22 januari 2019

Semester


För oväsentliga federala anställda är regerings-avstängningen en semester med uppskjuten betalning, men alla vi andra förväntas fälla solidariska tårar ,eftersom det är besvärligt för dem.  Välkommen till den riktiga världen!
 Vi “Deplorables” (beklagliga) som Hillary kallade oss,  arbetar utan betalning flera månader varje år för att "dra vagnen" och finansiera DC: s slöseri. Och vi måste gå till jobbet varje dag.

    Ingen i DC bryr sig när de exporterar eller förstör hela industrier och anställda förlorar sina jobb och hem. Men när deras personliga kassaflöde tillfälligt avbryts ska vi tycka att det är en nationell tragedi.
   Visst det finns de som gör ett vettigt jobb, men det finns också många som skulle vara arbetslösa om det inte var för ett statligt jobb och de gör landet en tjänst genom att vara hemma. 
Många andra är anställda  på departement som bör avskaffas.

    Det är lätt att förstå att de känner sig orättvist behandlade. DC har inte känt av svåra tider. 
Exempel: Under de år som följde på kreditkraschen 2008 regnade de “fria” pengarna över hela DC och deras kompisar men nådde aldrig riktigt någon annanstans.

    DC är ganska likt den aristokrati som styrde från Kreml. Sovjetunionen föll för att den härskande klassen, “revolutionens förtrupp”, på något sätt var de som hade limousiner och villor, medan folket stod i kö för bröd och mjölk.  Människor märker dessa saker efter en tid.  Även vi "beklagliga och oförbätterliga” ser det.

En dag kan DC få det lavemang som de verkligen behöver.

Mord och konspirationer


I går var det Martin Luther King (MLK) Dagen, och en grupp som kallar sig the Truth and Reconciliation Committee kräver nya utredningar kring 4 mord på 1960-talet.

Den 22 november 1963 sköts president John F. Kennedy  i en bilkortege genom Dealey Plaza i Dallas. Lee Harvey Oswald anklagades för mordet men blev själv dödad av Jack Ruby två dagar senare.

Den 21 februari 1965 mördades Malcolm X av medlemmar av the Nation of Islam.  Tre medlemmar dömdes för mordet.

Den 4 april 1968 sköts Martin Luther King Jr. när han stod på en hotellbalkong i Memphis. James Earl Ray, en flykting från Missouri State Penitentiary, erkände att han var skyldig och han dog i fängelse.

Den 6 juni 1968 mördades senator Robert F. Kennedy när han gick genom köket på Ambassador Hotel i Los Angeles. En palestinier, Sirhan Sirhan, dömdes till livstids fängelse för mordet.

Gruppen som kräver nya utredningar består bland annat av familjemedlemmar till de dödade, Pentagon Papers whistleblower Daniel Ellsberg, chefen för utredningen om JFK-mordet samt den läkare som behandlade JFK efter attentatet.

I ett uttalande från gruppen uppmanas Congress att offentliggöra alla handlingar enligt lag,  vilket skulle innefatta vittnesmål från levande vittnen, juridiska experter, utredande journalister, historiker, familjemedlemmar och offer.  JFK Records Collection Act bemyndigade att alla regeringshandlingar relaterade till JFK som president och mordet skulle ha släppts till allmänheten år 2017. Men president Donald Trump stoppade det i oktober 2017.
I  april 2018 släppte några handlingar men inte alla. Det senaste är att alla handlingar ska offentliggöras år 2021.

Enligt gruppen visar en växande bevisning att JFK förmodligen blev dödad av en sammansvärjning,  att den fällande domen mot Ray har förlorat trovärdighet och Sirhans rättegång var en “parodi”.

Mer här.

21 januari 2019

Den verkliga minimilönen


Democrats hävdar att de vill fördubbla den federala minimilönen.
"En federal minimilön på 15 dollar bekräftar grunden om rättvisa i vårt land: det hårda arbetet förtjänar en anständig lön", säger Speaker Pelosi.
Men som Milton Friedman påpekade, "Den sanna minimilönen är noll, det belopp som en arbetslös person erhåller från sin obefintliga arbetsgivare."

Endast 2,9% av de amerikanska arbetarna har minimilön och de flesta av dem bor i hushåll som befinner sig långt över fattigdoms-nivån, eftersom de inte är den primära inkomst-tagaren.
Så det hela är inget annat än prat för att framstå som snälla och omtänksamma. 
De flesta låginkomstfamiljer skulle välja att jobba färre antal timmar istället för att förlora bidrag som SNAP (matkuponger), Section 8, (bostadsbidrag) Medicaid (fri sjukvård)

20 januari 2019

Noll Trovärdighet


DailyCaller rapporterar att BuzzFeed News senaste omtvistade rapport om Trumps fd.  advokat Michael Cohen är bara den senaste i en lång rad av Ryska "bombnedslag” som visade sig vara ingenting alls.

Men BuzzFeed insisterar fortfarande på att deras falska nyhetshistoria är korrekt.

     Specialrådgivarens kontor bestred en rapport från BuzzFeed som hävdar att president Donald Trump beordrade sin advokat att ljuga om en potentiell affärstransaktion i Moskva under presidentkampanjen  2016.

   BuzzFeed-rapporten användes för att ytterligare driva åtalskraven mot presidenten, men Muellers team bestrider det centrala beviset för påståendet.

Det är bara inte Buzzfeed.  New York Times, Washington Post, CNN, MSNBC, ABC, CBS och NBC är alla förespråkare för Democrats.  De är engagerade i att få bort Donald Trump från presidentposten.  De är inte nyhetsförmedlare längre. Hur många gånger måste sådant här hända innan folk inser att journalistiken är död i Amerika?

Det har varit känt länge att Ben Smith, grundaren och chefen på BuzzFeed,  rapporterar enligt sin ideologi och inte enligt fakta. Lyckligtvis hade BuzzFeed ingen trovärdighet tidigare,  så de förlorade inte någon på grund av den här historien.

Democrats blev helt till sig i trasorna när historien kom ut. Under bara 24 timmar använde MSNBC och CNN ordet “åtal” över 200 gånger.

19 januari 2019

Ryssarna infiltrerar hemundervisningen

Det är en riktig rubrik.

Man borde kunna kräva att murvlarna har någon form av självkritik - att även för dem är vissa rubriker alldeles för vansinniga för att skrivas.

Ryssland infiltrerar den amerikanska hemundervisningen?
Inte ens den mest överdrivna rädslan för rysk kommunism kunde komma på något liknande,  så vitt jag minns.

När Ryssland styrdes av kommunistiska diktatorer var Vänstern - som folk på ThinkProgress -   relativt tystlåtna.  Vänsterns journalister reste till det som blev Sovjetunionen på 1920-talet och förklarade att det var ett paradis. Under årtionden avfärdade de all kritik av kommunismen som förtal och konspiration.

Vänstern idag - 2019 - är besatt av Ryssland så till den grad att det blir parodi. “Ja, jag är säker på att den ryska regeringen planerar att erövra Amerika via hemundervisningens läroplaner.

Den delen av hjärnan som sorterar bort vissa idéer därför att de är totalt förvirrande  - det är som om den delen har stängts av för dessa människor.

Gissa var

De vann kriget mot sugrör och nu är en ny lag på gång.
För att rädda våra träd överväger man nu att bötfälla affärer som ger kunder papperskvitton - om inte kunden speciellt kräver det.

Det är så klart i Kalifornien !

Man ser sig omkring i den moderna världen och tänker: “Det verkliga problemet är dessa papperskvitton.”

Lördagsgodis

18 januari 2019

Duktig på andras bekostnad


Det är lätt att framstå som “präktig” och omtänksam när andra betalar.  Vanligtvis betalar vi med vår frihet och ofta kostar det också pengar,  som tex.föreslagna kolskatter.
     Ibland betalar vi med vår hälsa, som när makthavarna förbjuder solskyddsmedel för att “rädda” de heliga korallreven:
De styrande i Key West har tagit de första stegen mot att förbjuda försäljning av solskyddsmedel som innehåller två ingredienser som kan vara skadliga för korallrev.
De politiskt felaktiga ämnena är oxybenzon och oktinoxat.
  Vissa studier har visat att kemikalierna orsakar att koraller tappar färgen.
Försök att föreställa er hur mycket solskyddsmedel vi skulle behöva använda för att ett korallrev skulle notera det,  eller hur många tusen liter sololja vi skulle behöva hälla direkt i havet.

 Man säger dock att folk får använda solkräm om de har recept från läkare.
Hur många kommer att besvära sig med det och hur ska det kontrolleras på badstranden?
Sol-och strandpolis???

Detta nonsens hörs också från den soliga men tyvärr socialistiska staten Hawaii som planerar att förbjuda solskyddsmedel 2021.

Squamous cell carcinoma,  Skivepitelcancer, är den näst vanligaste hudcancern och enbart i USA dör 15 000 per år. Användning av tillräckligt kraftfulla solskyddsmedel minskar risken för SCC med 40%.

Autoritära “Bror Duktig” kommer att döda många fler.