29 mars 2017

RyanCare skulle ha blivit sämre än ObamaCare

I över sex år har Republicans utan framgång lagt fram förslag för att avskaffa Obamacare och varje gång har de kapitulerat inför Democrats välfärdsstat.
De upphäver aldrig något som Dems. kör ner halsen på dem.

Talmannen Paul Ryan har nästan oinskränkt makt om vad som ska diskuteras och röstas om.
 Ryan är också den som står på tur att bli president om Trump och hans vice "försvinner" och han såg till att Republicans motstånd tystades.   Han har tidigare yttrat att han aldrig någonsin skulle stödja Trump.  Ryans meningslösa, oansvariga kompromiss - Obamacare Lite - var död redan från början.
Detaljerna i RyanCare rapporterades inte av media. De ville att förslaget skulle misslyckas för att genera Trump.
Detaljerna doldes av Ryan. Han trodde att det skulle underkännas om Congress informerades.
 De läste aldrig förslaget och det underkändes ändå.
Det är goda nyheter!

Den nya lagen skulle ha blivit sämre än Obamacare.  Den var bara en gest för att lura Rep.väljare, genom att låtsas att de ville upphäva Obamacare.
När de fick möjlighet att döda monstret, fick de kalla fötter.  Det är inget nytt - det har varit så i 80 år.   De blir valda för att stoppa välfärdsstaten, och sedan kapitulerar de inför den.  Det här var politik precis som vanligt.
John Boehner var en svikare från sin första dag och Paul Ryan är stöpt i samma form.

Dems. kommer förmodligen att återta Congress 2021 och då kommer de att vinna White House också.  De kommer att vara de drivande, precis som de var 2010.
Reps. kommer att gapa och skrika men alla vet att Reps. fikar efter röster och står inte för någon princip.   De låter tuffa när de är i opposition men de är mesar när de väl vunnit och i vissa fall är de katastrofala.
Om Dems. sedan styr kommer de att vara alltför pinsamt att bli av med Obamacare.  När allt kommer omkring är det deras baby.  Men om Obamacare hade upphävts skulle Dems inte få den känslan, utan kunna genomföra en helt ny plan. En plan för helt socialiserad sjukvårdsförsäkring, helt styrd av den federala regeringen.

Trump har säkert rätt när han säger att Obamacare så småningom kommer att explodera i ansiktet på Dems. men det kan ta några år och då kommer Trump att vara långt borta.
Om Reps. vore villiga att upphäva missfostret och inte ersätta det med något annat är det värt att upphäva det.  Men det är inte värt att upphäva det och ersätta det med något som är ännu sämre.
Det skulle visa alla att Republican Party struntar i sina väljares önskemål och att det saknar ryggrad.  Det garanterar ett nederlag.Fel hudfärg


Som ett resultat av ett domstolsbeslut på 70-talet angående ras bland skolbarnen, bestämdes att om det finns alltför många vita elever minskar man skolbudgeten.  Los Angeles skoldistrikt ger mer pengar till skolor där antalet vita elever understiger 30 procent.

Föräldrar till elever i Walter Reed Middle School i North Hollywood är mycket upprörda, eftersom skolan nu måste friställa lärare och öka klasstorlekarna på grund av denna lag. 
I ett brev till föräldrarna, noterade skolpersonal att andelen vita hade legat över procenttalet under de senaste två åren.

Rasregeln härstammar från ett domstolsbeslut som skulle förhindra segregeringen på 1970-talet och  föräldrar är frustrerad över vad nedskärningarna kan innebära för deras barn.

Dags att göra som Rachel Dolezal och låtsas att man är svart

27 mars 2017

Integrering av vem ?


“Integration” har blivit en av de vanligaste omskrivningarna i dagligt tal och press.  Nästan alla tar för givet att Västländerna ska absorbera en aldrig sinande våg av ambulerande utlänningar.
Med tanke på uppdragets svårigheter borde vi åtminstone få förklaringar och råd om hur det ska genomföras och källan till varför man tar det för givet.  Vi måste uppenbarligen integrera fientliga utlänningar i vårt samhälle.  Varför?

Praktiskt taget allt man läser och hör, börjar med att integration är en självklar sak.  Sedan lämnar man “hur det ska genomföras” till var och en att själv fundera ut.

Det verkar som svenskar, mer än alla andra,  är desperata för smickrande lovord och det har lett till imponerande, ambitiösa ansträngningar av människoimport.
Integrationen fortsätter i snabb takt, och den stora frågan är "Vem är det som integrerar vem?"  Och det är egentligen inte mycket en fråga heller, för att vara ärlig.

Det är tanken jag får när jag läser denna rubrik:

Ingen vill bygga ny polisstation i Rinkeby

Oavsiktligt är det en artikel om svårigheterna med integration. Oavsiktlig, eftersom det är ett exempel på undermedvetet svensk motstånd till att vara den som är mottagare i denna integreringsprocess.
Man förstår instinktivt nu vem det är som blir integrerad - och det är inte migranterna - så man bygger fästningar i ett försök att hålla ställningarna i territorium som man redan förlorat.

“Skottsäkra fönster, väggar förstärkta med plåt och omgärdat av stängsel. Så ska två av de fyra huskropparna utmed Rinkeby allé byggas om till en säker arbetsplats för polisen.”

Jag undrar hur många år det tar innan den formidabla byggnaden kommer att bli en marknadsplats för vapenförsäljning och khat?

Det är ett av resultaten av att integreras:  De använder vad vi tillhandahåller.  Och eftersom Sveriges  kulturberikare inte har intresse av värdlandets kultur, kan vi vara säkra på att denna anläggning snart kommer att spegla somaliska känslor och vanor.
Men det gör inte den nuvarande situationen särskilt trygg.

"Det finns en oro bland personalen över att arbeta i ett polishus i Rinkeby. Vi förstår den oron, särskilt handlar den om hur man på ett säkert sätt kan ta sig till och från sin arbetsplats i Rinkeby."

Eftersom det är Sverige, kommer ett oproportionerligt stort antal poliser också att vara kvinnor. Det ger upphov till ännu flera problem.
Poliser är oroliga för att deras privata bilar kommer att vandaliseras så de vägrar att köra, och  kollektivtrafik anses alltför farlig, särskilt för kvinnliga poliser.

Det är ingen större skillnad mellan detta och amerikanska militärbaser och patruller i Bagdad. De är båda exempel på hur västerländsk militär, med hjälp av gevärspipa, försöker tvinga sin civilisation på en främmande befolkning.
 Att Sverige faktiskt importerade sitt Bagdad förändrar inte situationen.

Så blonda svenskor kommer att offras i det somaliska gapet och förrädiska politiker kommer att ha ett land att styra över - men kanske inte särskilt länge till.
Människans natur brukar vinna så småningom ….men om integration är vad man säger att man vill ha, är det dags att förbereda sig för det kommer att bli skoningslöst.

Även whisky har politiserats


Presidentvalet var inte så lyckat för Hillary, men detta borde trösta henne:

Republic Restoratives, ett destilleri,  ägt av två kvinnor tillbringade månader förra året med att blanda till en whisky värdig presidentinvigningen.  Sedan kom valet och Rodham Rye förlorade sin mening. Men nu, efter "en period av självbeskriven sorg," har  Rachel Gardner och Pia Carusone  beslutat att ändå gå vidare med whiskyn.  Deras berusande hyllning till Hillary Clinton ska reas i butikerna och man tror att de 4,652 flaskorna  kan gå åt ganska snabbt.  Företaget säger: “Man vet aldrig, det kan bli en comeback."

Det skulle vara i form av baksmälla i så fall.
Fem procent av intäkterna kommer att doneras till Emilys List, som stöder kvinnliga vänsterpolitiker.

Gore gormar igen


Detta är vad Al Gore och hans kolleger,  klimat kultisarna,  kallar "avgjord vetenskap".

Gore talade vid ett evenemang för att göra reklam för sin senaste globala  propaganda “dokumentär” - An Inconvenient Sequel: Truth To Power - och sade att Brexit-valet i Storbritannien förra sommaren var ett resultat av "politisk instabilitet”, orsakat av klimat”stress" som som i sin tur skapade kaos i Mellanöstern.

    Det hela började i Syrien, förklarade Gore, vilket inte ens ifrågasattes av den fjäskande intervjuaren från filmtidningen Empire.

    Han fortsatte att beskriva sin överdådigt komplicerade konspirationsteori, som involverar  klimatförändringar, Syrien och Wikileaks:

        "En av de undersökningslinjer som forskare har följt har lett dem till slutsatsen att betydande delar av Mellanöstern och Nordafrika riskerar att bli obeboeliga.

        "Och bara som ett smakprov,  sammankoppla det med några av de händelser som britterna och EU går igenom - tänk en stund på vad som hände i Syrien."

        "Innan helvetets portar öppnades i Syrien, var det som hände en klimatrelaterad extrem torka."

        "Från 2006 till 2010, ödelades 60 procent av gårdarna i Syrien  ... och 80 procent av djuren dog.  Torkan i östra Medelhavsområdet är den värsta som någonsin dokumenterats - protokollen går bara tillbaka 900 år, men det är historiskt."

        "Och 1,5 miljoner klimatflyktingar drevs in i städerna i Syrien, där de kolliderade med flyktingar från kriget i Irak."

        "Wikileaks avslöjade interna samtal i den syriska regeringen, där de sade till varandra" vi kan inte hantera detta, det kommer att bli en social explosion". Det finns andra orsaker till det syriska inbördeskriget, men detta var det viktigaste. "

    Gore fortsatte med att förklara att detta ledde till en "otrolig ström av flyktingar till Europa, vilket skapar politisk instabilitet vilket i viss mån bidrog till att några i Storbritannien sade ”whoa, vi är inte säkra på att vi vill vara en del av detta längre".

Läs mera här


25 mars 2017

Tro mig. När jihadister skriker Allahu Akbar! är religion relevant

När Khalid Masood - den muslim som körde på människor på en bro i London och dödade en polis utanför parlamentet -  säger att han är en soldat i  Islamic State, tror jag att Islam är relevant. Det är ett politiskt system paketerat som religion.

     Den brittiske lagstiftaren Lord Digby Jones tror inte att angriparens religion har med saken att göra.  Jones kommentarer kom efter en tweet från Donald Trump Jr, som kritiserade Londons borgmästare Sadiq Khan som en gång sagt till londonborna att terroristattacker är "en del" av att leva i en storstad. Några brittiska lagstiftare tog illa upp av Trump Jr:s tweet och menade att borgmästaren attackerades mitt i en svår situation.

     "Du är säkrare i London än du någonsin varit," förklarade Jones.  Han fortsatte: "Om detta visar sig vara en handling av islamisk terrorism,  tror jag att det faktum att mannen är en muslim är fullständigt ovidkommande” 


Lördagsgodis

24 mars 2017

Vi ser det överallt


Vet inte om ni har liknande rubriker i svenskt media, men här läser vi dagligen om hur stora varuhuskedjor stänger butikerna.Payless är på väg att tillkännage konkurs, och Sears ( ingen överraskning) är tveksam om de kan fortsätta.

Samtidigt får jag detta e-mail från en vän:

Jag har vänner som arbetar i en lokal galleria.  Platsen är ofta nästan tom. Det finns en Sears-affär, Macy, Fella, Victorias Secret och fler.  Staden har haft en tillströmning av människor som av ekonomiska skäl tvingats flytta från Oakland, CA. Det förekom  4 skottlossningar under förra året. Tre var berättigade och skyttarna hade ett CCW tillstånd.(CCW = tillstånd att bära dolt vapen)
Platsen har dött men vet det inte ännu. Jag uppmuntrar mina vänner att skaffa nya  jobb. 
Alla vet vad som händer, men de klamrar sig fast vid det som är.

VD för Urban Outfitters i Wall Street Journal: "Vår bransch, liksom bostadsbranschen ökade sin kvadratmeter kapacitet under  90-talet och början av 2000-talet. Tusentals nya dörrar öppnades och hyrorna sköt i höjden.  Detta skapade en bubbla. Och likt bostadsbubblan har den nu spruckit.
Vi ser resultatet - dörrar stängs och hyror blir lägre.  Denna trend kommer att fortsätta under överskådlig framtid och kan även accelerera."

Det är utan tvekan sant, men när man talar om problemet får man inte glömma Internet.

Medan detaljhandeln kämpar, blomstrar e-handeln. 
Smarta människor anpassar sig.  Massor av människor gör det inte.  “Alla vet vad som händer, men de klamrar sig fast vid det som är.”

Det här blodbadet förekommer inte bara inom detaljhandeln. Tidningarna drunknar också i rött bläck.

Likaså universiteten, enligt Bain&Company: Över 60% av institutionerna är inne på en "ohållbar ekonomisk väg" eller tar en ekonomisk risk.

Vi lever i  en social och ekonomisk revolution.

Naturligtvis har de statliga skolorna inte gjort något för att förbereda människor för detta. Det är fortfarande attityden:"Gå på college och ta en examen i sociologi."

Se vad Yale är numera!Har dessa barn någon aning om hur man startar ett företag, särskilt ett online ? Har de en färdighet i något som någon kan vara villig att betala för?
De vet vilka ord de är tillåtet att använda och vilka tankar de får lov att ha och hur man kan återvinna sopor.

Men hur man lyckas i en revolutionerande värld???? Jag har mina tvivel.