20 oktober 2017

Det gör ont ändå

Sergeant La David Johnson, tillsammans med tre andra soldater,  mördades av islamiska terrorister i Niger. 
Enligt representant Frederica Wilson (D) sade president Donald Trump till Johnsons änka att "Han visste vad han tog värvning för  ... men när det händer, gör det ont i alla fall. "

Enligt Trump sa han inte detta. Och även om han gjorde det menade han det inte på det sättet, eller något i den stilen.  Jag tvivlar inte på att Trump har medkänsla, men han kan uttrycka sig klumpigt ibland. Jag tror inte heller att han är grym och själlös som Wilson påstår, för då skulle han inte ha ringt alls.

Men Wilson tvekade inte att använda sig av det värsta ögonblicket i Mrs. Johnsons liv och göra politik av det. Trump var inte sämre och hans tweets och Wilsons intervjuer med Vänster-media gjorde det till en verklig politisk soppa.  Wilson gick så lågt som att hävda att Trumps attityd var motiverad av rasism och hon citerade Trumps kritik av senator John McCain som bevis för att han inte bryr sig om militären.

Medan allt detta pågick lutade en gravid kvinna sin huvud mot sin makes kista, mottog en flagga och undrade kanske om hennes äldste son kommer att minnas sin pappa.


Sergeant La David Johnson och hans kamrater mördades av islamiska terrorister när de försökte träna lokala styrkor att bekämpa dessa terrorister.  En grymt ironisk påminnelse om hur och varför vi slösar människoliv som Sgt. Johnson och sedan använder dem som marionetter i politiska spel.

 Sgt. Johnsons död borde inte handla om Trumps “själlöshet” eller om Wilsons politiserande.
Vad det handlar om är att en far, make och son dog för att främja amerikansk globaliserad utrikespolitik; en utrikespolitik som skickade honom till en plats bortom civilisationens ände.
En man, som alla säger var en bra man, dog i Niger utan någon bra anledning. Och hans fru och barn var tvungna att se hur hans begravning bli ett politiskt tillhygge.

 Även om jag inte tvivlar på att det "gör ont i alla fall“,  är jag säker på att det var inte vad Johnson tog värvning för.

Bränderna i Kalifornien


Det är mycket troligt att bränderna var anlagda av mexikanska drogkarteller som opererar norr om gränsen ...

“Specialister upptäckte snabbt något intressant: Bränderna har dramatiskt drabbat statens växande lagliga marijuana-industri och de kan ha vållats av mäktiga mexikanska drogsyndikat.

"... de områden som drabbats hårdast av bränderna är de platser där Kaliforniens marijuanaindustri lagligen odlar cannabis, och [experter] börjar nu misstänka att de var avsiktligt anlagda.

Odling av “rekreations-marijuana”, som är laglig i Kalifornien, har vuxit snabbt och både New York Times och NBC News har påpekat att nästan alla odlingar har förstörts av elden.

Och det är inte bara plantorna som förstörts - en betydande mängd kontanter har också gått upp i rök. Federala lagar är fortfarande inte riktigt klara, vilket innebär att nästan ingenting är försäkrat.

Legalisering av marijuana är förstås en kontroversiell fråga, och det är ingen tvekan om många människor inte har något problem med att plantorna gått upp i flammor.
Men om bevisen fortsätter att peka på sabotage av illegala drogkarteller, har vi här ett mycket bra exempel på varför gränssäkerhet och brottsbekämpning är så viktig.

Karteller ägnar sig inte bara åt en produkt utan expanderar tills de har fingrar med i spelen i alla lönsamma branscher.

19 oktober 2017

Dårarnas paradis


Kalifornien blev nyligen de första staten i landet som beslutade att juridiskt erkänna ett tredje kön.
(Bara tre? Varför inte trettio?)

US News rapporterar:

Gov. Jerry Brown, en democrat,  undertecknade förslaget - The Gender Recognition Act or Senate Bill 179 - och gjorde det till en lag över helgen.  Lagstiftningen godkändes som en del av ett antal åtgärder som passerade Browns skrivbord för årets slutliga propositioner. De flesta av de nyligen undertecknade lagarna träder i kraft i början av nästa år, men denna lag träder i kraft den första januari 2019.

Enligt den nya lagen får befolkningen i Kalifornien möjlighet att välja en tredje, “icke-binär” (nonbinary) könskategori på statligt utgivna ID-kort, födelsebevis och körkort.
“Nonbinary” är ett begrepp för personer som inte identifierar sig som man eller kvinna.

Åtgärden sägs också göra det lättare för en person att ändra sitt kön i juridiska handlingar genom att inte längre kräva en läkares uttalande som förklarar att individen har genomgått "klinisk behandling". Det är en avvikelse från stater som behöver godkännanden innan invånarna kan välja mellan man eller kvinna i juridiska handlingar.

Nästa fråga är: “ När kommer Kalifornien att erkänna att jorden är platt?18 oktober 2017

Den hemliga samarbetet med Ryssland avslöjas


Detta är Stort.

Det har varit relativt tyst på sistone om den påstådda ryska maskopin och nu kommer det sannolikt att försvinna fullständigt när den verkliga ryska komplotten uppdagats.
FBI avslöjade en rysk mut-konspiration innan Obama-administrationen godkände kärnvapenhandeln med Moskva.
Innan Obama-administrationen godkände en kontroversiell överenskommelse 2010 som gav Moskva kontroll över en stor del av amerikanskt uran, hade FBI samlat starka bevis om att ryska kärntekniska tjänstemän var engagerade i mutor, bestickningar, utpressning och penningtvätt för att öka Vladimir Putins atomenergi-verksamhet inom USA, enligt regeringens dokument och intervjuer.

     Federala agenter använde en konfidentiell amerikansk rapportör, som arbetade inom den ryska kärnkraftindustrin, för att samla omfattande finansiella protokoll, göra hemliga inspelningar och kolla e-post så tidigt som 2009 - vilket visade att Moskva hade komprometterat  en amerikansk lastbilsfirma,  som transporterar uran - med mutor och gåvor i strid med Foreign Corrupt Practices Act, enligt vad FBI och domstolsdokument visar.
FBI visste,  Barack Obama visste, Eric Holder visste, Hillary Clinton visste. Verkar som om de alla var med på planen att muta Hillary Clinton.
De fick också en rapport från ett ögonvittne - med stöd av handlingar - vilket tyder på att ryska tjänstemän hade överfört miljontals dollar till USA för att gynna tidigare president Bill Clintons välgörenhets-stiftelse under tiden som statssekreterare Hillary Clinton tjänstgjorde på en myndighet som fattade ett gynnsamt beslut för Moskva, berättade källor för The Hill.
Svindeln genomfördes "med samtycke från högre tjänstemän" i Ryssland.
Obama och Eric Holder gömde det:
I stället för att omedelbart väcka åtal under 2010, fortsatte justitieministeriet (DOJ) att undersöka saken i nästan fyra år och lämnade den amerikanska allmänheten och Congress ovetande om en rysk nukleär korruption på amerikansk, mark under en period då Obama administrationen fattade två viktiga beslut som gynnade Putins kommersiella nukleära ambitioner.

     Det första beslutet inträffade i oktober 2010 då statsdepartementet och myndigheter i Committee on Foreign Investment in the United States enhälligt godkände den partiella försäljningen av det kanadensiska gruvbolaget Uran One till den ryska kärngiganten Rosatom, vilket gav Moskva kontroll över mer än 20 procent av USA:s urantillgång.
Men de lät det hända ändå:
"Ryssarna mutade amerikanska entreprenörer inom kärnkraftsindustrin och hotade med utpressning vilket väcker frågor om hur det påverkade landets säkerhet.  Och inget av bevisen fick komma fram förrän Obama-administrationen fattade beslut," sade en person som begärde att få vara anonym av rädsla för vedergällning från amerikanska eller ryska tjänstemän.

Hela artikeln här!

17 oktober 2017

Återuppbyggnad


Orkanerna Irma och Harvey orsakade skador för flera miljarder dollar.

När katastrofer inträffar har den federala regeringen definitivt en roll, eftersom feds. kontrollerar resurser som militär och andra omedelbara hjälpinsatser.  Efter orkanen Harvey ombesörjde  FEMA att 42 000 personer fick tak över huvudet.  Efter Irma evakuerade 13 000 National Guard-soldater mängder av människor. Det är den typ av hjälp vi förväntar oss av den federala regeringen i nödsituationer

Men varför har den federala regeringens ansvar för återuppbyggnad efteråt?  Fram till nyligen har företag och välgörenhetsorganisationer hanterat det mesta av det.

År 1906 förstördes 80% av San Francisco av en jordbävningen och bränder.  Staden byggdes snabbt upp igen tack vare att det gjordes av den privata sektorn och inte av övergödda byråkratier.
Företag som Johnson och Johnson levererade järnvägsvagnar fulla av donerade medicinska förnödenheter.

Efter den stora översvämningen 1916, var det företag som omedelbart trädde till och den federala regeringen gjorde väldigt lite. Mellanvästern återhämtade sig.

När massiva tornados svepte genom Oklahoma för några år sedan, var det välgörenhetsorganisationen Oklahoma Baptist Disaster Relief, som med hjälp av bulldozers städade upp avfall från mer än tusen hem. Deras direktören Sam Porter sa: "Jag tror inte att det finns någon form av katastrof som de ideella och religionsbaserade grupperna inte kan ta hand om."

Om det är sant eller inte är det ingen som vet, men klart är att den privata sektorn gör ett bättre jobb än regeringen.  Federal återuppbyggnad skapar förväntningar som leder till krav på ännu mer statlig hjälp.

Den som lever får se…


Trump tror att han kommer att utse tre nya domare till Högsta Domstolen (Supreme Court of the United States) innan det  nya presidentvalet 2020.

Han tror att domarna Ruth Bader Ginsburg och Sonia Sotomayor - båda utsedda av Democrats - kommer att lämna sina jobb under hans första period.  “Båda dessa domare har dålig hälsa, vilket gör det troligt att de kommer att avgå,” säger Trump.

Även om det är möjligt att Trump kan utse tre domare under de kommande tre åren,  är det extremt osannolikt.
Hans kommentarer om Sotomayor i synnerhet är underliga.  Även om hon har typ 1-diabetes, har hennes läkare tidigare sagt att hon har utmärkt hälsa.

Vem den tredje domaren skulle kunna bli är oklart.16 oktober 2017

Inga fler subventioner för försäkringsbolag


När Obama satt på tronen vägrade Congress att finansiera Obamacare, så han gjorde en illegal manöver och gav pengarna till försäkringsbolag.
Obama vet exakt hur man gör en vänstersväng för att få mer makt.
1) Få din vilja fram genom  påtvingande verkställande order,
2) ge godis till ett barn och chansa på att nästa man inte tar tillbaka det av rädsla för ett raseriutbrott.  Om inte nästa man är Trump förstås, som vet hur man gör affärer och säger: "Jag tar bort den  verkställande makten som Obama stal och skickar den tillbaka till Congress så att ni måste göra ert jobb."

Trump-administrationen tillkännagav i förra veckan att man har kommit fram till att man inte längre lagligt kan “dela kostnaderna” för Obamacare och kommer därför att stoppa det,  vilket kommer att bli ett hårt slag mot den problemfyllda sjukvårdslagen från 2010.
 Striden har rasat i flera månader, och både Obama och Trump-förvaltningarna har fortsatt att göra betalningar till nu.

Obama gillade inte Congress beslut så han gav order om att ta pengar från statskassan; i sig själv en överträdelse av ACA-lagen (Affordable Care Act) .
 Endast Congress har den makten.  Det visade sig stå i strid med konstitutionen och Trump har nu stoppat de olagliga åtgärderna.

Washington Post beskrev Trumps åtgärder att stoppa Obamas stöld från statskassan för att betala försäkringsbolag, som att “kastar en bomb i försäkringsmarknaden". Och det är så Vänstern förstör vårt språk - med bomber. Vad Trump gjorde var att återställa och lämna tillbaka ansvaret - som Obama stal från dem - till Congress .

Nancy Pelosi, som faktiskt är i Congress, sa att hon i vanlig ordning inte har någon aning om vad som står i ordern, men att det är sabotage. En upprepning av att hon inte visste vad som var i ACA-lagen från början, så vi måste införa den för att få veta det.

Congress är de som har makt över pengarna, inte president Obama. Trump har kanske börjat dränera träsket?

15 oktober 2017

Klimatdiktator Al Gore


Klimat -Diktatur kan man kalla den förljugna uppfattningen att “vetenskapen är avgjord”

Al Gore hade nyligen en konfrontation med en journalist från The Spectator,  som ville fråga honom om höjningen av havsnivån, som Gore beskriver i sin nya film “An Inconvenient Sequel.”

Reportern förklarade att han hade kontaktat en havsnivå-expert, Shimon Wdowinski, vid Florida International University.
Gores svar: “Har aldrig hört talas om honom - är han en förnekare?” Sedan frågade han journalisten, "Är du en förnekare?”

När journalisten svarade att han var säker på att klimatförändringen är ett problem men att han inte visste hur stort, förklarade Gore: “Du är en förnekare.”

Det finns inga tolkningar eller nyanser i denna kult, bara " En Sann Tro ™", vilket betyder att man håller  med Al Gore annars är man en Förnekare, ( enligt Al Gore.)