29 mars 2020

Har Jill Biden egna planer?


Medan Joe Biden sluddrar och glömmer,  blir det alltmer uppenbart att Joe Biden inte är i något skick att vara president. Hans senaste uppträdanden har varit så patetiska att om han inte var en så osympatisk person, skulle man kunna tycka synd om honom.

 Man kan undra varför hans fru inte stoppar hela denna fars ?

Det finns två skäl:
Det första är att med tillräcklig hjälp av media, kan han faktiskt vinna. Joel Gilbert har en förklaring till den andra anledningen:

    "Vem i en Biden-administration skulle efterlikna Edith Wilson - fru till president Woodrow Wilson - som tog över tyglarna när president Wilsons blev sängliggande efter en allvarliga stroke?"

     Svar: Jill Biden

     "Vem dedikerade sin senas bok till ”Den inspirerande, banbrytande första damen Edith Wilson”?

     Svar: Du gissade det - Jill Biden

Det skulle vara intressant att veta mer om Jill Bidens politiska agenda, eftersom hon, de facto, kan bli president i januari nästa år.28 mars 2020

Lördagsgodis

Är du från New York?

Rhode Island planerar att skicka ut sin National Guard för att knacka på dörrarna och försöka hitta alla som har anlänt till den lilla staten från New York City under coronavirus-pandemin. 
Statens polis har också börjat stoppa bilar med New York-skyltar.

Rhode Islands guvernör sade att alla som kommer dit från New York kommer att beordras att genomgå en 14-dagars karantän och att de kan få böter eller till och med fängelsestraff om de inte lyder.
"Den största risken vi har nu kallas New York City."

 
Vi borde verkligen oroa oss över den råa demonstration av makt som de styrande visar nu när de stoppar handel och hindrar miljoner människor från att arbeta - genom att gömma sig bakom ett virus som har smittat och dödat färre amerikaner än influensan gör varje år.

Justin Trudeau i Kanada passar på att sticka kniven i ryggen på sina landsmän genom att höja kolskatten med 50%.


Sett från den positiva sidan kommer nu hela planeten att njuta av perfekt väder, tack vare Kanada som förhindrar att klimatet fluktuerar.  


Invånarna i Kinas Hubei-provins har tappat tålamodet och protesterade i fredags genom att tränga sig igenom barriärer och välta polisbilar och visa hur upprörda de är över hur regeringen har behandlat dem under krisen.  Den kinesiska regeringen hävdar att antalet infektioner i Hubei har sjunkit till noll.

27 mars 2020

Corona har placerat Valkampanjen på sparlåga

Men kom ihåg att partiet som driver mångfald och hatar rika gamla män - har röstat bort en Hispanic, Asiat, Samoa-amerikan, Svart Amerikan, homosexuell, alla kvinnor och unga kandidater…..

…för att gynna två rika gamla gubbar,


….och inte en enda Republican röstade.

Kommer 2,2 triljoner att vara nog?


Det kanske viktigaste med $ 2,2 triljoner sk. stimulanspaketet som Senate godkände sent på onsdagskvällen är att det inte är en stimulans.

     Det är inte avsett att stimulera tillväxt och utgifter för att kompensera en potentiell nedgång.
Det är utformat för att förhindra hemlöshet, svält och en våg av nedläggningar som inte har setts sedan the Great Depression.

Lagförslagets prislapp är cirka 10% av USA: s BNP, och Congress käbblar redan internt - liksom olika lobbyister och politiska förespråkare - om att det inte går tillräckligt långt åt alla olika håll.

Även om förslaget godkänns (vilket kommer att ske), kommer det inte att vara över:
* Vi kommer troligtvis snart att vara i samma situation igen, enligt ekonomer.
* Ett nytt stimulanspaket kommer sannolikt att behövas för att få igång ekonomin efter att COVID-19-utbrottet har hejdats.

Räkningen inkluderar något som aldrig skett förut, nämligen direktbetalningar till individer:
   Upp till 1 200 USD per person och $ 500 per barn, även för dem som inte har några inkomster, plus förlängd och uppgraderad arbetslöshetsförsäkring.

Lagen inkluderar 150 miljarder dollar till statliga och lokala myndigheter, som bär den huvudsakliga bördan av landets överbelastade offentliga hälsovårdstjänster.

Det inkluderar 350 miljarder dollar för småföretag och 500 miljarder dollar för stora företag för lån, lånegarantier och andra investeringar.

Den nationella skulden i december 2019 var $23.2. triljoner.  Vad spelar det för roll om vi lägger till ett par triljoner.

Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) är upprörd över att kontantbetalningarna inte inkluderar illegala invandrare.


New York har drabbats värst

 Under den här viruskrisen framstår New Yorks autoritära guvernör Andrew Cuomo som en favorit bland sina Vänster-kompisar.
 Det är till och med prat om att dumpa hår-sniffaren Joe Biden och installera Cuomo på toppen av Democrat-listan.
Cuomo förklarar varför hans stat är epicentret för viruset i USA:

     Cuomo sade på onsdagen att staten drabbades hårdast i USA på grund av deras välkomnande inställning.
Detta kommer från mannen som meddelade att de som stöder Second Amendment, eller som motsätter sig abort eller sexuell avvikelse, "inte har någon plats i delstaten New York."

Här är något som kan ha gjort mer för att påskynda spridningen av COVID-19 än New Yorks välkomnande anda:

26 mars 2020

3.3 miljoner amerikaner ansöker om arbetslöshetsersättning

Vad, då? Det kan väl inte komma som en överraskning.
     Amerikaner mister sina jobb i rasande fart.  Det högsta antal tidigare som registrerats för arbetslöshetsersättning under en vecka var 695,000. Det var den andra oktober 1982, enligt Wall Street Journal.  

Så det innebär att det vi nu bevittnar är helt oöverträffat.  The US Department of Labor rapporterar en rekordartad ökning med 3,283 miljoner som ansökte om ersättning förra veckan - mitt  under lockdown -  (nästan dubbelt så många som man förväntade sig, vilket var  1,7 miljoner).


Bureau of Labor Statistics säger att nästan varje stat citerade Covid-19 i sin rapportering.

Biden verkar inte riktigt kry

Han hostar och svamlar under intervjuer med ABC/CNN/MSNBC