20 juli 2018

Nästan 40 miljoner amerikaner får fortfarande matkuponger


Om USA: s ekonomi är så ”bra", varför får nästan 40 miljoner amerikaner fortfarande matkuponger?
Det antalet är nästan exakt vad det var i slutet av den senaste lågkonjunkturen, fast man säger att vi gjort så många framsteg sedan dess.

 Naturligtvis har alla “framsteg” som gjorts drabbat väldigt olika.  Klyftan mellan de rika och de fattiga i detta land är den största sedan 1920-talet.
I flera år har Federal Reserve pumpat in pengar på finansmarknaden och det var en enorm välsignelse för 1-procentarna på toppen.  Men under tiden har tiotals miljoner  vanliga familjer fortsatt att kämpa och medelklassen har fortsatt att minska.
66 procent av alla jobb i USA betalar mindre än 20 dollar i timmen och nästan 40 miljoner amerikaner är beroende av att den federala regeringen ger dem matbidrag varje månad.

Följande kommer från Bloomberg:

"Deltagandet i Supplementary Nutrition Assistance Program, (SNAP) mer känt som matkuponger, föll till 39,6 miljoner i april, enligt senaste regeringsdata.  Det är under rekordet på 47,8 miljoner 2012, men om man ser det som en  del av befolkningen är det tillbaka till var det var när ekonomin befann sig i den längsta och djupaste nedgången sedan den Stora Depressionen."

Det är svårt att argumentera för att vi är en "välmående nation" när så många behöver hjälp med det elementära.
Visst, en del amerikaner har blomstat individuellt de senaste åren, men många har det svårt.
För att en familj på fyra ska kvalificera sig för matkuponger måste de tjäna mindre än 2 265 dollar i månaden ...
(20,098.67 sek.)

Det är 130% av vad som räknas som gränsen för fattig.
Hushåll som fick SNAP 2016 hade en genomsnittlig bruttoinkomst per månad på  $ 814 och 20 procent hade ingen inkomst alls.

Jag har ingen aning om vad man tjänar i Sverige numera, så kan en svensk familj på 4 klara sig på 20,000 per månad?


19 juli 2018

Fårskallarna älskar Socialismen

Även de som är mest okunniga och ointresserade av historia och aktuella händelser borde veta att socialism alltid skapar tyranni och fattigdom.  Ofta resulterar det också i folkmord.
Det utrotar medelklassen och lämnar ett polariserat, stagnerat samhälle som består av härskare och undertryckta.
Amerika grundandes på principen om frihet och har hittills varit relativt besparad från socialism, men det varar inte länge till.

Trots att man tycker att åtminstone “utbildade” personer borde veta detta, möttes Will Witt av svar som vi tyvärr kan förvänta oss numera från college-studenter:18 juli 2018

Hysterin över toppmötet mellan Trump och Putin saknar motstycke

Det finns verkligen en “Deep State”, som normalt ligger lågt men nu har de tappat all behärskning.
Det är nonstop, dygnet runt hysteri.
Ingen president har någonsin varit utsatt för så mycket ovett och glåpord tidigare - även när de  verkligen förtjänade det.

Jag har kritiserat Trump när väldigt många hejade på honom (som tex. bombningarna i Syrien ) och (ibland) har jag också försvarat honom när många andra attackerat.

De “betydelsefulla” gav oss Afghanistan, Irak-kriget, förstörelsen av Libyen,  en stor skuld, hus-bubblan och 1001 andra monster. Det betyder inte att de alltid har fel - men nästan.

I en intervju med Rand Paul krävde Wolf Blitzer att få veta om Kentucky senatorn litar på den amerikanska underrättelsetjänster.Så mycket vet jag -  det skulle finnas långt färre döda människor i världen om Wolf Blitzer inte hade litat på amerikanska underrättelsetjänster.

Trumps utrikespolitik lämnar mycket att önska men han säger ibland viktiga sanningar och det får krigshetsarna och dumbommarna att alldeles tappa fattningen.

David Stockman, OMB (Office of Management and Budget) Director under Ronald Reagan, vet vad det handlar om: 

"Putin och Ryssland har demoniserats för att Krigsstaten desperat kräver en "fiende" för att rättfärdiga de 800 miljarder dollar per år som de stjäl från amerikanska skattebetalare. Men dagens spontana samstämmighet från de två ledarna om nedtrappning, dialog och diplomati avslöjar  Den stora Lögnen mer än 100 Ted Talks eller ett års ledarsidor för fred i Washington Post. 
Så “Flyover America” kommer inte ha något problem att se det som är bra med toppmötet i Helsingfors. Trump och Putin dödade varje argument där Krigspartiet och dess bondfångare i pressen ville skapa konflikt:

Det vill säga… samarbete om Syrien, vapenkontroll, terrorism, Nordkorea, Ukraina. fredlig konkurrens om att leverera naturgas till Europa,  en inbjudan till Mueller att skicka sina juridiska deckare till Ryssland för att delta i förhören av de 12 GRU-smörgåsar som namngavs i anklagelsen; och bäst av allt, ett gemensamt förslag att ryska åklagare kommer hit för att utfråga Deep State-operatörer om hur de hjälpte en av de största skurkarna i modern tid, Bill Browder - som försvann från Ryssland med nästan 1,5 miljarder dollar som han lurade till sig - och som han och hans hantlangare inte betalade skatt för varesig där eller här. 

Vi trodde aldrig att vi skulle få se The  Donald lyrisk, men det var han verkligen idag. Imperial Washington borde skämmas för sina skarpa attacker mot en president som faktiskt söker fred med en rival som inte gjort oss någon skada."

17 juli 2018

Media fylld av självrättfärdig ilskaMen naturligtvis ingenting om detta:

"Vladimir Putin släppte en bomb under måndagens gemensamma presskonferens med president Trump i Helsingfors,när han sade att cirka 400 miljoner dollar i olagligt intjänade pengar kanaliserades till Clinton-kampanjen av affärskollegor till den amerikansk-brittiska finansmannen Bill Browder -  en gång de största utländska investerarna i Ryssland.

Komplotten involverade medlemmar i den amerikanska underrättelsetjänsten, sade Putin, som han sa "följde och guidade dessa transaktioner".

     Browder tjänade miljarder i Ryssland under 90-talet. I hans frånvara dömde en domstol i Moskva i december Browder till nio års fängelse för skattebedrägeri, och man fann honom också skyldig till skatteflykt i ett separat 2013-fall.
Putin anklagade Browders företag för att olagligt tjäna över 1,5 miljarder dollar utan att betala ryska skatter innan han skickade 400 miljoner dollar till Clinton ...

Zero Hedge

Såg det på nätet

16 juli 2018

Muslimer tycker att holländarna kan flytta

Los Angeles är inte det enda stället där utländska kolonister vill att lokalbefolkningen ska försvinna.

Ledaren för den muslimska DENK-partiet i Nederländerna har skapat kontrovers genom att säga att holländska medborgare bör lämna sitt eget land om de inte gillar det ökade antalet muslimska invandrare som fyller nederländska städer.

     "Om de inte gillar att Nederländerna förändras därför att människor med olika kulturer bor  där… som i staden Zaandam eller i närheten av Poelenburg, bör de dra sin väg,” sa Tunahan Kuzu under en intervju.

Holland förändras inte till det bättre, tack vare minderåriga nederländska sexslavar, islamisk indoktrinering i skolorna, hot om våld mot judar och en massiv börda för välfärdsstaten,  orsakat av tsunamin av muslimska kolonister.


15 juli 2018

“En blind leder en blind”


Monsignor Raffaele Nogaro, biskop emeritus av Caserta, en stad i södra Italien, säger att han är redo att “göra alla kyrkor till moskéer,  om det gör det möjligt för oss att rädda mäns och kvinnors liv".

Tydligen är det nu viktigare att rädda kroppar än att rädda själar.

Det var en gång…när den katolska kyrkan gick i spetsen för att stoppa jihad i Europa. Nu är påve Francis och många biskopars agenda att få in så många invandrare som möjligt.

Påvens planer är uppenbarligen att skapa en världsreligion och att genom att släppa in migranter tjänar det hans syften. 
Han sade under Feast of Epiphany:

     "De flesta av planetens invånare säger att de är troende”.  Detta borde leda till dialog mellan religioner. Vi får inte sluta be om det och samarbeta med de som tänker annorlunda. "

Jihad Watch

Hur välfärdsstaten krossade det romerska riket

Om Amerika faller samman på grund av den ständigt växande välfärdsstaten med dess lavinartade överregleringar och allmän moralisk försämring, kommer det inte att bli den första betydelsefulla civilisationen som går under av den anledningen.  Samma sak hände med det romerska riket.

John Stossel diskuterar romerska och amerikanska likheter med Charles Murray, Larry Reed, Grover Norquist och Steve Moore: