sista ryska stridsflygplan, har den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan gett amerikanerna fingret. Nyligen stod han emot trycket  och kommer att fortsätta att ta emot iransk olja och i juli också ryska S-400.   Men det är inte bara Turkiet

Syrien, liksom Irak, har all anledning att tycka illa om amerikanerna och liknande anledningar att ansluta sig till Iran, Ryssland, Kina och Libanon.
Syrien har nu ett eget ryskt S-300-system som redan skjuter ner israeliska missiler.

 Ingen vet vad Hizbullah har för sig, men det har varit tillräckligt för att hålla israelerna i rschack.
Libanon och Syrien bromsar också möjligheterna för en attack över öppet vatten från Saudiarabien eller en av de få militärt obetydliga allierade i södra Gulf-området.

Luftrummet kommer också att vara väldigt begränsat, så det utesluter en överraskningsattack.
Hela den här defensiva ringen av nationer innebär att amerikanska militära alternativ kommer att vara allvarligt begränsade.  Bristen på möjligheter till en markinvasion och en överraskning gör det möjligt för iranska försvaret att prioritera och därför bli effektivare.

ICE kommer att starta massdeportering av illegala


President Donald Trump säger att Immigration and Customs Enforcement (ICE)  kommer att börja massdeportering  av illegala invandrare  denna vecka.

Enligt en studie som släpptes från Pew Research Center förra veckan befann sig 10,5 miljoner “icke-dokumenterade ” invandrare i USA  år 2017. Förmodligen många flera nu.

Daily Caller

Ilhan Omar om rekrytering av terrorister

Samma grupp av somaliska kolonisatörer som placerat Ilhan Omar i Congress, har överraskande nog gjort hennes distrikt till den främsta  källan för islamisk terroristrekrytering i USA.
Här intervjuas hon om vad hon tänker göra åt det:

16 juni 2019

Trump jämför Melania med Jackie O

Media går upp limningen

Under en intervju med "Fox & Friends" i fredags , jämförde president Trump sin fru Melania med 1900-talets mest ikoniska Första Dam, Jackie Kennedy - och utlöste mer käbbel, munterhet och upprördhet online.
Hans jämförelse med den fd. första damen kom under en diskussion om hans beslut att ge Air Force One en nymålning. Den nuvarande ljusblå designen med en guldremsa skapades när Jacqueline Kennedy var Första Dam.

Trumps nya design kommer att ersätta ljusblå och guld med marinblå och röd. “Ni vet att babyblått stämmer inte med oss", förklarade han. "Folk vänjer sig vid något - och det var Jackie O, och det är bra - men vi har vår egen Jackie O idag. Hon heter Melania. Vi kallar henne Melania T. "

15 juni 2019

“FBI Lovebirds"


Censuren har besegrats.

"FBI Lovebirds: UnderCovers", är en dramatiserad uppläsning av textmeddelanden mellan Trump-hataren och FBI-agent Peter Strzok och hans älskarinna, FBI-agenten Lisa Page och den  efterföljande utfrågning som gjordes av av Congress.

 Dean Cain (Gosnell, Lois & Clark: The New Adventures of Superman)  och Kristy Swanson (Buffy the Vampire Slayer, Pretty in Pink) är utsedda att spela Strzok och Page. Det är 100 procent ordagrant - man använder enbart textmeddelandena och vittnesmålen för att avslöja sanningen om FBI:s utredning om Trumps kandidatur och presidentskap.

Den första teatern där det skulle äga rum backade ur på grund av påtryckningar, men nu har man en ny plats i Washington DC och kommer att ha premiär på Amfiteatern i Ronald Reagan Building och International Trade Center, 7:00 den 13 juni."

Det kommer att filmas och göras tillgängligt.

Hur man fångar råttor


PETA är verkligen underhållande.  På sin sida “Living in Harmony With Rats”, erbjuder de goda, användbara råd om hur man blir av med råttor som invaderar våra hem eller arbetsplatser:

     Var noga med att kolla fällorna varje timme! De små djuren kommer att vara hungriga, törstiga och rädda, och de kan dö om de lämnas i fällorna för länge. Fällor ska vara inaktiverade när de inte används och när det är kallt ute.  Släpp ut råttorna inom 90 meter från där de fångades.

Råttor sprider böldpest, bubonic plague, så dessa råd är mycket användbara speciellt för “Los Angelenarna”

[När jag var 9 år fick jag använda salongsgeväret (kaliber .22) för att skjuta råttor bakom dasset]


Lördagsgodis

14 juni 2019

Bönderna stöttar Trump


Amerikaner på landsbygden visar än så länge inga tecken på att de är redo att överge president Donald Trump, även om missnöjet växer bland bönderna över hans handelspolitik.

"Vi är trötta och frustrerade", säger Scott Henry, 29, en fjärde generationens majs- och sojaböns-odlare i Nevada, Iowa, som röstade på Trump 2016.
Handelsstriderna som Trump har provocerat med Kina, den största köparen av amerikanska sojabönor,  ,och nyligen ett hot mot Mexiko, den största exportmarknaden för majs, har "varit svårt att titta på."

"Mitt stöd till president Trump är väldigt ansträngd just nu," tillade Henry.

Trots att Trump eskalerade sitt handelskrig med Kina i maj genom att tillkännage en ny omgång tariffer, sade att 54% av landsbygdens invånare godkände Trumps jobbprestation, jämfört med 41% av det totala antalet amerikaner, enligt en Gallup-undersökning.
Presidenten får fortfarande stöd av bönderna trots att det blir mer pessimistiska om ekonomiska utsikter.

Handelskriget  skapar svårigheter för det amerikanska jordbruket, som redan lider av sjunkande råvarupriser.  Amerikanska jordbruksinkomster sjönk med 16% i fjol till 63 miljarder dollar, ungefär hälften av vad det var  2013.
Konkurser bland bönderna ökade också under 2018 med 30%, men de har varit försiktiga med att anklaga Trump.
Majsodlarna (National Corn Growers Association) kritiserar öppet hotet och fördömer tullar mot Mexiko.

"I en perfekt storm av utmaningar  har vi inte råd med den osäkerhet som denna åtgärd skulle medföra,"

Walmart, Costco, Target och hundratals andra företag och handelsgrupper överlämnade ett brev till president Trump om att tullar mot Kina kommer att kosta jobb och skada amerikanska konsumenter.  Det är en kamp som "båda sidor kommer att förlora".

Administrationen ökade tullarna från 10% till 25% på kinesiska varor - värda $200 miljarder förra månaden.

Och Trump har hotat att införa tullar på ytterligare 300 miljarder dollar av kinesisk import.

"Vi vet av erfarenhet att tilläggstullarna kommer att få en betydande, negativ och långsiktig inverkan på amerikanska företag, bönder, familjer och den amerikanska ekonomin", säger brevet, som undertecknades av mer än 600 företag och branschorganisationer och godkändes av teknik, tillverknings och jordbruksindustrin.

Presidenten har hävdat att Kina kommer att bära kostnaden för avgifterna, men till och med tjänstemän i hans administration ser problem med det.
"Tullar är skatter som betalas direkt av amerikanska företag, säger man i brevet.  Presidenten sade i veckan att han inte har någon “deadline” för att besluta om att eskalera handelskriget.
"Jag tror att vi kommer fram till en överenskommelse med Kina,"