25 maj 2019

Lördagsgodis

Leder detta till krig mot Iran?

The Hill:
President Trump har meddelat att USA kommer att skickar cirka 1 500 soldater till Mellanöstern för att motverka Irans inflytande i regionen.

Trump betonade att den nya utplaceringen av soldater kommer att ge skydd till befintliga trupper i området under ett spänt förhållande med Teheran.

Presidenten godkände de nya planerna efter ett möte med försvarssekreterare Patrick Shanahan och Joint Chiefs of Staff Chairman  Gen. Joseph Dunford. 
"Vi vill ha skydd," sade Trump till reportrar vid White House.

Direktören för Joint Staff Adm. Michael Gilday sade senare till reportrar vid Pentagon att färre än 1000 nya amerikanska trupper kommer att skickas till Mellanöstern, medan ungefär 600 soldater kommer att får en förlängning av sin placering.
—————

Trump-administrationen meddelade också i dag att ökade spänningar med Iran utgör en nationell nödsituation, vilket gör det möjligt för administrationen att godkänna en vapenförsäljning för 8 miljarder dollar till Saudiarabien,  utan tillstånd från Congress.

Dessa åtgärder kommer efter att White House tillbringat veckor med att avsiktligt trissa upp relationen med Iran. I förra veckan rapporterades att Försvarsdepartementet - efter uppmaning från krigshetsaren John Bolton - ursprungligen planerade att skicka 120 000 soldater till Mellanöstern, om Iran attackerade amerikanska trupper i regionen eller trissade upp sitt nukleära program.

Innan det meddelade Bolton - som länge förespråkat krig mot Iran - att ett amerikanskt hangarfartyg, Abraham Lincoln, skulle placeras i  Persiska viken för att möta ett ospecificerat ökat hot från Iran.

Under den tid som Trump var en privatperson hävdade han att han motsatte sig ett krig mot Iran.
Under den tid som han varit president har han pratat om att minska USA: s närvaro i Mellanöstern, även om han inte har följt upp löftet om att ta hem trupper från Afghanistan och Syrien.

Bristen på en tydlig strategi från Trump-administrationen ökar emellertid riskerna för att dessa aktioner kommer att utvecklas till en konflikt som ingen vill ha (förutom kanske John Bolton).

De aggressiva drag som Trump-administrationen nu visar, fördöms av personer från hela det politiska spektrumet.

Sen Bernie Sanders (I-Vt.) Och Rep. Tulsi Gabbard (D-Hawaii) har båda uttalat sig och varnat för  konsekvenserna av ett krig med Iran.

24 maj 2019

CAIR kallar Aladdinfilmen rasistisk


The Council on American-Islamic Relations (CAIR) kritiserar Disneys nyinspelning av Aladdin och säger att publicerandet av filmen "under Trump-tiden" normaliserar stereotyper.

Aladdin, som  kommer att ha premiär i USA på fredag, är en familjefilm som berättar den kända historien om en gatpojke som blir kär i en prinsessa och är beordrad av en högt uppsatt muslim att hämta en magisk lampa med en ande som kan uppfylla önskningar.

Turbaner, svärd och ökenlandskap föreslår att det äger rum i Mellanöstern och Centralasien. Filmen spelades in i Jordanien.

CAIR, som kallar sig nationens största muslimska grupp för medborgerliga rättigheter vill att filmrecensenter “ska ta itu med sambandet mellan ras och religiösa stereotyper som förevigas av" filmen.

"Aladdin-myten är rotad i rasism, orientalism och islamofobi," sa CAIR:s verkställande direktör Nihad Awad. 

"Att släppa filmen under Trump-epoken av snabbt ökande anti-muslimska, anti-invandrare och rasistiska tendenser tjänar bara till att normalisera stereotypning och marginalisering av  minoritetssamhällen."


Beverly Hill vill förbjuda all tobaksförsäljning…

…för alla utom för Arnold och hans kompisar

Staden var den första i Kalifornien som förbjöd rökning på restauranger och de flesta offentliga platser, redan 1987, och 2007 förbjöds rökning utomhus också.

Nu är det dags att anta det strängaste tobaksförbudet i landet, vilket kommer att eliminera försäljning av praktiskt taget alla nikotinprodukter - med ett typiskt Beverly Hill-undantag.

För en elitgrupp av fantaster, av vilka hundratals mötte upp vid utskottsmöten och skrev protestlistor,  kommer cigarrer att undantas - så länge de rökts inne i en av tre speciella platser.

Arnold Schwarzenegger säger att han stöder förslaget men det ska inte gälla för Grand Havana Room där han är medlem.

“Det är otänkbart att staden kan anta en politik som avsiktligt eller oavsiktligt skulle leda till att denna speciella  institution stängs.” skrev Schwarzenegger
Jag litar på att stadens tjänstemän kommer att se den grundläggande skillnaden" mellan klubbar som Grand Havana-rummet och en bensinstation som säljer nikotinpåsar för e-cigaretter,.

"Jag anser att vuxna i privata klubbar, som gör personliga val bör tillåtas att göra det."

23 maj 2019

Ser bra ut för Brexit

Det verkar lovande för Nigel Farages nya parti inför torsdagens val till EU.
Från Roto Reuters:

Enligt den senaste opinionsundrsökningen  i Observer-tidningen har Brexit Partiet ett försprång på 34% i det val som Storbritannien deltar i eftersom de inte lämnade Unionen som var väntat i slutet på Mars.
Vänsteristerna har sjunkit så djupt att de kastar milkshakes i stället för att argumentera.
Labour ligger på andra plats med 20%.
Theresa Mays Tories som hugger alla i ryggen har kollapsat till förtjänta 12%.

Paul Joseph Watson förklarar.22 maj 2019

Därför kommer Trump att vinna 2020

Warren och Ocasio-Cortez babblar om “Game of Thrones” och "Kvinnor ska styra världen” 21 maj 2019

Men, men jag trodde att jobb skulle komma tillbaka till America.

Tariffer skulle ta tillbaka jobben!

Ford kommer att avskeda 7.000 anställda, eller 10% av arbetskraften.Ford Motor Co. F, -0,24% planerar att avskeda 7000 anställda  i hela världen i slutet av augusti, som en del av sitt Smart Redesign-program, enligt ett mail skickat till anställda och som publicerades av Automotive News.

Det kommer att dra ner på sin arbetskraft med 10% och därmed  spara cirka 600 miljoner dollar per år, sade e-postmeddelandet.   Meddelanden kommer att skickas till nordamerikanska arbetstagare på tisdag, medan omstruktureringsarbetet fortsätter i Europa, Kina, Sydamerika och International Markets Group.

“Åtgärden  kommer att minska företagets ledningsstruktur med nästan 20%. Vi har också gjort betydande framsteg när det gäller att eliminera byråkrati, påskynda beslutsfattandet och driva bemyndigande som en del av denna omstrukturering."

Hur ska de ha det egentligen?

Nu ändrar man sig och tar tillbaka hotet om att skicka Illegala immigranter till Florida och fristäder.