19 maj 2019

Semester


Bloggen går ner i viloläge under ett par veckor. Det är dags för den årliga bilresan till Västkusten.
Om tillfälle ges ska jag försöka stoppa in några godbitar.


18 maj 2019

Goldberg och McCain skrattar åt Bill de Blasio
New York Citys borgmästare Bill De Blasio har meddelat att han tänker gå med i Democrats  2020 Clown Parade. 
Den socialistiska politikern, känd för att alltid komma sent, bestämde sig slutligen för att hoppa in efter fem månaders lek med tanken.

Whoopi Goldberg som leder TV shown, The Veiw,  kunde inte sluta skratta åt den impopuläre De Blasios absolut absurda ansträngning att bli president.  Hennes kompisar gjorde några tappra försök att övertyga oss om att hans radikala politik faktiskt har varit bra för New York.

Meghan McCain skrattade hysteriskt medan Sunny Hostin och Joy Behar försökte vara “cool”.  Slutligen kunde Behar inte hålla tyst längre utan blandade sig i: “Han har gjort några bra saker!" och gav ett vänstervridet försvar av hans radikala politik:

Som man bäddar….


Trump-administrationen planerar att skicka tusen invandrare till södra Florida varje månad, för att förbättra de ohållbara förhållandena vid gränsen mellan USA och Mexiko.

Customs and Border Protection har inte offentligt klargjort vad planen medför,  men South Florida sheriffs i de utsedda områdena har informerats om att invandrarna  kommer att anlända under de närmaste två veckorna. ...

De kommer att flyttas från El Paso-området -  en destination för ett stort antal illegala invandrare under de senaste månaderna ... Tjänstemän i El Paso har ropat "No mas!"

Florida Gov. Ron DeSantis säger att staten inte är beredd att hantera Trump vaga administrationsplaner.

"Vi har inte resurser att ta emot den mängden olagliga migranter i Florida“, sade DeSantis under en presskonferens  "Jag tror att det kommer att överbelasta alla våra resurser, våra skolor, vården, brottsbekämpning, statliga myndigheter."

Palm Beach Sheriff Ric Bradshaw varnade också för att södra Florida inte har resurser att hantera en tillströmning av odokumenterade invandrare. Han sa att planen var att flyga invandrare in från gränsen, bearbeta deras uppgifter, ge dem en order att infinna sig i domstol och sedan släppa ut dem i södra Florida utan någonstans att bo.
Det är en farlig plan,” sade Bradshaw.

Tanken att immigrationstjänstemän tänker börja skicka icke-dokumenterade invandrare till södra Florida passar  in i de senaste rapporterna att Trumps administration har talat om att skicka människor från gränsen till Democrat-befästningar.  Södra Florida är statens blåaste.

 (De politiska färgerna i USA är helt motsatta de svenska. Blå betyder socialister, Rôd är konservativ).

Lördagsgodis

17 maj 2019

Kinas sociala kreditsystem


Den kinesiska regimen har producerat en musikvideo för att göra reklam för sitt sociala kreditsystem, som kommer att övervaka all verksamhet för alla människor - inklusive dagligt beteende, var de reser, online-inköp, familj och vänner - och tilldelar varje person ett "medborgarpoäng" som bestämmer nivån på frihet eller förtryck som ska åtnjutas eller uthärdas.

Systemet kommer att genomföras över hela Kina år 2020, och lokala myndigheter har redan startat.

I musikvideon ger en handfull unga kinesiska kändisar en entusiastisk beskrivning om hur de lyder det kinesiska kommunistpartiets sociala kontrollsystem och visar hur de agerar med "integritet”och "trovärdighet" enligt övervakningssystemets krav och får höga poäng.

Vi måste komma ihåg att fraser som "att vara trovärdig" och "agera med integritet" har andra betydelser där än vad de har i fria länder.  Särskilt att vara "pålitlig" i den härskande kommunistiska regimens ögon,  ha "trovärdighet" genom att aldrig bryta mot deras totalitära normer och att alltid följa deras order,  oavsett om regimen kan se vad de gör eller inte.

Videon riktar sig främst till unga människor och denna typ av censur som den använder har beskrivits som "Trojansk hästcensur".  Även om den döljer sig under en slöja av goda avsikter, är dess sanna natur ett program för att stoppa meningsskiljaktigheter - för att eliminera varje hopp om att människor kan motsätta sig den styrande regimen.

Brexit kommer att förändra Storbritanniens politik


Den politiske forskaren John Curtice säger att EU-valet kommer att bli en ”överhängande katastrof" för Theresa Mays konservativa parti, eftersom väljare kommer att flockas till Brexit-partiet i "till synes allt större antal".
Han sa att Tories står inför "inget mindre än en massflykt”, vilket framgår av den senaste europeiska undersökningen som förutspådde att Mrs. May-partiet bara skulle säkerställa 12 procent i valet.

(The Express)

16 maj 2019

Hur man kör i ATLANTA


Om ni någonsin besöker Atlanta är denna information från en god vän värd att beakta.

1. Du måste först lära dig att uttala stadens namn, Atlana. (uttalas Atläna)

2. Morgonens rusningstid är från 5:00 till lunch.  Kvällsrusningen är från lunch till 21:00. Fredagens rusningstid börjar på torsdag morgon.

3. Minsta acceptabla hastighet på I-285 är 80 mph.  På I-75 och I-85 förväntas du åtminstone matcha motorvägsnumret. Om du kör långsammare är du en "wussy".

4. Glöm de trafikregler du lärt dig tidigare. Atlanta har sin egen version av trafikregler.
 Ferraris och Lamborghinis ägda av idrottsstjärnor kör först vid en stoppskylt.  Högljudda bilar kör sedan och lastbilar med de största däcken kommer därefter. 

5. Om du stannar för gult ljus eller en stoppskylt, blir du ofta påkörd och eventuellt skjuten. ( Om det inte finns en polisbil i närheten.)

6. Tuta aldrig på någon. ALDRIG!  Det är ett annat brott som kan göra att du blir skjuten.

7. Vägarbeten är permanenta och ständigt pågående.  Skyltar flyttas om under natten för att göra nästa dags körning lite mer spännande.

8. Var uppmärksam på onyktra förare, opossums, skunkar, hundar, möbler, katter, madrasser, stegar, ekorrar, kaniner och kråkor.

9. Var medveten om att stavning av gatunamn kan förändras från kvarter till kvarter, t.ex. Clairmont, Claremont, Clairmonte.

10. Om någon faktiskt använder sin körriktningsvisare, gör dem omedelbart uppmärksam på att den blivit "oavsiktligt aktiverad”.  Ingen använder dem.

VIKTIGT: Om du kör vilse, leta efter en gata med namnet  PEACHTREE ... Då vet du att du är någonstans i Atlanta. (Det finns över 64 vägar i Atlanta med ordet Peachtree i namnet .

Råttorna attackerar varandra


De lämnar nu det sjunkande skeppet och det är riktigt underhållande.

Den största kampen hittills står mellan John Brennan och James Comey.  De skyller på varandra om vem som var ansvarig för att Hillarys dokumentsamling (”Trump-dossier”) placerades  i Intel-rapporten.
Anledningen till panik nu beror säkert på att Trey Gowdy säger att utredarna måste titta på e-postmeddelanden mellan de två under 2016 och att att de faktiskt arbetade tillsammans, med vetskap om att det var bluff.


Sean Hannity öppnade sin show i  tisdags och diskuterar det senaste anfallet mot The Deep State.  Bill Barr har tillsatt topp-advokaten John Durham för att undersöka ursprunget till Spygate-skandalen.

Träsket är i total panik och fd. DOJ, FBI och CIA-tjänstemännen anklagar redan varandra för kriminella handlingar.

“Lovebirds” Peter Strzok och Lisa Page beskyller Loretta Lynch för att ha riggat  Hillary-utredningen och hennes server och för att ha hindrat rättvisan.

Bruce Ohr anklagar DOJ och FBI-tjänstemännen för att ignorera hans varning om Christopher Steele och “dossieren.”

Den avskedade  FBI-chef James Comey pucklar på  Strzok, Page och Rod Rosenstein på nationella  TV program.

Rod Rosenstein ger sig på Comey.

Andrew McCabe attackerar “alla som har en puls”.