27 januari 2020

Kina vädjar: “Snälla, Hjälp oss”


Myndigheterna i Peking försöker övertyga världen om att de har Corona-epidemin under kontroll,   men forskare i USA och Storbritannien varnar för att det totala antalet smittade kan vara närmare 4000.

Asiatiska aktiemarknaden stängde på fredagen för Lunar New Year-firandet, som officiellt började på lördag. Men i Kina jobbar kommunistpartiets ledare för att hindra spridningen av  viruset och 13 städer i Hubei-provinsen är nu under karantän, vilket innebär att mer än 40 miljoner kineser kommer att tvingas spendera helgdagen hemma, rapporterar South China Morning Post.

   Som alla andra har jag läst de vanliga media-rapporterna om karantän och epidemin, men jag har inte hittat någon information om det praktiska förhållandena som omedelbart uppstår.

När hela städer isoleras och allmänna transportmedel stannar och tusentals anställda inte längre går till jobbet - Vem betalar deras lön medan staden är stängd? Arbetsgivarna? Vem kompenserar då arbetsgivarna, eftersom deras inkomst också uteblir?

Förväntas folk leva på sina sparade yuán?
Vad kommer de att leva på när deras magra besparingar tar slut?

   Valet står mellan att lyda order och svälta ,eller smita ut ur staden för att hitta betalt arbete någon annanstans. Hur många arbetare kommer att välja att fly?

Många människor i Kina har fortfarande byar att återvända till - landsbygd, där deras nära släktingar bor.  Om de inte har något jobb längre och är rädda för att bli smittade, är det mycket troligt att folk flyr till en by där de kan hoppas att de kan överleva. 

Eftersom människor som bär på viruset kanske inte vet att de gör det,  kommer denna migration att sprida sjukdomen till landsbygden med få medicinska resurser.

Eftersom stadens invånare behöver mat, bränsle etc. måste det transporters dit oavsett att staden är stängd.  Detta för med sig att arbetare utifrån kommer i kontakt med stadens invånare som är desperata  att undkomma. Varje individ som är involverad i detta system exponeras potentiellt eller är en möjlig bärare av viruset.

Det finns många fler funderingar runt detta,  men vi vet att städer inte kan isoleras längre än några dagar, och vi vet att människor inte kan leva utan mat, vatten, bränsle etc. och pengar för att köpa dessa väsentligheter.
Vi vet också att undantag, som gör det möjligt för ett betydande antal människor att röra sig fritt -  antingen med officiellt godkännande eller genom aktiviteter på ”svarta marknaden”-  inte kan hindra spridningen av smittsamma sjukdomar.

Oj, Oj , hon mister nog jobbet

En reporter för MSNBC gjorde en otrolig tabbe på live-TV, när hon rapporterade om Kobe Bryants tragiska dödsolycka och som hela världen diskuterar nu. 
   Under sin rapportering använde Alison Morris ett ord som låter som n-ordet och reaktionen online var naturligtvis omedelbar.

Lyssna till videon:


Hennes minst sagt krystade förklaring är denna:

"Tidigare idag, medan jag rapporterade om den tragiska nyheten om Kobe Bryants bortgång, stammade jag tyvärr och kombinerade namnen på Knicks och Lakers för att säga" Nakers. " Jag ber om ursäkt för den förvirring som detta orsakade, ”Morris.

26 januari 2020

Abortkontroll


The March For Life


Igår, den 24 januari markerade den 47:e årliga March for Life,  för att protestera mot beslutet som Supreme Court tog i det som kallas  Roe v. Wade, 1973, och som legaliserade abort på begäran.

Presidenter har vanligtvis skickat någon för att representera dem och förra året deltog VP Mike Pence personligen, medan Trump talade från en video.  I år var det Pence som var inspelad och Trump som deltog. 

Det var första gången som en president deltog i marschen - och hans närvaro sände ett kraftfullt meddelande om hans administrations ståndpunkt vad gäller abort - något som vissa har ifrågasatt tidigare.

   Även om det är Democrats som påstår sig stödja kvinnor och minoriteter,  är hälften av de som aborteras kvinnor och cirka 35% är svarta. Så vem bryr sig egentligen?

Planned Parenthood, som är de som dödar flest barn i USA, ger också pengar till democrat-kandidater och har lovat att flytta över 45 miljoner dollar till 2020-kampanjen. De stöder kandidaterna och de i sin tur ser att PP fortsätter att få skattepengar.  Det verkliga quid pro quo!

  Förra året stödde lagstiftare i New York med glädje en ändring av lagstiftning som skulle göra det möjligt att abortera barnet ända fram till förlossningen.
Sedan hade vi fallet med Dem.-guvernören i delstaten Virginia ... han sade att om aborten misslyckas och barnet lever kan det avlivas efter födseln.

Det är samme Guvernör, Ralph Northam,  som vill rädda liv genom att ta bort 2nd Amendment. (rätten att bära vapen)

Sanders vet inte hur mycket Luftslottet kommer att kosta

I en intervju med CBS News:

  “Ditt program lovar gratis hälso-och sjukvård för alla, gratis collegeundervisning och att betala av studielån,  Prislappen för det beräknas bli 60 triljoner (T) dollar över 10 år.
   "Du kommer att föreslå en plan för det amerikanska folket, och du kommer inte att tala om för dem hur mycket det kostar?

En sammanfattning av rättegången mot Trump
25 januari 2020

Allt de är ute efter är MaktBoy y’all want power...I hope you never get it.” – Senator Lindsey Graham

Global Uppvärmning är som 9/11, säger Gore

Al Gore höjde temperaturen några grader i sitt avslutningstal vid en panelsession vid World Economic Forum i Davos, Schweiz när han liknade ”klimatkrisen” vid  terrorattacken den 11 september.

Al Gore påstod att klimatkrisen förstärks “mycket snabbare" än människor inser och jämför “nödsituationen”  med historiska händelser som 9/11.
"Bördan att agera vilar på generationen av de människor som lever idag och är en utmaning för vår moraliska fantasi," sade Gore
Det här är Thermopylae. Det här är Agincourt. Det här är Dunkirk. Detta är The Battle of the Bulge. Detta är den 9/11, ” tillagde Gore om klimatkrisen. "Vi måste ta vårt ansvar”

Prins Charles drog sitt strå till stacken och sade: “Global uppvärmning, klimatförändringar och den förödande förlusten av biologisk mångfald är de största hot som människan någonsin har ställt inför."

 Gore har absolut ingen skam i kroppen. 16 000 franska soldater och 1 000 brittiska soldater dog under evakueringen av Dunkirk 1940.
   Så om temperaturen höjs med en bråkdel av en grad ska det liknas vid att tusentals människor dör i en jättexplosion eller en nazistisk invasion,"

Sky News Australia-värden Chris Kenny beskyller  Al Gore och Prince Charles för att förstärka sin politiska agenda och kallade dem “knäppskallar”.Det är genant att påminna om det,  men Gore tilldelades faktiskt Nobels Fredspris 2007 för sin miljöaktivism.